Undang-undang Cukai Antarabangsa (LLM)

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Undang-undang Cukai Antarabangsa (LLM)

WU Executive Academy - Vienna University of Economics and Business

Undang-undang Cukai Antarabangsa (LLM)

Program Pasca Siswazah dalam Undang-undang Cukai Antarabangsa , seperti namanya, bertujuan untuk menyediakan pendidikan pascasiswazah di bidang undang-undang cukai antarabangsa yang memberi tumpuan kepada rejim undang-undang cukai negara yang penting dan bidang-bidang yang berkaitan, khususnya, pentadbiran perniagaan. Graduan perlu berada dalam kedudukan untuk menggunakan undang-undang cukai antarabangsa dalam bidang korporat profesional, perundingan dan pentadbiran profesional. Rektor Universiti Sains Ekonomi dan Pentadbiran Vienna akan menganugerahkan ijazah "Sarjana Hukum" (LL.M.) kepada graduan dari program pasca siswazah mengikut syarat-syarat Akta Kajian Universiti. Perkongsian dengan Akademi Akauntan Awam menjamin pengurusan yang sangat berkesan dalam program ini.

Pilihan program

Program ini ditawarkan dalam bahasa Inggeris sahaja, sebagai program sepenuh masa dan paruh waktu, dengan bekas yang berlangsung selama satu tahun akademik. Kursus dijadualkan pada hari Khamis, Jumaat, dan Sabtu dari 8.30 pagi hingga 5.30 malam Masa yang tinggal akan dibelanjakan untuk penyediaan dan semakan kursus. Program paruh waktu ini berterusan selama dua tahun akademik, dengan kursus yang kebanyakannya diadakan dari jam 8.30 pagi hingga 5.30 petang pada hari Jumaat dan Sabtu.

Kumpulan sasaran

  • Peguam
  • Ahli ekonomi

Kurikulum

  • Prinsip Sistem Cukai Terpilih
  • Perundangan CFC
  • Undang-undang Cukai EU
  • Undang-undang Perjanjian Cukai
  • Alat Perancangan Cukai dan Isu Tafsiran Khusus
  • Dasar Cukai Antarabangsa
  • Kursus Tambahan

Kemasukan

Bilangan tempat adalah terhad. Dalam kes kelayakan yang sama, tarikh permohonan akan ditentukan untuk pemohon yang dipilih. Ijazah universiti adalah prasyarat untuk kemasukan. Kepala manajemen akademik akan memutuskan apakah kelayakan yang serupa atau sebanding dapat menghasilkan kelayakan untuk program ini.

Lokasi program

Kecuali satu kursus di Brussels, semua kursus diadakan di Vienna di Universiti Ekonomi dan Pentadbiran Perniagaan, dan Akademi Akauntan Awam. Kedua-dua institusi ini dilayan dengan baik oleh rangkaian pengangkutan awam.

Yuran Program

Yuran program dinilai oleh Panel Universiti Vienna University of Economics and Business Administration. Ia termasuk semua bahan yang disediakan oleh pensyarah serta fi peperiksaan. Perbelanjaan perjalanan dan penginapan, dan khususnya kos yang dikenakan untuk kursus yang diadakan di Brussels, mesti ditanggung oleh peserta program.

This school offers programs in:
  • English


Tarikh Akhir Kemaskini June 5, 2018
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Okt. 2018
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
13,900 EUR
Locations
Austria - Launceston, Tasmania
Tarikh mula: Okt. 2018
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Okt. 2018
Austria - Launceston, Tasmania
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat