Undang-undang LLB (Kepujian)

Umum

2 lokasi tersedia

Penerangan Program

  • Tempoh: 3 Tahun
  • Kelayakan dianugerahkan: Undang-undang LLB (Kepujian)
  • Badan Penganugerahan: Canterbury Christ Church University, UK
  • Bahasa arahan: Bahasa Inggeris
  • Cara Pengajian: Sepenuh masa
  • Kredit ECTS: 180

Insight Course

Undang-undang adalah subjek yang sangat bervariasi dan pelbagai, yang memberi kesan kepada setiap bahagian kehidupan manusia, dari udara yang kita nafas, hubungan dan pendidikan kita kepada kerja, perjalanan, harta dan kesihatan kita. Industri Undang-undang adalah dinamik dan berdaya saing dan perubahan selaras dengan keperluan sosial. A Law ijazah tawaran kerjaya yang pelbagai Pathways dan menyediakan anda dengan skillset untuk berjaya dalam beberapa kerjaya. Kursus ini telah direka untuk menawarkan pengalaman holistik semasa mengkaji undang-undang; anda akan mempelajari latar belakang teori serta aspek praktikal Undang-undang. Dengan kejayaan menyelesaikan kursus ini, anda menerima Ijazah Undang-undang Kelayakan yang praktikal dan kontemporari, yang diiktiraf oleh majikan dan Pihak Berkuasa Pengawalseliaan Peguam. Sekiranya anda memilih kerjaya undang-undang, asas kukuh dalam undang-undang, penekanan kepada pembangunan kemahiran, wawasan dunia praktikal yang diperoleh melalui perkongsian majikan dan kerja pro bono memastikan anda lulus bersedia untuk langkah seterusnya latihan undang-undang anda.

Pengajaran dan Pembelajaran

Anda akan diajar melalui gabungan kuliah, seminar dan bengkel praktikal. Ini akan mengambil masa 12 jam waktu perhubungan setiap minggu dan anda akan menghabiskan sekurang-kurangnya banyak masa dalam kajian bebas yang penting termasuk penyelidikan, kerja dalam talian dan penyediaan penilaian. Seminar dalam kumpulan yang lebih kecil akan membolehkan anda membincangkan dan membangunkan pemahaman anda tentang topik yang dibincangkan dalam kuliah. Di samping itu, anda akan bertemu dengan tutor peribadi akademik anda. Pelbagai strategi yang bertujuan memupuk pembelajaran bebas kritis akan digunakan dalam pelbagai bentuk, berbeza dari modul ke modul. Hampir semua modul mempunyai kuliah, bersama perbincangan, seminar yang dipimpin pelajar, tutorial individu, kumpulan, moot, rundingan dan peranan. Anda juga akan diberi peluang dan digalakkan bekerja dalam kumpulan. Terdapat juga dimensi praktikal untuk pembelajaran anda.

Penilaian

Terdapat penilaian formal atau 'summative' pada akhir setiap modul. Kaedah penilaian termasuk peperiksaan bertulis dan pelbagai penilaian kursus seperti esei, laporan, portfolio, prestasi dan pembentangan. Gred dari penilaian rasmi bergantung kepada markah modul anda.

Kaedah penilaian direka untuk membantu anda mengembangkan kemahiran yang diperlukan oleh majikan dan untuk tujuan badan profesional. Ini termasuk penilaian diri, peer dan tutor, latihan bertulis termasuk aktiviti 'rumah' yang dirancang untuk meniru amalan, kursus, moot (uji kafir), portfolio belajar, aktiviti kelas dan peperiksaan.

Pendaftaran dan Tempoh

Ini adalah program sepenuh masa selama tiga tahun. Setiap tahun akademik biasanya bermula pada minggu pertama bulan Oktober dan, dalam beberapa kes, minggu terakhir bulan September. Tahun akademik berlangsung selama 32 minggu. Pelajar boleh mendaftar sehingga dua minggu sebelum tarikh mula kursus tetapi, pendaftaran awal dinasihatkan sebagai tempat yang terhad.

Syarat kemasukan

Calon mestilah berumur sekurang-kurangnya 17 tahun pada 1 September tahun yang mereka ingin masuk ke kursus dan mesti mengadakan Diploma Sekolah Menengah atau Diploma / Sijil Yayasan atau setaraf. Anda juga akan dikehendaki menyediakan bukti kemahiran dalam Bahasa Inggeris.

Keperluan Pengijazahan

Seluruh kursus terdiri daripada sejumlah 18 modul selama 3 tahun. Untuk mencapai Ijazah LLB (Kepujian) dalam Undang-undang, anda mesti melengkapkan semua modul untuk mencapai 180 kredit ECTS yang diperlukan. Jika, atas sebab apa pun, anda tidak dapat menyelesaikan kursus penuh yang anda layak untuk anugerah interim yang telah menyediakan anda dengan minimum kredit yang diperlukan. Sijil boleh diberikan kepada pelajar yang telah mencapai lebih dari 60 kredit atau Diploma untuk pelajar yang telah mencapai lebih dari 120 kredit sebelum berhenti belajar.

Di mana seterusnya?

Kami telah merancang ijazah ini dengan berunding dengan pihak berkepentingan luar, seperti pengamal undang-undang tempatan serta pelbagai organisasi tempatan. Ini memastikan kami membantu anda untuk membangunkan kemahiran yang sangat dihargai oleh majikan, dengan contoh termasuk; komunikasi bertulis dan lisan, inisiatif, pengurusan masa, fleksibiliti dan kerja berpasukan. Ramai graduan menggunakan kemahiran ini untuk menjadi seorang peguam atau peguamcara, tetapi yang lain menubuhkan kerjaya dalam pendidikan, perkhidmatan awam, HRM, pengurusan, sebagai paralegals, setiausaha sewa atau perkhidmatan kewangan. Kelayakan ini juga boleh digunakan untuk maju ke kajian pasca siswazah dalam undang-undang, seperti LLM, atau dalam bidang berkaitan seperti pengurusan, pemasaran dan perakaunan.

Baik untuk Tahu

Ijazah Undang-undang ini diiktiraf oleh Pihak Berkuasa Pengawalseliaan (SRA).

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awa ... Baca lebih lanjut

Alexander College has a long-standing history of educational excellence and this is owed, in no small part, to our established UK connections and collaborations with accredited UK Universities and awarding bodies. Over the years we have established a number of close links and in addition to our own recognised programmes, we currently offer UK undergraduate and postgraduate degrees in collaboration with Canterbury Christ Church University (CCCU). Deciding to study for a degree is not an easy choice; it requires a high level of commitment and dedication in order to succeed. At Alexander, we understand this and strive to make your time with us an enjoyable, rewarding and worthwhile experience. Baca Ringkas