Undang-undang minyak, gas dan perlombongan

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Undang-undang minyak, gas dan perlombongan

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Kursus ini dibina atas kepakaran kami yang luas dalam bidang ini dan telah direka sebagai tindak balas kepada kepentingan yang semakin meningkat mengenai isu-isu undang-undang di sekitar industri minyak, gas dan perlombongan.

Ia akan memberi anda landasan untuk karier masa depan atau pengajian pascasiswazah lanjut (MPhil / PhD) dalam kebanyakan aspek dunia pengawalseliaan dan komersil, kerana ia berkaitan dengan industri tenaga antarabangsa, dengan tumpuan khusus terhadap sektor petroleum dan perlombongan kawasan ekonomi yang semakin meningkat ini.

Mengapa memilih kursus ini?

 • Mendapatkan pemahaman yang kuat analisis isu-isu utama undang-undang dalam pakar ini dan kawasan berkembang Undang-undang.
 • Mendapat pengetahuan tentang Minyak, Gas dan industri perlombongan dalam konteks ekonomi global mereka.
 • Mendapat manfaat daripada kepakaran kami dalam Minyak, Gas dan perlombongan serta bidang pelengkap Perdagangan Antarabangsa dan undang-undang Komersil.
 • Pilih laluan kajian yang sesuai dengan anda dengan pilihan sepenuh masa, separuh masa dan pembelajaran jarak jauh disediakan.
 • Menghadiri Sekolah Musim Panas Antarabangsa dengan peluang untuk meneroka Undang-undang dalam konteks Eropah.
 • Biasiswa disediakan.
 • Modul individu boleh dikaji untuk anugerah Pembangunan Profesional Berterusan (CPD). E-mel kepada kami untuk maklumat lanjut.
 • 98% pelajar sekolah undang-undang pasca siswazah kami bekerja atau terlibat dalam kajian lanjut enam bulan selepas tamat (DLHE, lepasan pasca siswazah 2015-16).

Apa yang anda akan belajar

Kursus ini akan memberi anda pemahaman analitis yang kuat mengenai isu-isu undang-undang utama di kawasan ini, dengan tumpuan khusus kepada aspek Undang-undang Alam Sekitar dan Undang-undang Pelaburan aspek industri minyak, gas dan perlombongan. Ia juga mengukuhkan kekuatan kami dalam Undang-Undang Perdagangan dan Perdagangan Antarabangsa, yang akan membantu anda memperoleh penghargaan terhadap industri minyak, gas dan perlombongan dalam konteks ekonomi global mereka.

Cara anda diajar

Tahun akademik bagi kursus LLM terbahagi kepada tiga bahagian: dua tempoh sepuluh minggu (Penggal One berlangsung dari awal tahun akademik sehingga bercuti Krismas, Penggal Dua antara Krismas dan Paskah) dan tempoh musim panas.

Pelajar sepenuh masa yang melengkapkan kursus selama satu tahun akademik, mengkaji tiga modul dalam setiap istilah dan menyelesaikan disertasi sepanjang musim panas.

Pelajar separuh masa yang melengkapkan kursus selama dua tahun akademik, belajar tiga modul merentasi Syarat Satu dan Dua dalam setiap tahun (enam jumlahnya), mula bekerja untuk meneliti disertasi mereka pada musim panas pertama dan menyelesaikannya pada saat kedua.

Mengenai sepenuh masa dan separuh masa mod modul diajar sepanjang minggu. Bergantung kepada jadual anda anda mungkin dijangka hadir pada lebih daripada satu hari. Seminar yang dipimpin oleh ahli akademik tetapi biasanya akan memerlukan anda untuk menjalankan kerja-kerja persediaan berpandu yang luas dan sering akan melibatkan persembahan pendek atau sumbangan lain. Modul boleh sangat dijadualkan semula kerana keperluan kursus.

Kerjaya masa depan anda

Modul-modul yang diajar di Undang-undang Minyak, Gas dan Perlombongan LLM menyediakan para pelajar dengan landasan untuk kerjaya masa depan atau kajian lanjut dalam kebanyakan aspek dunia pengawalseliaan dan komersial kerana ia berkaitan dengan industri tenaga antarabangsa, dengan tumpuan khusus terhadap petroleum dan sektor perlombongan dari kawasan ekonomi yang sedang berkembang ini.

Pembangunan kerjaya merupakan bahagian penting dalam program ini dan pasukan karier kami menjalankan satu siri bengkel di mana anda dapat mengenal pasti kaedah dan strategi untuk membolehkan anda mencapai matlamat kerjaya anda.

Oleh kerana reputasi Sekolah yang sangat baik dalam profesion undang-undang, graduan kami sangat dicari dan diakui untuk kedalaman dan kaitan pengetahuan mereka.

Syarat kemasukan

UK

 • Tahap undang-undang yang baik, 2.2 atau lebih tinggi.
 • Pemohon yang ijazah pertamanya bukan Undang-Undang diperlukan untuk memberikan bukti komitmen kepada subjek LLM yang mereka ingin belajar.
 • Pemohon daripada disiplin lain akan disambut dalam keadaan yang sesuai, terutamanya jika mereka mempunyai pengalaman di kawasan itu, walaupun tidak sebagai peguam.

Kami menentukan keperluan kemasukan minimum ini, tetapi kami akan menilai anda secara individu atas keupayaan anda untuk mendapat manfaat daripada kursus ini. Kami kadang-kadang menawarkan tempat berdasarkan kelayakan kemasukan bukan standard, dan pengalaman perindustrian atau profesional.

Antarabangsa

Kami menerima kelayakan dari sekolah, kolej dan universiti di seluruh dunia untuk masuk ke UG dan PG kami. Jika anda tidak pasti bagaimana kelayakan antarabangsa anda sepadan dengan keperluan kursus kami sila layari laman kelayakan antarabangsa kami.

Kursus asas

Jika anda perlu melakukan kursus asas untuk memenuhi keperluan kursus kami sila layari Nottingham Trent College International (NTIC). Jika anda sudah belajar di UK di sekolah atau kolej dan ingin tahu jika kita boleh menerima kelayakan anda sila layari laman kursus asas kami.

Syarat kemasukan bahasa Inggeris

Jika bahasa Inggeris bukan bahasa pertama anda, anda perlu menunjukkan kepada kami bahawa kemahiran bahasa anda cukup kuat untuk kajian akademik yang intensif. Untuk kursus ini, kami biasanya memerlukan salah satu daripada yang berikut:

 • IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam setiap kemahiran.
 • Kelayakan Bahasa Inggeris yang setaraf dengannya.
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is
Online
Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
6,500 GBP
Waktu Penuh dan £ 3,250 Separuh Masa untuk Pelajar Rumah / EU - £ 12,900 Penuh Waktu dan £ 6,450 Separa Masa untuk Pelajar Antarabangsa
Locations
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat