Baca keterangan rasmi

Undang-undang Maritim di DMU menduduki tempat pertama di China di antara semua program yang relevan dalam bidang perundangan maritim. Program ini menanam profesional undang-undang dengan pengetahuan undang-undang yang sistematik untuk melibatkan diri dalam kerja undang-undang di pelabuhan dan perniagaan perkapalan, perusahaan pelaburan asing, badan perundangan, pentadbiran, kehakiman, timbang tara, dan organisasi perkhidmatan undang-undang berdasarkan asas kukuh undang-undang yang berkaitan dan dasar.

Objektif Program

Program ini bertujuan untuk memupuk profesional undang-undang yang berorientasikan, berorientasikan aplikasi, baik dan bulat dengan asas yang kukuh dengan asas bahasa asing yang kukuh, penguasaan pengetahuan undang-undang yang sistematik, pemahaman yang mendalam mengenai industri perkapalan (ekonomi antarabangsa) dan perniagaan yang berkaitan.

Peluang kerjaya

Kebanyakan graduan undang-undang maritim bekerja sebagai peguam, hakim, prokurator, profesional di rumah undang-undang, perunding perundangan, dan sebagainya. Kebanyakan mereka telah menjadi profesional undang-undang elit.

Maklumat Kurikulum

Kursus-kursus utama umumnya termasuk Falsafah Undang-undang, Sejarah Undang-undang China, Perlembagaan, Undang-undang Pentadbiran dan Undang-undang Litigasi Pentadbiran, Pengenalan kepada Undang-undang Sivil, Undang-undang Komersial, Undang-undang Harta Intelek, Undang- , Pengenalan kepada Undang-undang Ekonomi Antarabangsa, Undang-undang Admiralty, Undang-Undang Kapal dan Krew, Undang-Undang Harta Kapal, Amalan Penghantaran dan Undang-Undang Liner, Amalan Parti Amalan dan Undang-Undang, Undang-undang Insurans Marin dan Timbangtara, Pengenalan kepada Navigasi, Pengenalan kepada Enjin Marin, dan sebagainya.

Program diajar dalam:
English
Tarikh Akhir Kemaskini June 13, 2018
This course is Campus based
Start Date
Sept. 2019
Duration
Permintaan Maklumat
Sepenuh masa
Ikut lokasi
Ikut tarikh
Start Date
Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan

Sept. 2019

Location
Tarikh tutup permohonan
End Date