Undang-undang LLB

Umum

Penerangan Program

Gambaran keseluruhan

Ijazah undang-undang yang memenuhi syarat ini meliputi asas-asas undang-undang bahasa Inggeris dan membolehkan anda untuk mengkhususkan diri dalam bidang subjek sesuai dengan minat anda sendiri.

Kursus ini memenuhi permintaan daripada pelajar yang berkelayakan yang ingin mengkaji undang-undang sebagai disiplin akademik, tanpa mengira sama ada mereka ingin meneruskan kerjaya dalam amalan undang-undang.

Anda boleh memohon pada permulaan dua tahun untuk dipindahkan ke salah satu daripada kursus gelar empat tahun sekolah , yang menggabungkan satu tahun ke luar negara untuk mengkaji undang-undang negara tersebut. Sekolah ini mempunyai sekolah undang-undang rakan kongsi di Australia, Kanada, China, Eropah, New Zealand, Singapura dan Amerika Syarikat.

Ini sangat kompetitif dan pemindahan tidak boleh dianggap. Bagi mereka yang berminat untuk mengikuti kerjaya undang-undang, landasan dalam sistem undang-undang yang berbeza akan membuktikan sangat menarik kepada bakal majikan dan, khususnya, syarikat-syarikat firma antarabangsa yang terkemuka.

Tahun pertama

Pada tahun pertama, anda akan mengambil modul teras di Yayasan Tort, Undang-undang Kontrak, Undang-Undang Awam, dan Undang-undang Memahami.

Tahun kedua

Pada tahun kedua anda akan mengambil modul teras lanjut dalam Undang-Undang Jenayah, Undang-Undang Tanah, dan (semasa) Undang-Undang Kesatuan Eropah, serta modul undang-undang pilihan dan / atau modul dari luar sekolah.

Tahun ketiga

Pada tahun tiga anda akan mengambil modul teras terakhir dalam Undang-undang Amanah, serta modul undang-undang pilihan dan / atau modul dari luar sekolah.

Sekiranya terpilih untuk pindah ke salah satu darjah empat tahun kami, anda akan menghabiskan tahun ketiga anda di sekolah undang-undang rakan kongsi di negara lain. Selepas ini, anda akan kembali ke Nottingham untuk menyelesaikan tahun keempat dan akhir pengajian anda (seperti yang diterangkan di bawah).

Undang-undang LLB sebagai ijazah empat tahun

Sekiranya terpilih untuk pindah ke salah satu darjah empat tahun, anda akan menghabiskan tahun ketiga anda di sekolah undang-undang rakan kongsi di negara lain. Ini mungkin di Australia , Amerika , Kanada , Eropah (pelbagai negara) , Hong Kong , New Zealand atau Singapura .

Ketahui lebih lanjut.

Syarat kemasukan

Tahap A: AAA tidak termasuk kajian am dan pemikiran kritikal

Semua mata pelajaran peringkat dalam bidang seni, kemanusiaan, sains dan sains sosial dianggap sebagai diterima (kecuali kajian umum dan pemikiran kritikal). Walau bagaimanapun, tawaran tidak biasanya dibuat untuk pelajar yang menyampaikan lebih daripada satu subjek bukan tradisional atau praktikal (seperti seni, seni dan reka bentuk, komputer dan teknologi maklumat, tarian, drama dan teater kajian, grafik, media dan komunikasi, dan sukan dan kajian pendidikan jasmani). Skor yang lebih tinggi dalam peperiksaan LNAT mungkin diperlukan bagi pemohon yang menyampaikan subjek bukan tradisional.

Uji Kebebasan Kebangsaan Undang-Undang (LNAT)

Semua pemohon, termasuk pemohon matang dan luar negara, mesti mengambil peperiksaan Ujian Kebangsaan Undang-undang Kebangsaan (LNAT) jika anda memohon untuk kemasukan 2018 (atau tertangguh masuk ke 2019) untuk ijazah undang-undang sarjana muda di Universiti Nottingham.

Keperluan bahasa Inggeris

IELTS: 7.0 (tidak kurang daripada 7.0 dalam sebarang elemen)

Untuk maklumat terperinci ujian dan kelayakan bahasa Inggeris yang kami terima, sila lihat halaman keperluan kemasukan kami .

Belajar di luar negara

Pada kursus ini, anda boleh memohon untuk beralih kepada ijazah empat tahun dan menghabiskan tahun ketiga belajar di luar negara di Australia, Kanada, China, Eropah, New Zealand, Singapura atau Amerika Syarikat. Ini adalah proses yang kompetitif, bergantung kepada prestasi yang memuaskan dan tertakluk kepada ketersediaan.

Anda akan mendapat peluang untuk meluaskan horizon anda dan meningkatkan kebolehpasaran anda dengan mengalami budaya lain. Pengajaran biasanya dalam bahasa Inggeris; Walau bagaimanapun, mungkin terdapat peluang untuk belajar dalam bahasa lain jika anda cukup fasih.

Bagi mereka yang berminat untuk mengikuti kerjaya undang-undang, landasan dalam sistem undang-undang yang berbeza akan membuktikan sangat menarik kepada calon majikan dan, khususnya, firma antarabangsa peguam utama.

Kerjaya

Kursus ini akan melengkapkan anda dengan pengetahuan mendalam tentang undang-undang Inggeris dan pemahaman yang mendalam tentang bidang-bidang di mana anda memilih untuk mengkhususkan diri.

Sebilangan besar graduan kami melanjutkan latihan latihan undang-undang yang berkaitan dengan peguamcara (Kursus Amalan Undang-Undang) atau peguam (Kursus Latihan Profesional Bar).

Mereka yang mencari kerjaya di luar undang-undang menggunakan ijazah mereka untuk mendapatkan akses kepada pelbagai profesion dan organisasi seperti perundingan, khidmat nasihat perniagaan, pemasaran, perkhidmatan awam, perhubungan awam, perakaunan dan kempen.

Pengiktirafan profesional

Kursus ini diiktiraf oleh Lembaga Peringkat Akademik Lembaga Pengawas Peguamcara dan Lembaga Piawaian Bar sebagai ijazah undang-undang yang layak.

Amalan luar negara

Graduan undang-undang dari Universiti Nottingham mungkin layak berlatih di luar negara termasuk di Hong Kong, India, Malaysia, Pakistan, Nigeria dan Singapura, di mana kemasukan ke Bar (atau setaraf) boleh dicapai tertakluk kepada memenuhi syarat-syarat negara.

Tarikh Akhir Kemaskini Feb. 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Baca lebih lanjut

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Baca Ringkas