Undang-undang sukan LLM

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

Penerangan Program

Baca keterangan rasmi

Undang-undang sukan LLM

Nottingham Trent University - Nottingham Law School

LLM Sukan Undang-undang

Sukan telah menjadi semakin penting sebagai perniagaan dan boleh melibatkan kepentingan kewangan yang besar. Terdapat permintaan yang semakin meningkat bagi yang berkelayakan profesional undang-undang sukan dan kursus ini telah direka untuk memenuhi keperluan ini.

Tentang Undang-undang LLM Sukan

Pengaruh UK, undang-undang dan peraturan dalam sukan Eropah dan antarabangsa semakin meningkat, dan kursus ini memberi tumpuan kepada peraturan sukan di UK dan EU tahap. Anda akan meneroka kawasan-kawasan seperti Sukan, Undang-undang dan Tubuh Manusia dan mendapat manfaat daripada kepakaran kami dalam bidang yang berkaitan Kesihatan dan Undang-undang Harta Intelek.

Mengapa memilih LLM Sukan Undang-undang?

 • Ketahui mengenai UK, Eropah dan undang-undang antarabangsa dan peraturan mengenai sukan, dan memahami bagaimana sukan menjadi satu perniagaan yang semakin penting.
 • Mendapat manfaat daripada kepakaran kami dalam Sukan Undang-undang dan bidang-bidang yang saling melengkapi Kesihatan dan intelektual Undang-undang Harta.
 • Memenuhi permintaan yang semakin meningkat bagi yang berkelayakan peguam sukan dan pengurus.
 • Sepenuh masa dan laluan pengajian separuh masa.
 • Menghadiri Sekolah Musim Panas Antarabangsa dengan peluang untuk meneroka Undang-undang dalam konteks Eropah.
 • Biasiswa disediakan.
 • Modul individu boleh dikaji untuk Pembangunan Profesional Berterusan (CPD) anugerah.

Modul

Anda akan belajar enam modul mengajar diikuti oleh disertasi. Modul teras:

 • Eropah Sukan Undang-undang dan Polisi
 • Sukan, Harta Intelek dan Perdagangan
 • Sukan, Undang-undang dan Peraturan
 • Sukan, Undang-undang dan Tubuh Manusia

Anda juga akan memilih dua modul dari kawasan subjek lain, tidak termasuk Minyak, Gas dan Undang-Undang Perlombongan.

Penilaian

Dalam setiap kes modul dinilai melalui satu bahagian kerja kursus. Ini biasanya mengambil bentuk masalah- atau gaya-esei soalan, tetapi akan berbeza mengikut modul. Anda boleh menghantar dan menerima maklum balas kepada penilaian sepanjang setiap modul.

Disertasi adalah 18,000 - 20,000 perkataan pada topik yang sesuai pilihan anda dan termasuk pengawasan satu-sama-satu dengan tutor yang merupakan seorang pakar dalam bidang itu.

Bagaimana saya belajar?

Tahun akademik bagi kursus LLM terbahagi kepada tiga bahagian: dua tempoh sepuluh minggu (Penggal One berlangsung dari awal tahun akademik sehingga bercuti Krismas, Penggal Dua antara Krismas dan Paskah) dan tempoh musim panas.

Pelajar sepenuh masa - yang menamatkan kursus dalam tempoh setahun akademik - mengkaji tiga modul pada setiap penggal dan menyiapkan disertasi sepanjang musim panas.

Pelajar separuh masa - yang menamatkan kursus selama dua tahun akademik - mengkaji tiga modul seluruh Terma Satu dan Dua dalam setiap tahun (enam dalam jumlah), bermula kerja-kerja penyelidikan disertasi mereka dalam tempoh musim panas pertama dan menyelesaikannya semasa kedua.

Mengenai sepenuh masa dan separuh masa mod modul diajar sepanjang minggu. Bergantung kepada jadual anda anda mungkin dijangka hadir pada lebih daripada satu hari. Modul boleh sangat dijadualkan semula kerana keperluan kursus.

Seminar yang dipimpin oleh ahli akademik tetapi biasanya akan memerlukan anda untuk menjalankan kerja-kerja persediaan berpandu yang luas dan sering akan melibatkan persembahan pendek atau sumbangan lain.

Syarat kemasukan

Graduan undang-undang

Anda akan memerlukan ijazah yang baik dalam Undang-undang (2.2 ke atas) atau, ijazah kepujian dalam bidang lain termasuk sama ada CPE (Peperiksaan Bersama Profesional) atau GDL (Siswazah Diploma Undang-Undang) kelayakan penukaran.

Graduan bukan Undang-undang

Pemohon daripada disiplin lain akan disambut dalam keadaan yang sesuai, terutamanya jika mereka mempunyai pengalaman di kawasan itu, walaupun tidak sebagai peguam.

Keperluan Bahasa Inggeris

Pelajar antarabangsa perlu menunjukkan mereka mempunyai pengetahuan yang mencukupi tentang menulis dan bercakap bahasa Inggeris sebelum memulakan kursus. Kami biasanya memerlukan salah satu daripada berikut:

 • IELTS 6.5 dengan sekurang-kurangnya 5.5 dalam setiap kemahiran
 • kelayakan Bahasa Inggeris yang setaraf dengannya.
This school offers programs in:
 • English
Tempoh & Harga
This course is Lokasi Kampus
Start Date
Tarikh mula
Sept. 2019
Duration
Tempoh
1 - 2 
Sambilan
Sepenuh masa
Price
Harga
6,500 GBP
Locations
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh mula : Sept. 2019
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat
Dates
Sept. 2019
United Kingdom - Nottingham, England
Tarikh tutup permohonan Permintaan Maklumat
Tarikh akhir Permintaan Maklumat