Undang-undang Cukai LLM

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

LLM dalam Undang-undang Cukai

Sekolah undang-undang mempunyai tradisi kekuatan yang kuat dalam bidang cukai persekutuan. Program percukaian pascasarjana, untuk pelajar sepenuh masa atau paruh waktu, adalah program ijazah sarjana yang komprehensif yang direka untuk pengacara yang berniat untuk mengkhususkan diri dalam amalan percukaian. Ia tidak hanya tertumpu kepada penguasaan teknikal undang-undang cukai tetapi juga mengenai isu-isu cukai dan dasar fiskal yang lebih luas. Kebanyakan kursus dalam kurikulum memberikan arahan peringkat tinjauan dalam subjek yang biasanya tidak ditangani dalam kursus cukai peringkat JD. Di samping itu, kursus-kursus lanjutan mengembangkan kepakaran yang berorientasikan amalan.

Kursus diajar oleh fakulti sekolah undang-undang dan oleh profesor dan pensyarah tambahan yang berpengalaman, mengamalkan pakar cukai di firma undang-undang kawasan Dallas dan jabatan undang-undang korporat. Untuk menampung pelajar yang bekerja, banyak kursus cukai ditawarkan pada waktu pagi, lewat petang, dan pada waktu petang.

21432_Prof._Hanna.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Keperluan darjah

Untuk menerima LL.M. (Cukai) ijazah pelajar mesti memenuhi semua keperluan berikut:

(A) Kediaman di Sekolah Undang-undang untuk tidak kurang dari dua syarat jika pelajar sepenuh masa dan tidak kurang daripada tiga syarat jika pelajar separuh masa. Pelajar sepenuh masa dalam program ini boleh memulakan pengajian mereka pada musim gugur atau musim bunga.

(B) Penyiapan 24 jam dalam kursus, seminar, atau penyelidikan dan penulisan. Daripada 24 jam waktu ini, 18 jam kredit mestilah di kawasan percukaian. Kursus mandatori ialah Perakaunan Cukai, Percukaian dan Dasar Fiskal, dan Amalan Cukai dan Tanggungjawab Profesional. Dengan kelulusan terlebih dahulu Jawatankuasa Pengajian Undang-Undang Siswazah, seorang pelajar boleh mengambil empat daripada 24 masa yang diperlukan dalam program siswazah Dedman College (Sekolah kemanusiaan dan sains SMU), di Sekolah Perkins Perkins, atau di Sekolah Cox Perniagaan. Pelajar akan menerima kredit sekolah undang-undang apabila menyelesaikan semua kerja dengan kepuasan pengajar, tetapi gred tidak akan dikira sebagai purata sekolah undang-undang pelajar. Pelajar boleh dibenarkan untuk menjalankan penyelidikan yang diarahkan untuk kertas gred satu hingga tiga jam jika dia boleh mendapatkan penaja fakulti.

(C) Seorang pelajar yang memasuki program ini mestilah mempunyai purata C atau 2.00 pada semua kursus yang diambil. IPK yang diperlukan C atau 2.00 mesti diperoleh dalam 24 jam pertama kredit. Seorang pelajar tidak akan menerima kredit untuk kursus atau seminar di mana gred mereka berada di bawah D atau 1.00.

(D) Penyiapan semua keperluan dalam tempoh 36 bulan dari tarikh pendaftaran awal sebagai pelajar undang-undang siswazah. Walau bagaimanapun, calon yang terus mendaftar sebagai pelajar separuh masa mempunyai 60 bulan untuk menyelesaikan semua keperluan.

21436_HSJ_82242.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Cara memohon

Kriteria Kemasukan

Kemasukan ke program ini adalah melalui pemilihan. Seorang pemohon untuk masuk ke LL.M. dalam program ijazah Percukaian mesti memegang ijazah JD. Jika memohon program ini dan anda seorang pelajar antarabangsa, anda juga mesti mematuhi kriteria kemasukan untuk LL.M. untuk Graduan Sekolah Undang-undang Asing.

Keperluan Permohonan

Pemohon ke LL.M. program mesti mengemukakan yang berikut:

 1. permohonan yang lengkap,
 2. kenyataan peribadi,
 3. résumé (kurikulum vitae),
 4. dua surat syor dalam bahasa Inggeris,
 5. Yuran permohonan tidak dapat ditebus $ 75 (Dolar AS) dibayar kepada SMU Dedman School of Law , yang akan dikecualikan untuk pelajar antarabangsa yang meminta, dan
 6. transkrip sekolah sarjana dan undang-undang yang disahkan.

Transkrip mesti dihantar terus ke SMU Dedman School of Law Pengajian Siswazah SMU Dedman School of Law dari sekolah-sekolah anda.

Pemohon Antarabangsa

Pemohon yang bukan bahasa utama bahasa Inggeris mesti mengambil Ujian Bahasa Inggeris sebagai Bahasa Asing (TOEFL) atau Sistem Ujian Bahasa Inggeris Antarabangsa (IELTS). Maklumat boleh didapati mengenai dua ujian dari www.ets.org atau www.IELTS.org. Kod institusi SMU untuk TOEFL adalah 6660, kod jabatan 03. Tiada kod institusi untuk IELTS. Skor TOEFL atau IELTS mesti dilaporkan kepada SMU secara langsung.

Tarikh Permohonan

Permohonan untuk LL.M. program diproses secara berterusan. Ia adalah untuk kepentingan anda untuk mengemukakan permohonan anda seawal mungkin. Pemohon untuk kemasukan Fall (Ogos) mestilah ditandatangani pada 1 April. Semua dokumentasi sokongan mesti diterima pada 15 April.

Permohonan untuk kemasukan Spring (Januari) hendaklah ditandatangani oleh 1 Oktober. Semua dokumentasi sokongan mesti diterima pada 15 Oktober. Permohonan lewat akan diterima atas dasar kes demi kes. Permohonan akan disemak setelah selesai, dan keputusan akan dibuat tidak lama kemudian.

Kursus Khusus

Penyenaraian berikut menggambarkan kepelbagaian dan kedalaman kursus yang ditawarkan di Sekolah Undang-undang Dedman dalam bidang percukaian dan bidang yang berkaitan. Pemohon perlu ambil perhatian bahawa sekolah undang-undang tidak menawarkan semua kursus dan seminar ini setiap istilah atau bahkan setiap tahun. Kursus berkaitan lain yang tidak disenaraikan di bawah juga boleh ditawarkan setiap tahun sekali sahaja.

 • Percukaian Korporat Lanjutan
 • Perancangan Korporat
 • Percukaian Korporat
 • Penipuan Cukai Jenayah
 • Diarahkan Penyelidikan dalam Percukaian
 • Harta, Hadiah, dan Cukai Pendapatan Amanah dan Estet
 • Perancangan dan Amalan Ladang
 • Prosedur Cukai Persekutuan I dan 11
 • Cukai Antarabangsa I
 • Cukai Antarabangsa 11
 • Perakaunan Undang-undang
 • Percukaian Perkongsian
 • Cukai Negeri dan Tempatan
 • Perakaunan Cukai
 • Amalan Cukai dan Tanggungjawab Profesional
 • Cukai dan Dasar Fiskal
 • Cukai Pampasan Tertunda
 • Percukaian Perbadanan Profesional dan Sekutu
 • Percukaian Dispositions Hartanah
 • Wasiat dan Amanah

PELAJARI LEBIH LANJUT mengenai SMU Dedman School of Law

Bantuan kewangan

Pejabat Bantuan Kewangan SMU disediakan untuk membantu pelajar mendapatkan pinjaman pelajar.

Beasiswa

SMU akan menganugerahkan biasiswa separa terhad kepada LL.M. calon. Kami tidak mempunyai aplikasi berasingan untuk LL.M. biasiswa. Permohonan anda untuk kemasukan berfungsi sebagai aplikasi biasiswa anda.

21435_22519D_079_HR_RT1.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Mengenai

Ditubuhkan pada tahun 1925, SMU Dedman School of Law adalah sekolah undang-undang swasta peringkat tinggi yang terletak di Dallas, Texas, dan terletak di kejiranan berbaris pokok, hanya beberapa minit dari pusat bandar. Ditubuhkan pada tahun 1949, program undang-undang gelar sarjana sekolah undang-undang telah memainkan peranan penting dalam melatih beberapa pemimpin utama di seluruh dunia. Kami berbangga dengan rangkaian alumni global kami - lebih daripada 2,000 graduan dari 80 negara yang memegang jawatan penting dalam kerajaan, amalan undang-undang, perniagaan, badan kehakiman, dan pendidikan undang-undang di seluruh dunia.

SMU Dedman Alumni Networkfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Program Ijazah Sarjana Luar Biasa yang luar biasa

SMU Dedman School of Law menawarkan program ijazah sarjana untuk kedua-dua peguam AS dan asing yang terlatih. LL.M. dan Program SJD meningkatkan kerjaya dalam amalan swasta undang-undang, pengajaran, dan perkhidmatan awam dengan menganalisis pengajaran dan kemahiran menyelesaikan masalah untuk memenuhi tuntutan kompleks dunia kita. Program ini meningkatkan pemahaman pelajar tentang teori dan dasar undang-undang, memperluaskan wawasan undang-undang pelajar, dan menggalakkan pembangunan kemahiran penyelidikan dan menulis undang-undang.

Belajar di Vibrant Dallas, Texas

SMU Dedman Law menawarkan peluang kepada pelajar antarabangsa untuk menjadi sebahagian daripada komuniti yang cergas, pelbagai, dan ilmiah dengan kelebihan belajar di Dallas - bukan sahaja sebuah pusat perniagaan antarabangsa, tetapi sebuah pusat kebudayaan dinamik yang terletak di tengah-tengah antara pantai timur dan barat United Negeri-negeri di rantau ini yang terkenal dengan iklimnya yang cerah dan cerah. Dallas adalah bandar terbesar kesembilan dan Dallas / Ft. Worth metroplex merupakan kawasan metropolitan keempat terbesar di Amerika Syarikat. Ia adalah sebuah bandar yang canggih dengan pasaran pekerjaan yang berkembang maju, kualiti hidup yang tinggi dan kos sara hidup yang rendah. Ia adalah tempat yang bagus untuk hidup dan belajar!

Fakulti diiktiraf di peringkat global

Fakulti ini termasuk para ulama dan inovator dalam pelbagai bidang, termasuk undang-undang perlembagaan, undang-undang korporat, undang-undang jenayah, undang-undang alam sekitar, undang-undang kesihatan, harta intelektual, undang-undang keselamatan nasional, undang-undang minyak dan gas, undang-undang kepentingan awam dan undang-undang cukai. Para ulama ini sering terlibat dunia dengan muncul di hadapan jawatankuasa kongres, bekerja dengan agensi pengawalseliaan negeri dan persekutuan, yang berhujah di hadapan mahkamah negeri dan persekutuan, bekerja dengan eksekutif korporat dan bukan keuntungan, dan selalu muncul di media untuk menterjemahkan penyelidikan mereka atau memberikan ulasan tentang cerita penting hari itu. Mempelajari undang-undang di SMU memberikan pelajar akses kepada fakulti luar biasa yang terlibat dalam penyelidikan yang tepat pada masanya dan canggih yang sering dimaklumkan oleh pengalaman bertahun-tahun.

21429_SMU_Law_LOW_RES_PROOFS_-_Students_around_campus-Lifestyle_-_Bret_Redman-187_1.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Pengalaman pembelajaran

Sebagai tambahan kepada kurikulum yang pelbagai, pelajar dijemput untuk memanfaatkan banyak aktiviti di luar kelas. Di SMU Dedman Law, pengalaman pembelajaran anda akan diperkayakan melalui persidangan dan kuliah antarabangsa sepanjang tahun, membawa tokoh-tokoh antarabangsa ke kampus untuk membincangkan isu-isu undang-undang global semasa. LL.M. Antarabangsa pelajar mengambil kelas dengan pelajar JD Amerika dan mengambil bahagian dalam Program Mahkamah kami - satu program yang diperkenalkan semasa orientasi di mana pelajar menyambungkan kumpulan kecil dengan rakan sekelas, fakulti, pemimpin pelajar, penasihat kerjaya, dan alumni untuk pengalaman komuniti sepanjang masa mereka di SMU Dedman School of Law . Seorang ahli fakulti akan menjadi penasihat akademik peribadi anda. Mempraktikkan peguam dari seksyen Undang-undang Antarabangsa Persatuan Bar Dallas juga menjadi mentor untuk pelajar kami.

Alumni yang terkenal di peringkat antarabangsa

SMU Dedman School of Law antarabangsa SMU Dedman School of Law telah memberi kesan ke seluruh dunia. Rangkaian alumni antarabangsa kami merangkumi lebih daripada 2000 graduan di lebih daripada 80 buah negara. Profesional ini boleh didapati di peringkat tertinggi kerajaan, amalan undang-undang, dan perniagaan. Alumni antarabangsa SMU mewakili spektrum sistem perundangan yang luas, termasuk dari Amerika Tengah dan Selatan, Mexico, Kanada, Eropah, Afrika, India, Asia Tenggara, China, Timur Tengah, dan Rim Pasifik. Kami berusaha untuk kepelbagaian geografi global dalam pendaftaran pelajar kami dan memberi perhatian dan sokongan individu yang tinggi untuk setiap pelajar antarabangsa.

Sobchok Sukharomna '81

Presiden Mahkamah Agung, Thailand

Dr. Shen Shiaoming '81

Perunding Perundangan Antarabangsa untuk Mackenzie & Albritton LLP

The Honorable SM Krishna '59

Menteri Hal Ehwal Luar untuk India (2009-2012)

Siriporn Chaiyasuta '85

Penasihat Am, Chevron Europe, Eurasia dan Timur Tengah Exploration & Production Limited

Moath Alhussain '11

Assoc. Peguam, Perbadanan Industri Asas Saudi

Antonio M. Garza '83

Bekas Duta AS ke Mexico

Dr. Helmut Sohmen '66

Pengerusi dan Presiden, BW Group

Dr. Hassan Okour '07

Bekas Dekan, Sekolah Undang-undang Qatar

Jinsung Lee '88

Keadilan, Mahkamah Perlembagaan Korea

Yukio Horigome '71

Hakim Mahkamah Agung Jepun

Hans Heppe'97

Rakan Kongsi Antarabangsa, Locke Lord LLP Konsul German Kehormat

Kehidupan seorang pelajar

Sekolah undang-undang terletak di sudut barat laut kampus utama SMU - dengan bangunan bilik darjah, bangunan pentadbiran, dan perpustakaan undang-undang membentuk apa yang disebut "Undang-undang Quad." Lokasi yang ideal ini memberikan akses mudah kepada banyak sumber pelajar SMU yang hebat, termasuk perkhidmatan makan, pusat kecergasan utama dan pusat perkhidmatan kesihatan.

21430_28439363.jpgfoto ihsan SMU Dedman School of Law

Tarikh Akhir Kemaskini Ogo 2020

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Latar Belakang Pusat Pengajian

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Establi ... Baca lebih lanjut

Founded in 1925, SMU Dedman School of Law is a top-ranked tier-one private law school located in Dallas, Texas, and is situated in a tree-lined neighborhood, just minutes from the city center. Established in 1949, the law school's graduate degree law programs have played an important role in training some of the foremost leaders around the world. Baca Ringkas