Undang-undang LLM

Umum

Penerangan Program

Undang-undang LLM direka untuk memperdalam dan memperluas pengetahuan pelajar mengenai undang-undang sebagai subjek akademik dengan menyediakan pelajar dengan pemahaman yang sistematik mengenai proses, kaedah dan konsep undang-undang; konteks sosial dan politik di mana proses undang-undang berlaku; dan konsep teori yang sesuai.

Mengapa Mengikut Undang-undang LLM?

Dengan memaksimumkan potensi akademik anda dan memperbaiki kemahiran menyelesaikan masalah anda dalam konteks transnasional, program ini akan membantu meningkatkan perkembangan dan horizontal profesional anda. Kemahiran penyelidikan dan penulisan yang anda peroleh akan dapat dipindahkan ke pelbagai sektor profesional, termasuk profesi perundangan, pembuatan kebijakan, sektor korporat, badan kerajaan atau akademik.

Sekolah Undang-undang kami terdiri daripada sarjana dari seluruh dunia yang mengkhususkan diri dalam bidang seperti hak asasi manusia, undang-undang komersial, undang-undang antarabangsa dan Eropah, yang pakar dalam menyampaikan pemikiran terkini mengenai soalan-soalan hukum yang rumit, menggabungkan arahan dalam topik teras dengan buah-buahan penyelidikan semasa mereka.

Pelajar juga akan mendapat manfaat daripada rangkaian hubungan mereka yang luas, yang membolehkan Sekolah menawarkan peluang penempatan kepada pelajar yang layak dengan organisasi tempatan dan antarabangsa.

Faedah

 • Peluang untuk berinteraksi dan rangkaian dengan pengamal undang-undang yang terkenal.
 • Fakulti dengan pengalaman dan kepakaran yang luas dalam penyelidikan, pengajaran dan amalan undang-undang.
 • Peluang untuk menyertai pertandingan mooting antarabangsa dan MUN.
 • Peluang untuk menyertai lawatan lapangan ke organisasi antarabangsa.
 • Dapatkan pendedahan kepada amalan undang-undang melalui rangkaian perkongsian yang luas di Jabatan.

Kandungan Program

Program Undang-undang LLM terdiri daripada 180 kredit termasuk projek penulisan wajib. Projek penulisan boleh menjadi disertasi diselia atau penempatan kerja. Baki 120 kredit akan diperoleh melalui enam 20 modul kredit.

 • Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang (20 Kredit) - Wajib
 • Disertasi (60 Kredit) - Wajib
 • Pertubuhan Antarabangsa dan Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa (20 Kredit) - Wajib
 • Pembelajaran Bersepadu Kerja (pelajar yang layak sahaja) (60 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Pemecatan (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Pekerjaan Individu (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Anti-Diskriminasi UK dan Eropah (20 Kredit) - Pilihan
 • Yayasan dan Prinsip Hukum Antarabangsa (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Jualan Barang Antarabangsa (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang dan Dasar Pertubuhan Perdagangan Dunia (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Hak Asasi Manusia Antarabangsa (20 Kredit) - Pilihan
 • Litigasi Komersial dan Arbitrase Antarabangsa (20 Kredit) - Pilihan
 • Undang-undang Pekerjaan UAE & DIFC (20 Kredit) - Pilihan
 • Teori dan Pendekatan Migrasi (20 Kredit) - Pilihan
 • Kerja Bersepadu dan Pembelajaran (20 Kredit) - Pilihan
 • Pembangunan Lestari dan Hak Asasi Manusia (20 Kredit) - Pilihan

130842_54e3dd4b4f52ac14f6da8c7dda7930791c3bd8e2554c704c7d2e7bd39f4ac45d_1280.jpgjessica45 / Pixabay

Mengajar

Anda akan mendapat pengetahuan dan kefahaman melalui kombinasi merangsang kuliah, seminar, bengkel, latihan praktikal dan kajian diri dan menggunakan pelbagai sumber, termasuk media audio-visual, buku-buku perpustakaan dan bahan-bahan e-pembelajaran.

Kuliah, seminar dan persembahan digunakan untuk menyampaikan maklumat teras, membangunkan tema dan idea dan berusaha untuk menggalakkan penyertaan pelajar melalui latihan interaktif dan peluang untuk rakan sebaya dan penilaian diri. Anda juga akan diminta untuk terlibat dalam program bacaan dan penyelidikan berstruktur yang intensif, dan mengemukakan penemuan secara lisan dan secara bertulis.

Latihan kemahiran, terutamanya melalui modul Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang kami, akan melengkapkan anda dengan alat-alat intelektual yang diperlukan untuk kerja pascasiswazah, termasuk pengenalpastian dan lokasi bahan-bahan yang sesuai, bacaan kritikal dan analisis, menulis kemahiran dan konvensyen.

Beberapa sesi dalam setiap modul dan sebahagian besar daripada Disertasi direka untuk memberi panduan mengenai mengenal pasti soalan penyelidikan yang sesuai, menjalankan penyelidikan menulis kajian literatur dan merancang dan menulis Disertasi.

Pembelajaran dan pengajaran mengenai semua modul dimaklumkan oleh pendekatan kritikal yang merangkumi aspek-aspek relevan dalam konteks etika, sosial, profesional, sejarah dan budaya di mana undang-undang beroperasi. Etika khusus dibenamkan dalam beberapa modul dan pelajar diberi peluang untuk memahami dimensi etika penyelidikan mereka sendiri dan di mana undang-undang beroperasi di setiap peringkat.

Syarat kemasukan

 • Keperluan kemasukan standard Universiti untuk LLM / PG Dip / PG Cert Law terdiri daripada Ijazah Undang-undang pada 2: 2 atau Graduate Diploma dalam Undang-undang / CPE.
 • Walau bagaimanapun, siswazah dalam bidang berkaitan, dengan anak-anak muda di bawah undang-undang atau dengan pengalaman atau kelayakan profesional yang relevan boleh diterima berdasarkan budi bicara pemimpin program.

Kelayakan lain bukan UK akan dipertimbangkan mengikut garis panduan NARIC.

Keperluan Bahasa Inggeris (Pasca Siswazah)

Semua program di Middlesex University Dubai diajar dalam bahasa Inggeris dan pemohon dengan pendidikan terdahulu di luar negara berbahasa Inggeris (seperti Inggeris, Amerika Syarikat, Kanada, England, Ireland, Australia, New Zealand), mesti menunjukkan kemahiran berbahasa Inggeris seperti berikut :

 • Akademik IELTS: 6.5 (minimum 6.0 dalam setiap kumpulan)
 • TOEFL berasaskan Internet: 87 (21 dalam mendengar & menulis, 22 dalam bercakap dan 23 membaca)
 • PearsonPTE Academic: 58
 • PearsonPTE Umum: Tahap 4

Kerjaya Masa Depan dan Keusahawanan

Program ini direka untuk pelajar yang mengikuti kerjaya dalam amalan undang-undang atau bekerja dengan penyedia perkhidmatan profesional yang kerap melibatkan diri dengan badan-badan komersial. Ia menyediakan mereka untuk pelbagai kerjaya dalam organisasi sektor awam dan swasta, syarikat multinasional dan badan-badan antara kerajaan yang memerlukan pengetahuan pakar dalam tubuh badan antarabangsa dan undang-undang antarabangsa yang mengatur urus niaga komersial dan pertikaian.

LLM adalah kelayakan yang boleh dipasarkan dan graduan sebelumnya program telah bekerja untuk jabatan undang-undang organisasi awam dan swasta, syarikat multinasional, organisasi antarabangsa, jabatan kerajaan dan dalam badan kehakiman. Ramai yang telah melanjutkan pelajaran pendidikan tinggi mereka melalui PhD.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally re ... Baca lebih lanjut

Middlesex University is a dynamic university with a reputation for innovation and excellence in teaching and research. Middlesex University Dubai is the first overseas campus of the internationally renowned Middlesex University in London. The campus, which opened in January 2005, has over 3,000 students from over 100 nationalities and offers undergraduate and postgraduate programmes in a wide variety of subject areas. We are a truly global university committed to meeting the needs and ambitions of a culturally and internationally diverse range of students, by providing challenging academic programmes underpinned by innovative research, scholarship and professional practice. We prepare our students to be professional, skilled individuals fitted for the modern world, committed to lifelong learning and able to contribute to the communities in which they live and work. Baca Ringkas