Keystone logo
Austria

Belajar Undang-undang dalam Austria 2024

Belajar di Austria

Pendapatan Ijazah Undang-undang di Austria Austria universiti dan sekolah undang-undang menawarkan rangkaian menyeluruh Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) dan Sarjana program yang memudahkan pengkhususan dalam satu kawasan tertentu undang-undang Undang-undang (LLM). Masuk ke dalam program LLM memerlukan pelajar pertama memperoleh ijazah sarjana muda dalam undang-undang (LLB) dan mencapai gred tinggi dengan memperoleh ijazah itu. Semua peguam yang beramal di Austria mestilah ahli ABA (Austria Persatuan Peguam), sebuah organisasi yang menyelia apa-apa perkara mengenai disiplin peguam sivil atau jenayah. Pelajar perlu lulus dari sekolah undang-undang Austria diiktiraf dan memenuhi program latihan atau jawatan juru tulis latihan yang terdiri daripada sekurang-kurangnya lima tahun kerja undang-undang sebelum mereka boleh mengambil peperiksaan bar dan mendapat keahlian untuk ABA itu. Berapa banyak kos untuk belajar undang-undang di Austria? Austria universiti awam 's mengenakan bayaran tuisyen satu per semester.Jumlah bayaran yang bergantung kepada sama ada pelajar adalah Austria atau dari lain negara Kesatuan Eropah. Sebagai contoh, pelajar EU dianggap pelajar pertukaran (studierendes ordentliche) yang sering dikecualikan daripada membayar yuran semester tetapi dikehendaki membayar kira-kira 20 euro untuk universiti 's kesatuan pelajar. Pelajar-pelajar bukan EU yang berikut dikenakan lebih setiap semester. Di samping itu, Austria juga menyediakan peluang biasiswa untuk pelajar dari negara-negara kurang maju yang merangkumi negara-negara yang paling Afrika, Afghanistan dan Bangladesh. Sekali lagi, yuran berbeza-beza dari satu universiti ke yang lain. Baca lebih lanjut mengenai Universiti di Austria di sini dan hubungi sekolah undang-undang secara langsung pada Lawstudies.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  496
 • Bahagian utiliti

  106
 • Langganan Internet

  33
 • Pengangkutan tempatan

  50

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  9
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  4

Kira-kira Austria

Terletak di Eropah Tengah dan bersempadan dengan beberapa negara termasuk Itali, Jerman, Republik Czech dan Switzerland, Republik Persekutuan Austria adalah Parlimen, demokrasi perwakilan separa presiden yang terdiri daripada sembilan buah negeri persekutuan. Pada masa ini salah satu negara terkaya di Eropah dan dunia, Austria mempunyai standard yang sangat baik Kedudukan hidup dalam Indeks Pembangunan Manusia. The Bundespräsident (Presiden Persekutuan) adalah yang "ketua negara " dan dipilih menurut keputusan undi popular. Canselor Persekutuan (pengerusi Kerajaan Persekutuan) dilantik oleh Bundespräsident dan memegang kuasa sama dengan Naib Presiden. Austria 's Sistem Undang-Undang Persendirian dan undang-undang jenayah terutamanya diamalkan oleh peguam yang bekerja secara individu atau dengan sebuah firma di Austria.Undang-undang Swasta Dan Awam, perkara-perkara undang-undang perdagangan dan pekerjaan dan dikawal selia oleh Allgemeine Buergerliche Gesetzbuch, kod undang-undang yang komprehensif yang, walaupun tegas, tidak sentiasa di sisi undang-undang mengikat litigasi tertentu. Ramai daripada prinsip undang-undang swasta Austria 's datang dari undang-undang Rom, seperti prinsip kebebasan individu, atau Privatautonomie dan Konsensprinzip, utama konsensus. Aspek lain dari undang-undang swasta Austria termasuk kapasiti undang-undang, kontrak, tort dan perkongsian perniagaan. Peguam jenayah di Austria mesti bekerja di bawah prinsip-prinsip asas tertentu yang membimbing kes diketuai oleh pendakwa raya negeri dan melibatkan juri, para hakim dan majistret. Ini termasuk "Fair Percubaan " prinsip yang menggalakkan pembebasan orang dituduh melakukan suatu jenayah jika keraguan tentang rasa bersalah tertuduh wujud pada akhir perbicaraan.Hasil dan keputusan yang sentiasa diisytiharkan atas nama Republik Austria, dengan perbezaan-perbezaan di antara bidang kuasa mahkamah biasa dan mahkamah / tribunal berurusan dengan perkara-perkara undang-undang mengenai undang-undang awam. Verfassungsgerichtshof (Austria 's Mahkamah Perlembagaan) melindungi hak-hak sivil rakyat Austria dan memberi jaminan bahawa perbicaraan dan keputusan mematuhi garis panduan yang ditetapkan oleh Perlembagaan Austria. Walau bagaimanapun, Oberster Gerichtshof (Mahkamah Agung) adalah mahkamah yang paling berkuasa Austria yang mendengar jenayah dan sivil kes yang telah habis semua laluan lain.

Keperluan Visa

 1. Visa Perjalanan C (""Schengenvisa""): melayakkan anda untuk tinggal di Austria dan di semua negara Schengen yang lain selama maksimum 90 hari.
 2. Visa D (visa Kebangsaan Austria, Aufenthaltsvisum D) - untuk penginapan sekurang-kurangnya 91 hari sehingga maksimum 6 bulan; tidak perlu jika anda warga Jepun.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (permit kediaman sementara untuk pelajar) - untuk penginapan lebih daripada 6 bulan.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Perjalanan C; Visa D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Harga dan mata wang

EUR 71

 • Untuk Visa C: 71 EUR
 • Untuk Visa D: 176 EUR
 • Untuk Permit Tinggal: 141 EUR

Harga boleh berubah.

Siapa yang boleh memohon visa?

Warganegara negara anggota EU dan EEA, serta warga Switzerland, tidak memerlukan visa untuk Austria. Apabila tinggal di Austria selama lebih daripada 3 bulan mereka, walau bagaimanapun, perlu memohon ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" yang merupakan pengesahan pendaftaran di pejabat imigresen dalam tempoh 3 bulan selepas masuk ke Austria.

Warga asing lain perlu memohon permit kediaman untuk tujuan pengajian (Aufenthaltsbewilligung Studierende) di pihak berkuasa wakil Austria sebelum masuk ke Austria selepas menerima pemberitahuan kemasukan.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pihak berkuasa perwakilan Austria (kedutaan, konsulat jeneral)

Anda perlu memohon visa pelajar sendiri di pihak berkuasa perwakilan Austria (kedutaan, konsulat jeneral) sebelum pergi ke Austria.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Semua pemohon visa mesti hadir sendiri di kedutaan/konsulat Austria. Dokumen yang perlu diserahkan untuk pendaftaran termasuk:

 1. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani (boleh didapati daripada pihak berkuasa wakil; boleh juga dimuat turun dari Internet)
 2. Pasport yang sah (sepatutnya sah sepanjang tempoh penginapan anda di Austria)
 3. Gambar berwarna berukuran pasport (antara 3.5 x 4.5 cm dan 4.0 x 5.0 cm)
 4. Sijil kelahiran
 5. Sijil kelakuan baik (jika ada)
 6. Insuran kesihatan
 7. Pemberitahuan kemasukan institusi pendidikan Austria
 8. Bukti cara kewangan yang mencukupi untuk menampung kos sara hidup seseorang selama 12 bulan lebih awal (untuk pelajar berumur sehingga 24 tahun: 426.57 EUR/bulan; untuk pelajar berumur lebih dari 24 tahun: 772.40 EUR/bulan (jumlah ini termasuk sewa untuk penginapan sehingga 239.15 EUR pada 2009), cth: buku/akaun bank simpanan di Austria / pengisytiharan jaminan seseorang yang tinggal di Austria/Cek Pengembara
 9. Bukti penginapan (perjanjian sewa, perjanjian penginapan dengan dewan kediaman pelajar).

Di Austria, adalah wajib untuk mendaftar dengan pihak berkuasa perbandaran (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) dalam masa tiga hari bekerja selepas memasuki negara ini.

Bilakah anda perlu memohon?

Untuk visa jangka pendek (visa D): Benarkan 15 hari untuk diproses. Permohonan visa sebaiknya dihantar sekurang-kurangnya 3-4 minggu sebelum berlepas tetapi tidak melebihi 3 bulan sebelum berlepas.

Untuk visa jangka panjang: Permohonan visa anda akan dihantar ke Austria dan keputusannya perlu ditunggu di negara asal seseorang - oleh itu permohonan hendaklah dikemukakan sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum ketibaan yang dimaksudkan di Austria. Tempoh pemprosesan am untuk Permit Tinggal adalah tiga hingga enam bulan sehingga anda akan menerima keputusan daripada pihak berkuasa Austria.

Hanya hak milik kediaman (permit kediaman (Aufenthaltsbewilligung) dan permit penyelesaian (Niederlassungsbewilligung) boleh diperbaharui di Austria. Anda perlu memohon pembaharuan sebelum tamat tempoh permit asal. Sehingga keputusan mengenai pembaharuan telah diambil, anda boleh – walaupun selepas tamat tempoh permit asal anda – tinggal di Austria.

Masa pemprosesan

3 Months

Peluang kerja

Warganegara negara EU, serta Liechtenstein, Iceland, Norway, dan Switzerland, tidak memerlukan permit kerja untuk bekerja di Austria. Jika permit kerja diberikan pelajar ini tidak dihadkan dari segi tahap kerja mereka, iaitu kerja yang dibenarkan mereka tidak terhad kepada kerja bermusim atau kerja pendapatan minimum (geringfügige Beschäftigung). Salah satu syarat permit kerja ialah kekosongan jawatan tidak boleh diisi oleh penganggur yang berdaftar dengan perkhidmatan pekerjaan.

Pelajar dari negara Bukan EU dan Croatia tertakluk kepada Akta yang Mentadbir Penggajian Warganegara Asing dan memerlukan permit pekerjaan (Beschäftigungsbewilligung). Pelajar yang merupakan warganegara negara ketiga mendapat permit kerja sehingga 10 jam seminggu jika mereka belajar dalam program ijazah Sarjana Muda, pelajar dalam program ijazah Sarjana dibenarkan bekerja dengan permit kerja sehingga 20 jam seminggu. Pekerjaan sepenuh masa boleh dilakukan untuk tempoh yang tidak ada kuliah. Permit kerja perlu dipohon di perkhidmatan pekerjaan (Arbeitsmarktservice, AMS) oleh majikan sekurang-kurangnya 6 minggu sebelum permulaan pekerjaan dan hanya sah untuk pekerjaan tertentu dengan majikan tertentu.

Jam setiap minggu

10

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.