Undang-undang, Perbankan dan Kewangan LLM

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

LLM dalam Undang-Undang, Perbankan dan Kewangan di Dundee menawarkan gabungan inovatif latihan profesional dan teori untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam sektor kewangan. Kursus ini sangat tertumpu kepada alam semulajadi, dan tidak seperti banyak kursus LLM lain di lapangan yang diajarkan oleh kedua-dua profesional perniagaan dan undang-undang yang mempunyai pengalaman praktik praktikal undang-undang perbankan dan kewangan, termasuk pengalaman praktik hukum pengawalseliaan kewangan di kedua-dua EU dan Amerika Syarikat .

Siapa yang patut belajar kursus ini?

LLM direka untuk graduan yang mempunyai ijazah undang-undang atau latar belakang undang-undang yang ingin mengembangkan kemahiran khusus untuk meneruskan kerjaya dalam sektor perkhidmatan perbankan dan kewangan.

Dundee menawarkan pendekatan interdisipliner yang membolehkan pelajar membangunkan perniagaan, kewangan, ekonomi dan kemahiran undang-undang, melukiskan pelbagai kepakaran akademik merentasi disiplin. Pelajar akan mendapat manfaat daripada bekerja dengan pensyarah yang mempunyai pengalaman praktik undang-undang antarabangsa yang pertama dalam undang-undang perbankan dan kewangan, yang boleh memberikan tumpuan yang sangat relevan kepada penawaran kursus. Kampus bandar Dundee menyediakan tahap sokongan yang sangat luas untuk pelajar undang-undang dan perniagaan, termasuk kemudahan perpustakaan yang luar biasa dan baru diperbaharui.

Sekolah Undang-undang Dundee

Sekolah Undang-undang Dundee diiktiraf secara meluas sebagai tempat yang sangat baik untuk belajar. Kedua-dua liga Guardian dan Times 2017 meletakkan Dundee sebagai Sekolah Undang-undang terulung di Scotland dan di 10 teratas di UK, membina keputusan yang sangat kuat dalam Pelajar Mahasiswa Kebangsaan, yang berulang kali menduduki Dundee sebagai yang pertama di Scotland. Dalam dua tinjauan terakhir penyelidikan kebangsaan, Dundee adalah satu-satunya institusi di UK yang mempunyai semua penyerahannya dinilai sebagai "cemerlang di peringkat antarabangsa" atau "terkemuka di dunia".

Komitmen kami adalah untuk memberikan arahan yang berkualiti tinggi, dengan memberi tumpuan kepada perkaitan praktikal, untuk menyediakan pelajar untuk kerjaya yang berjaya, di rumah atau di luar negara. Kami menawarkan program induksi pada awal setiap semester, untuk memastikan pelajar baru mempunyai pemahaman yang diperlukan mengenai sistem perundangan UK dan Eropah dan apa yang diperlukan oleh mereka dalam persekitaran pengajian yang bertujuan untuk membangunkan pembelajaran bebas

Kami berusaha untuk mengintegrasikan pelajar LLM ke dalam kehidupan Sekolah, dengan jemputan untuk syarahan dan seminar tetamu. Kami juga mempunyai parti membaca tahunan di rumah negara yang indah, di mana anda disertai oleh kakitangan untuk bekerja dengan kemahiran akademik dan berehat dengan rakan-rakan pelajar.

57392_business-cash-coin-concept-41301.jpeg

Bagaimana anda akan diajar

Anda akan diajar melalui campuran kuliah, perbincangan seminar, dan tutorial, dengan penekanan pada seminar yang dibina berdasarkan bacaan berdasarkan senarai bacaan tertentu yang disediakan.

Apa yang anda akan belajar

Anda akan mengambil tiga modul dalam setiap semester, termasuk Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang (diajar dalam dua blok pada permulaan setiap semester) dan akan membentangkan Disertasi (ditulis sepanjang musim panas).

Tidak setiap modul boleh didapati dalam setiap tahun, bergantung kepada ketersediaan kakitangan dan permintaan pelajar.

Modul undang-undang wajib

 • BU51011 - Perbankan Antarabangsa
 • BU51013 - Pasaran Kewangan Global
 • LW50107 - Disertasi Sarjana
 • LW50108 - Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang
 • LW52004 - Undang-undang Perkhidmatan Perbankan dan Kewangan

Modul pilihan

(seperti diluluskan oleh Penasihat Pengajian)

 • CP51005 - Undang-undang dan Dasar Petroleum Antarabangsa
 • CP51007 - Undang-undang Antarabangsa Sumber Asli dan Tenaga
 • CP51039 - Undang-undang Minyak dan Gas Kebangsaan dan Perbandingan
 • CP52003 - Undang-undang dan Dasar Alam Sekitar untuk Sumber dan Tenaga Asli
 • CP52007 - Rangka Kerja Perundangan untuk Kewangan Projek Antarabangsa
 • CP52008 - Hubungan Antarabangsa dan Tenaga dan Sumber Asli
 • CP52009 - Cukai Mineral dan Petroleum
 • UN50001 - Undang-undang Sumber Air Antarabangsa
 • UN50002 - Rangka Kerja Undang-undang untuk Pengurusan Sumber Air
 • UN50003 - Tadbir Urus dan Peraturan Perkhidmatan Air
 • LW52007 - Tadbir Urus Korporat
 • LW51111 - Transaksi Perniagaan Undang-undang Persendirian Antarabangsa
 • LW51115 - Peraturan Alam Sekitar
 • LW51117 - Undang-undang Keluarga Antarabangsa
 • LW51120 - Keadilan Jenayah Antarabangsa
 • LW51123 - Undang-undang & Keselamatan Antarabangsa
 • LW51127 - Jenayah Transnasional dan Counter-Terrorism
 • LW51128 - Hak Asasi Manusia Global
 • LW51133 - Undang-undang Antarabangsa Persendirian (Perspektif Undang-undang Biasa)
 • LW52003 - Prinsip Undang-Undang Korporat
 • LW52005 - Undang-undang Persaingan
 • LW52011 - Sistem Hak Asasi Manusia Serantau
 • LW52022 - Undang-undang Hak Asasi Manusia PBB
 • LW52103 - Prinsip Hukum E-Perdagangan
 • LW52111 - Undang-undang Harta Intelek
 • LW52132 - Undang-undang Pertubuhan Perdagangan Sedunia
 • LW52135 - Undang-undang Percukaian Antarabangsa

Bagaimana anda akan dinilai

Anda akan dinilai melalui gabungan peperiksaan dan esei. Kursus-kursus yang diajar oleh Undang-undang berkongsi corak yang sama; orang-orang dalam semester musim gugur dinilai oleh peperiksaan dan mereka pada semester kedua oleh esei. Dalam setiap kes, anda akan diberi peluang untuk mengamalkan gaya penilaian ini dan memberikan maklum balas mengenai prestasi anda sebelum penilaian rasmi.

Corak ini memastikan bahawa anda akan mendapat pengalaman gaya penilaian yang berbeza, menguji kedua-dua aspek dan kedalaman pengetahuan dan membangunkan kemahiran menulis terlebih dahulu dalam menangani Disertasi. Disertasi itu dinilai sepenuhnya berdasarkan teks akhir yang dikemukakan dan Kemahiran Penyelidikan Undang-Undang dengan kombinasi esei pendek dan pembentangan.

Kebolehpasaran

Terdapat peluang yang signifikan bagi graduan dengan pengetahuan khusus undang-undang perbankan dan kewangan yang mengalir dari perubahan yang sangat penting kepada peraturan dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Kursus ini direka dengan tumpuan praktikal dengan tujuan untuk membantu para pelajar untuk melibatkan diri dengan peluang sedemikian hingga ke tahap yang paling mungkin.

Syarat kemasukan

Pemohon mestilah mempunyai, atau mengharapkan untuk menerima dalam tahun yang dijangka kemasukan, ijazah kepujian yang baik dalam undang-undang. Secara kebetulan, graduan bukan undang-undang dengan pengalaman undang-undang yang berkaitan boleh dipertimbangkan.

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS Keseluruhan 6.5

 • Mendengar 6.0
 • Membaca 6.0
 • Menulis 6.0
 • Bercakap 6.0

Program Bahasa Inggeris

Kami menawarkan Program Pra-Sessional dan Yayasan sepanjang tahun. Ini direka untuk mempersiapkan anda untuk belajar universiti di UK apabila anda belum memenuhi syarat bahasa untuk masuk langsung ke program ijazah.

Mengenai Dundee

Budaya yang hebat, landskap yang indah dan orang-orang yang ramah, Scotland mempunyai semangat dan inovasi di hati mereka dan ini hanya beberapa sebab mengapa ia adalah tempat yang menakjubkan untuk hidup dan belajar.

Dundee terletak di tepi Sungai Tay di pantai timur Scotland. Ia kerap muncul di bahagian atas kaji selidik 'kualiti hidup' di UK - menawarkan semua yang hebat tentang kehidupan bandar, tetapi menjadi mesra, ringkas dan mudah dinavigasi.

The Wall Street Journal menamakan Dundee sebagai salah satu destinasi sepuluh mereka untuk 2018.

Penduduk Dundee sekitar 150,000. Dengan pelajar yang terdiri daripada 1 dari 5 orang penduduk, bandar kita ditujukan kepada kehidupan pelajar.

Kampus kami betul-betul di tengah-tengah West End yang meriah dan menyeronokkan, dengan kedai-kedai, kafe dan restoran semuanya di depan pintu anda.


"Orang Scotland adalah baik dan mesra. Saya masih ingat hari pertama saya tiba, orang yang sepatutnya bertemu dengan saya tidak ada lagi. Pemandu teksi menurunkan saya, saya mengetuk pintu dan dia tidak berada di sana, jadi saya sedang menunggu di luar. Seseorang datang dan bertanya sama ada saya baik-baik saja dan menjemput saya semasa saya menunggu. Dia mengalu-alukan saya dan memberi saya makanan dan minuman, jadi saya mula suka rakyat Dundee dan Scotland dari hari pertama saya datang. "
Willy William Mrema berasal dari Tanzania dan sedang belajar Kejuruteraan Geoteknik MSc.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Baca lebih lanjut

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Baca Ringkas