Undang-undang dan Dasar Minyak dan Gas LLM

Umum

Baca lebih lanjut mengenai program ini di laman web sekolah

Penerangan Program

Perkembangan ekonomi jangka panjang dunia bergantung kepada kewujudan industri tenaga dan sumber daya yang inovatif, kreatif dan kreatif. Ini pula bergantung kepada individu yang memiliki latar belakang undang-undang, ekonomi, teknikal dan dasar mereka.

CEPMLP adalah di tengah-tengah isu-isu ini dan memberikan yang terbaik dalam pendidikan lanjutan dalam bidangnya, menyediakan graduannya untuk menghadapi cabaran yang dihadapi oleh ekonomi global yang berkembang.

Sepanjang sejarahnya, CEPMLP telah mencapai pertumbuhan berterusan dan telah menonjolkan keutamaan antarabangsa dalam kegiatan terasnya: prestasi ilmiah, penyelidikan akademik peringkat tinggi, perundingan strategik dan pendidikan eksekutif berkualiti tinggi. Pada masa ini, kami mempunyai lebih daripada 500 pelajar pasca siswazah berdaftar dari lebih daripada 50 buah negara di seluruh dunia.

Pendekatan antara disiplin kami untuk pengajaran, penyelidikan dan perundingan memberikan kami satu perspektif yang unik tentang bagaimana kerajaan dan perniagaan beroperasi. Kami menawarkan kursus yang fleksibel yang disampaikan oleh yang terbaik di dalam bidang, yang direka dan terus dikemas kini selaras dengan kombinasi unik kepakaran profesional dan kecemerlangan akademik Pusat.

Ini menyediakan latihan yang ketat untuk pelajar siswazah dan profesional kerja. Sarjana sepenuh masa dan jarak jauh, program latihan intensif yang dibuat khusus untuk individu atau syarikat serta seminar profesional jangka pendek yang ditawarkan.

Kami akan mengajar anda kemahiran praktikal dan profesional yang anda perlukan untuk menguasai urus niaga komersil dan kewangan yang kompleks di tempat kerja antarabangsa, dan kami akan mendedahkan anda kepada banyak peluang yang pelbagai dan menarik. Mengapa tidak mengambil masa beberapa minit untuk melengkapkan borang permohonan kami - ia boleh menjadi langkah kerjaya paling jauh yang anda akan buat!

Pusat Dasar dan Undang-Undang Tenaga, Minyak dan Mineral

Pusat Dasar dan Undang-undang dan Dasar Tenaga, Mineral dan Mineral di University of Dundee adalah sekolah siswazah yang terkenal di peringkat antarabangsa dalam bidang urus niaga perniagaan antarabangsa dan sumber dan undang-undang dan sumber tenaga dan tenaga.

Dirangsang oleh perkembangan minyak dan gas di Laut Utara, Pusat ini ditubuhkan pada bulan Mei 1977.

Pendekatan interdisipliner kami terhadap pengajaran, penyelidikan dan perundingan memberikan perspektif yang unik tentang bagaimana kerajaan, perniagaan dan komuniti beroperasi, menyediakan profesional hari ini dengan keupayaan untuk menghadapi cabaran masa depan.

Memenangi Anugerah Ratu untuk Perusahaan dalam Perdagangan Antarabangsa pada tahun 2004 adalah pengiktirafan bahawa selama hampir tiga dekad kami telah menyampaikan latihan dan pendidikan profesional yang berkualiti tinggi di seluruh dunia.

Komitmen untuk kualiti kekal hingga ke hari ini dan akan terus dan berkembang ke masa depan.

57384_ksenia-kudelkina-531.jpg

Bagaimana anda akan diajar

Pengetahuan dan Memahami

 • daripada jenis utama antarabangsa (global dan serantau) dan rangka kerja dan instrumen pengawalseliaan antarabangsa antara dan dalam negeri masing-masing, serta antara syarikat dan kerajaan, dan pengaturan kontrak antara syarikat-syarikat dalam sektor tenaga dan sumber tenaga antarabangsa.
 • isu dasar utama yang berkaitan dengan undang-undang, peraturan dan kontrak di sektor tenaga dan sumber tenaga antarabangsa.
 • daripada perundangan mahkamah, dan operasi tribunal dan mekanisme penyelesaian pertikaian yang lain.

Kemahiran

 • Melaksanakan penilaian rejim undang-undang (atau fiskal) bagi sektor tenaga dan sumber tenaga antarabangsa.
 • Mengambil bahagian dalam merangka perjanjian antarabangsa dan peraturan nasional atau dalam rundingan perjanjian antara kerajaan dan syarikat atau antara syarikat, dalam sektor tenaga dan sumber daya alam antarabangsa.
 • Secara kritikal mengkaji maklumat dan menganalisis secara kritikal isu-isu yang berkaitan dengan sektor tenaga dan sumber tenaga antarabangsa, dimaklumkan oleh perkembangan di barisan hadapan subjek.

Bagaimana anda akan dinilai

LLM terdiri daripada modul wajib dan elektif. Komponen yang diajar diikuti dengan sama ada:

 • disertasi sehingga 15,000 perkataan pada topik yang diluluskan oleh penyelia akademik, atau
 • Laporan magang - pelajar yang memilih pilihan ini dikehendaki untuk mendapatkan suatu organisasi yang sanggup menawarkan penempatan kerja 3 bulan, yang diluluskan oleh penyelia akademik.

Apa yang anda akan belajar

LLM kami terdiri daripada 180 kredit.

Modul Teras

Modul berikut mesti dilengkapkan (40 Kredit):

 • CP51005 - Undang-undang dan Dasar Petroleum Antarabangsa
 • CP51039 - Undang-undang Minyak dan Gas Kebangsaan dan Perbandingan

Pakar Teras

Sekurang-kurangnya 40 kredit dari:

 • CP51009 - Dasar dan Ekonomi Petroleum
 • CP52059 - Undang-undang Minyak dan Gas - Matriks Kontrak Perdagangan
 • CP52064 - Latihan Simulasi Perundingan Transatlantik
 • CP52066 - Undang-undang Antarabangsa: Masalah Perundangan Transnasional Menghadapi Industri Ekstraktif
 • LW52005 - Undang-undang Persaingan
 • LW52135 - Undang-undang Percukaian Antarabangsa

Modul Pilihan Wajib

40 kredit daripada:

 • CP50003 - Disertasi (untuk pembelajaran sepenuh masa dan jarak jauh)
 • CP51013 - Laporan Magang (untuk pembelajaran sepenuh masa dan jarak jauh)

Modul Elektif

Modul yang mencukupi dari jadual akademik untuk membawa jumlah kredit kepada 180.

Bersamaan dengan darjah CEPMLP LLM yang lain, mana-mana modul yang diluluskan boleh dimasukkan dalam modul elektif.

Kerjaya

Apakah pekerjaan seperti alumni CEPMLP yang perlu dilakukan?

Jawapannya adalah pelbagai peranan yang berbeza-beza. Adalah penting untuk menyedari bahawa seperti mana-mana pekerjaan, ia bergantung kepada tahap pengalaman dan kemahiran anda untuk menentukan apakah peranan itu sesuai untuk anda, tidak ada satu ukuran yang sesuai dengan semua.

Alumni yang lalu telah menemui pekerjaan dengan pelbagai organisasi termasuk Syarikat Minyak Negara, Perusahaan Eksplorasi dan Pengeluaran, Kerajaan dan Kementerian dan Pertubuhan Komersial termasuk Bank, Firma Undang-undang, dan Konsultasi Global.

Syarat kemasukan

Anda perlu mempunyai ijazah 4 tahun yang baik, bersamaan dengan ijazah kepujian UK, sebaiknya di peringkat kelas atas ke atas atau ke atas. Calon-calon yang memegang setara dengan kelas rendah kelas 2 yang baik juga boleh memohon. Anda mesti menyediakan sijil ijazah dan transkrip akademik dengan permohonan anda. Disiplin ijazah yang dipilih adalah Undang-undang, Ekonomi, Geologi, Petroleum atau Kejuruteraan Perlombongan, Kewangan, Perniagaan, Pengurusan. Pengalaman kerja dalam industri tenaga / sumber asli merupakan kelebihan, walaupun ia bukan merupakan syarat yang ketat untuk kemasukan ke MSc.

Keperluan Bahasa Inggeris

IELTS Keseluruhan 6.5

 • Mendengar 6.0
 • Membaca 6.0
 • Menulis 6.0
 • Bercakap 6.0

Program Bahasa Inggeris

Kami menawarkan Program Pra-Sessional dan Yayasan sepanjang tahun. Ini direka untuk mempersiapkan anda untuk belajar universiti di UK apabila anda belum memenuhi syarat bahasa untuk masuk langsung ke program ijazah.

Mengenai Dundee

Budaya yang hebat, landskap yang indah dan orang-orang yang ramah, Scotland mempunyai semangat dan inovasi di hati mereka dan ini hanya beberapa sebab mengapa ia adalah tempat yang menakjubkan untuk hidup dan belajar.

Dundee terletak di tepi Sungai Tay di pantai timur Scotland. Ia kerap muncul di bahagian atas kaji selidik 'kualiti hidup' di UK - menawarkan semua yang hebat tentang kehidupan bandar, tetapi menjadi mesra, ringkas dan mudah dinavigasi.

The Wall Street Journal menamakan Dundee sebagai salah satu destinasi sepuluh mereka untuk 2018.

Penduduk Dundee sekitar 150,000. Dengan pelajar yang terdiri daripada 1 dari 5 orang penduduk, bandar kita ditujukan kepada kehidupan pelajar.

Kampus kami betul-betul di tengah-tengah West End yang meriah dan menyeronokkan, dengan kedai-kedai, kafe dan restoran semuanya di depan pintu anda.


"Orang Scotland adalah baik dan mesra. Saya masih ingat hari pertama saya tiba, orang yang sepatutnya bertemu dengan saya tidak ada lagi. Pemandu teksi menurunkan saya, saya mengetuk pintu dan dia tidak berada di sana, jadi saya sedang menunggu di luar. Seseorang datang dan bertanya sama ada saya baik-baik saja dan menjemput saya semasa saya menunggu. Dia mengalu-alukan saya dan memberi saya makanan dan minuman, jadi saya mula suka rakyat Dundee dan Scotland dari hari pertama saya datang. "
Willy William Mrema berasal dari Tanzania dan sedang belajar Kejuruteraan Geoteknik MSc.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2020

Latar Belakang Pusat Pengajian

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses ... Baca lebih lanjut

Social sciences encapsulates many of the academic areas that shape society. These include how we are governed (law), where we live (architecture, planning and geography), how economies and businesses function (business and management studies), the choices we make (psychology) and our politics and international relations. Essentially anything that influences how people think and behave. Baca Ringkas