Undang-undang dan Perniagaan Antarabangsa LLM

Umum

Penerangan Program

Dalam ekonomi yang semakin global, hampir semua perniagaan beroperasi di peringkat antarabangsa. Perdagangan, pelaburan dan kewangan merentas sempadan negara dan dikawal oleh undang-undang dan peraturan transnasional yang kompleks. Akibatnya, permintaan para profesional dengan pemahaman yang kaya tentang bagaimana undang-undang dan perniagaan beroperasi di peringkat global terus berkembang. LLM ini dalam undang-undang dan perniagaan antarabangsa menawarkan pelajar dengan kelayakan sarjana muda dalam Undang-undang atau Perniagaan peluang untuk kajian lanjutan dalam kedua-dua disiplin dan menyediakan mereka untuk cabaran menasihati syarikat, kerajaan dan institusi lain mengenai isu-isu seperti peraturan perdagangan antarabangsa, pelabur asing 'hak, dan litigasi antarabangsa.

Mengapa Kajian Undang-undang dan Perniagaan Antarabangsa di Keele?

Sekolah Undang-undang Keele mempunyai tradisi akademik yang panjang dalam bidang undang-undang antarabangsa. Undang-undang antarabangsa telah diajar di Keele oleh ahli-ahli terkenal dunia seperti Michael Akehurst dan Patrick Thornberry. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, Sekolah Undang-undang Keele telah melabur dalam bidang undang-undang antarabangsa. Pelajar akan diajar oleh staf akademik dinamik dengan pelbagai kepakaran dan kepentingan penyelidikan.

Keele juga merupakan perintis dan pemimpin dalam pendidikan disiplin. Pelajar-pelajar di LLM dalam Undang-undang dan Perniagaan Antarabangsa akan mengambil modul di Sekolah Undang-undang dan Sekolah Perniagaan. Pelajar juga berpeluang mempelajari bahasa moden sebagai sebahagian darjah mereka, meningkatkan kemahiran profesional mereka. Keele kini menawarkan kursus dalam bahasa Arab, Mandarin Cina, Perancis, Jerman, Jepun, Rusia dan Sepanyol.

LLM termasuk lawatan belajar ke Geneva di mana pelajar melawat institusi antarabangsa seperti PBB, Pertubuhan Buruh Antarabangsa, dan Pertubuhan Perdagangan Dunia.

Struktur Kursus

Program ini boleh disiapkan dalam 12 bulan sepenuh masa, atau 24 bulan sambilan. Terdapat juga peluang untuk mengikuti kursus secara modular, menyebarkan modul selama tempoh 2 hingga 5 tahun, yang membolehkan fleksibiliti maksimum.

Keperluan Kemasukan Akademik

Anda harus mempunyai ijazah kehormat kelas pertama atau kedua (atau setaraf asing) dalam Undang-undang atau disiplin yang berkaitan. Permohonan adalah dialu-alukan daripada pengamal undang-undang semasa atau mana-mana orang lain dengan kelayakan dan / atau pengalaman profesional yang sesuai.

Keperluan Kemasukan Bahasa Inggeris Untuk Pelajar Antarabangsa

Pemohon yang bukan bahasa pertama bahasa Inggeris mestilah memberikan bukti kelayakan dalam bahasa Inggeris. Skor minimum untuk masuk ke LLM adalah IELTS 6.5 akademik (atau TOEFL 91). Pelajar yang telah mengambil salah satu kelayakan bahasa Inggeris tetapi tidak mencapai gred yang diperlukan boleh dimasukkan ke dalam program dengan syarat mereka belajar kursus Bahasa Inggeris pra sebelum ini.

Keele University kini menerima ujian Tofel iBT yang telah diambil di luar United Kingdom. Semua ujian IBT Tofel perlu diambil tidak lebih daripada dua tahun sebelum tarikh mula anda di Keele dan mesti boleh diverifikasi dengan ETS. Jika anda telah mengambil ujian Tofel iBT anda di UK, sila hubungi pasukan kemasukan untuk mendapatkan maklumat lanjut.

Kerjaya

LLM dalam Undang-undang dan Perniagaan Antarabangsa merupakan pintu masuk ke dalam pelbagai peluang pekerjaan. Ini termasuk kerjaya dengan firma undang-undang antarabangsa terkemuka, penasihat dalaman untuk perniagaan multinasional utama, kedudukan di institusi antarabangsa seperti Bank Dunia, Suruhanjaya Eropah atau Pertubuhan Perdagangan Dunia, kerjaya dalam perundingan pengurusan, perkhidmatan undang-undang kerajaan atau akademik.

Tarikh Akhir Kemaskini Mac 2019

Latar Belakang Pusat Pengajian

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction ... Baca lebih lanjut

Whether you’re considering a foundation course or an undergraduate degree, a master's or a PhD, Keele is a place where students thrive - we're proud to be joint No.1 in England for Course Satisfaction in the Guardian University League Table 2019, in addition to having been ranked No.1 in England for student satisfaction in the 2018 National Student Survey, of broad-based universities. We were also awarded Gold in the recent Teaching Excellence Framework. Baca Ringkas