undang-undang LLB

Mengapa belajar dengan kami?

ijazah undang-undang kami tersenarai dalam top 15 kursus undang-undang di negara *, adalah diiktiraf sepenuhnya oleh Persatuan Undang-Undang dan Peringkat Lembaga Akademik Bersama dan diajar oleh tutor bersemangat berpengalaman dalam kedua-dua bidang akademik dan kerja profesional undang-undang.

Pelajar dilatih dalam kemahiran menemuduga pelanggan, rundingan berasaskan pasukan dan kemahiran pengantaraan, dengan peluang untuk menjalankan temu bual dan rundingan dengan pelanggan.

Terdapat penekanan yang kuat untuk membina kemahiran praktikal di samping modul undang-undang yang lebih terperinci dan kumpulan kami disimpan kecil supaya kita dapat mengenali anda dan menyediakan anda dengan sokongan peribadi.

Beberapa sesi diadakan untuk panduan dalam mendekati majikan dan pelajar digalakkan untuk menjalankan sekurang-kurangnya dua pengalaman kerja dengan peguambela, peguam, eksekutif undang-undang atau sektor-sektor lain yang berkaitan dalam setiap tahun akademik.

Kami mempunyai in-house mooting masyarakat, memberikan peluang untuk meletakkan kajian ke dalam amalan melalui prosiding mahkamah olok-olok. Melalui ini, pelajar-pelajar kita telah dipilih untuk mewakili jabatan undang-undang dalam beberapa pertandingan peringkat kebangsaan yang berprestij.

* Sumber: Guardian Panduan University 2013

Apa yang boleh kursus ini membawa kepada?

Passing adalah langkah pertama ke arah kelayakan sebagai peguam cara yang menjalankan amalan atau peguam. Walau bagaimanapun, anda akan mendapat kemahiran lain; bagaimana untuk berhujah dan kajian kes, bagaimana untuk berfikir secara analitikal dan objektif, bagaimana untuk membuat pertimbangan dan masalah menyelesaikan - semua nilai yang tinggi dalam banyak bidang pekerjaan.

Beberapa contoh adalah penguatkuasaan undang-undang dan pentadbiran mahkamah (polis, pekerja sosial, pegawai akhlak, pekerja kes CPS, standard perdagangan, pemeriksa kilang), pentadbiran awam (kerajaan pusat dan tempatan, atau NHS), khidmat nasihat, HR dan pendidikan.

Lebih khusus lagi, bagi mereka yang ingin mengejar kerjaya dalam amalan undang-undang, LLB menyediakan kelayakan yang perlu untuk permohonan kepada Kursus Amalan Undang-undang dan Kursus Bar Vokasional.

Sumber dan kemudahan

Sokongan untuk pelajar kami terletak di tengah-tengah segala yang kita lakukan - ia adalah tumpuan utama reka bentuk tahap dan cara kita mengajar undang-undang, dengan tujuan untuk memberikan pendidikan yang lebih tinggi dalam persekitaran yang menyokong di mana semua individu boleh berkembang.

Menuntut di Universiti Cumbria di Carlisle, Fusehill Street, anda akan mengikuti kuliah, seminar dan bengkel untuk membantu anda untuk melihat bagaimana undang-undang membangun dan digunakan, sebagai contoh melalui kajian kes dan senario yang dibayangkan.

bilik Pengajaran dilengkapi dengan komputer dan anda mempunyai akses kepada Blackboard, yang mengandungi pelbagai sumber undang-undang elektronik. Terdapat juga koleksi undang-undang khusus di perpustakaan kami.

Nasihat tentang kerjaya yang berkaitan undang-dibina ke dalam ijazah dan semua pelajar mempunyai tutor bimbingan sepanjang tahun untuk membincangkan aspirasi pembelajaran dan kerjaya mereka. Fail pembangunan peribadi selesai sepanjang pengajian dan digunakan untuk merekodkan pencapaian anda, memantau akan perkembangan pembelajaran dan kemahiran dan untuk membangunkan kemahiran pengurusan kerjaya dan kesedaran. Ini adalah satu bahagian penting dalam LLB.

Ringkasan kursus

Pelajar pada tahun pertama akan mengkaji Institusi Undang-undang. Anda akan diperkenalkan kepada proses membuat undang-undang di England dan Wales, sistem perundangan Inggeris dan profesion undang-undang dalam bidang kuasa ini.

Anda kemudian akan diperkenalkan kepada Scotland, Amerika dan sistem undang-undang syariah dan belajar tentang bagaimana undang-undang dibuat dalam bidang kuasa lain. Anda juga akan melaksanakan projek perbandingan skala kecil di suatu perbandingan yang menarik antara undang-undang Inggeris dan salah satu daripada tiga bidang kuasa lain.

Pelajar pada tahun kedua akan mengkaji Kemahiran Lawyer. Anda akan mengambil kes dari titik pertama menghubungi pelanggan dan membuka kes untuk menetap. Kami menggunakan teknologi inovatif untuk mengajar ini dan anda akan mempunyai peluang untuk bekerja dengan pelajar dari Kriminologi dan Undang-undang dan Filem dan Pengeluaran televisyen. Ini adalah satu permulaan yang baik untuk pelajar yang bercadang untuk menjalankan Kursus Amalan Undang-undang atau Bar Profesional dan Padang Latihan.

Pada tahun yang ketiga, pelajar mempunyai pilihan untuk melaksanakan penempatan undang-undang empat minggu dengan firma undang-undang tempatan. Skim ini telah sentiasa menjadi sangat popular di kalangan pelajar-pelajar kita dan sangat berjaya kerana kerja undang-undang masa depan yang paling selamat, kenalan latihan dan kedudukan para-undang-undang.

disertasi adalah satu peluang untuk meneroka kawasan khusus undang-undang yang menarik bagi anda dan bahawa mungkin adalah memilih kerjaya fokus untuk pengkhususan. Peluang untuk menjalankan penyelidikan dalam tahun ketiga melalui mengkaji beberapa opsyen undang-undang dalam Undang-undang Perubatan dan Etika, Undang-Undang Keluarga, Undang-undang Syarikat, Undang-undang Harta Intelek, Media Undang-undang dan Undang-undang Pekerjaan.

syarat kemasukan

280 UCAS mata tarif

Kredit dan keperluan UCAS

  • kod UCAS: M100F
  • mata UCAS: 280

KRITERIA PEMILIHAN

Syarat kemasukan untuk kursus ini: BBC di A-peringkat. Kelayakan lain adalah dialu-alukan dan pelajar dijemput untuk membincangkan gred mereka, kelayakan dan pengalaman dengan tutor kemasukan itu.

Program diajar dalam:
English
Kursus ini Lokasi Kampus
Start Date
Duration
3 - 5 
Sambilan
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Start Date
Tarikh tutup permohonan
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date
Location
Tarikh tutup permohonan
End Date