Keystone logo
Belanda

Belajar Undang-undang dalam Belanda 2024

Belajar di Belanda

Undang-undang Belanda Ijazah Belajar undang-undang di Belanda memerlukan komitmen masa, tetapi manfaat dapat memperoleh ijazah undang-undang di negara yang berikut pendekatan undang-undang sivil dan dikenali sebagai pusat undang-undang Eropah membuat kursus pengajian berbaloi . Pendapatan ijazah undang-undang di Belanda bermula dengan ijazah sarjana muda undang-undang (sarjana muda undang-undang atau LLB), yang memerlukan tiga tahun pengajian, diikuti oleh sarjana Muda Undang-undang (LLM), yang memerlukan satu tahun pengajian. Pembelajaran Ijazah Undang-undang dalam kajian Belanda Perundangan berlaku di sekolah undang-undang, kebanyakan yang dihubungkan dengan universiti-universiti utama di Belanda. Pelajar antarabangsa boleh memohon untuk program undang-undang antarabangsa, yang memberi tumpuan pendidikan kedua-dua di bidang undang-undang dan juga kepada keperluan pendidikan unik pelajar antarabangsa yang tidak boleh dimaklumkan sepenuhnya mengenai undang-undang sivil Belanda perspektif.Tahun akademik Belanda bermula pada hari pertama bulan September dan berjalan melalui 31 Ogos tahun berikut, dengan 42 minggu pengajian. Model ini adalah berdasarkan kepada Eropah Sistem Pemindahan Kredit dan mudah dibandingkan dengan program lain undang-undang Eropah. Untuk diterima ke dalam program sekolah undang-undang antarabangsa di Belanda, anda mesti berupaya untuk bercakap dan menulis Bahasa Inggeris dengan baik. Memohon kepada sekolah pilihan anda, dan menggunakan surat penerimaan anda untuk memohon visa pelajar anda. Ini memberi anda tahun persediaan untuk digunakan sebagai persediaan untuk kajian anda, jadi anda boleh mencari kerja, jika perlu, mencari tempat untuk hidup dan menyelesaikan apa-apa latihan yang perlu bagi kemasukan ke dalam program ini. Belajar undang-undang di Belanda menyediakan asas yang kukuh untuk menjalankan amalan di seluruh dunia. Profesor undang-undang di Belanda diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk pemahaman mereka tentang undang-undang sivil, dan ini bermakna prospek pekerjaan yang lebih besar untuk pelajar antarabangsa.Pelajar yang ingin tinggal di Belanda akan mencari peluang pekerjaan yang mencukupi. Banyak syarikat-syarikat besar datang ke Belanda untuk mempunyai pertikaian mereka diselesaikan. Ijazah dari Belanda membuat mengamalkan undang-undang di negara-negara undang-undang sivil lain lebih mudah kerana reputasi yang sangat baik dari program-program ini undang-undang.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  611
 • Bahagian utiliti

  70
 • Langganan Internet

  40
 • Pengangkutan tempatan

  79

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  10
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  5

Kira-kira Belanda

Dengan Belgium di selatan, Jerman ke timur dan Laut Utara di utara, Belanda adalah negara Eropah barat laut terdiri daripada dua belas wilayah dan tiga pulau Caribbean. Terkenal dengan kincir angin itu, tulip dan penduduk gembira, negara yang terkenal dengan dikes mereka - kira-kira satu perlima daripada tanah di Belanda adalah di bawah paras laut dan sistem daik yang banyak menyimpan banjir di teluk. Industri terkemuka termasuk perkapalan, perikanan, perdagangan dan perbankan. Artis terkenal Belanda termasuk Vincent van Gogh dan MC Escher. Belanda juga dikenali sebagai World 's Capital Undang-undang, seperti The Hague adalah tuan rumah kepada Mahkamah Jenayah Antarabangsa dan beberapa gelanggang antarabangsa yang lain dan tribunal termasuk Europol dan Eurojust. Sistem Undang-undang di Belanda Belanda ikuti format berdasarkan undang-undang sivil di Perancis Kod Awam dengan beberapa pengaruh dari undang-undang tradisional Belanda dan undang-undang Rom.Pada tahun 1992, negara ini meletakkan buku undang-undang sivil di tempat itu menggariskan kod undang-undang, dan yang telah membantu negara berkembang menjadi pemimpin dalam dunia undang-undang. Parlimen Belanda adalah badan undang-undang membuat utama dalam sistem.

Keperluan Visa

MVV (Permit Kediaman Sementara) – visa masuk.

VVR (Permit kediaman) - jika anda bercadang untuk tinggal di Belanda selama lebih daripada tiga bulan, tambahan kepada visa masuk anda, anda juga perlu memohon Permit Kediaman (VVR) – kad pengenalan yang digunakan sebagai visa belajar.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

MVV (Permit Tinggal Sementara); VVR (Permit kediaman)

Harga dan mata wang

EUR 311

Pada masa ini, yuran tidak akan dikembalikan sebanyak EUR 311 untuk memproses permohonan untuk MVV dan permit kediaman untuk tujuan belajar di Belanda. Yuran disemak dua kali setahun, dan tertakluk kepada perubahan pada pertengahan tahun.

Siapa yang boleh memohon visa?

Jika anda warganegara EU atau negara anggota EEA atau Switzerland, anda tidak memerlukan visa pelajar atau permit kediaman untuk tinggal di Belanda.

Warganegara bukan EU, EEA atau Switzerland memerlukan permit kediaman untuk tinggal di Belanda selama lebih daripada 90 hari – untuk tempoh yang lebih singkat, anda hanya memerlukan visa pelancong. Terdapat dua dokumen yang anda perlukan. Dalam kebanyakan kes, anda memerlukan permit kediaman sementara (machtiging tot voorlopig verblijf, MVV) untuk pergi ke Belanda. Di samping itu, anda memerlukan permit kediaman (VVR) untuk tinggal di negara ini.

Warganegara beberapa negara atau orang dalam keadaan tertentu dikecualikan daripada perlu memohon VVR. Anda boleh membaca lebih lanjut mengenai ini di sini: https://www.expatica.com/nl/visas-and-permits/Getting-a-Dutch-visa-or-temporary-residence-permit_108412.html

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

institusi pendidikan

Institusi pendidikan mesti memohon bagi pihak anda supaya anda perlu menghubungi mereka untuk mendapatkan butiran prosedur. Jika tidak, minta bantuan dengan menghubungi pejabat antarabangsa (atau jika anda seorang penyelidik, jabatan HR) institusi hos anda.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Prosedur permohonan visa dimulakan oleh universiti sebaik sahaja pelajar diterima masuk secara rasmi ke program pengajian.

Dokumen yang diperlukan untuk permohonan visa disenaraikan dalam surat yang dihantar oleh universiti kepada bakal pelajar. Biasanya, dokumen berikut diperlukan:

 • salinan muka surat pertama (halaman identiti) pasport yang sah;
 • bukti bahawa anda boleh menyokong diri anda dari segi kewangan;
 • gambar bersaiz pasport tambahan (saiz: 35mm x 45mm, lihat keperluan IND dalam.pdf);
 • bukti yuran pengajian dan pembayaran permohonan visa;
 • bukti penginapan diatur sekurang-kurangnya 1 tahun akademik (10 bulan);
 • bagi pelajar Cina, sijil NESO mungkin diperlukan.

Bukti sah tentang sara diri kewangan calon boleh ditunjukkan seperti berikut:

 • Surat daripada institusi Belanda hos yang menyebut yuran latihan atau gaji pelatih anda.
 • Surat kemasukan daripada universiti Belanda yang memberikan butiran geran pelajar, pengecualian tuisyen atau biasiswa anda.
 • Penyata akaun bank anda dengan bank antarabangsa, menunjukkan dana yang mencukupi untuk membayar perbelanjaan yang dicadangkan anda di Belanda.

Bilakah anda perlu memohon?

Masa pemprosesan untuk permohonan visa pelajar anda ke Belanda biasanya satu bulan, walaupun kadangkala ia boleh mengambil masa sehingga 3 bulan.

Permit kediaman dikeluarkan untuk tempoh program pengajian pelajar ditambah 3 bulan, sehingga maksimum 5 tahun. Jika pelajar ingin melengkapkan kursus persediaan, tempohnya akan ditambah kepada tempoh visa. Sekiranya tempoh pendidikan akan mengambil masa lebih daripada 5 tahun, permit kediaman boleh dilanjutkan satu tahun tambahan.

Terdapat satu lagi syarat yang dilampirkan pada kesahihan VVR. Ia kekal sah dengan syarat pelajar mendapat 50% kredit sepanjang tempoh kursus.

Graduan pengajian tinggi atau pengajian universiti (ijazah sarjana muda, sarjana atau Ph.D.) boleh memohon untuk tahun orientasi untuk permit graduan dalam tempoh tiga tahun selepas tamat pengajian. Ini memberi anda satu tahun untuk mencari pekerjaan, di mana anda boleh bekerja tanpa sebarang sekatan atau keperluan untuk majikan memegang permit kerja untuk anda.

Masa pemprosesan

1 Month

Peluang kerja

Semua pelajar antarabangsa dibenarkan bekerja bersama pengajian mereka.

Bagi pelajar bukan EU dan bukan EEA, permit kerja diperlukan untuk bekerja. Permit ini perlu diperolehi oleh bakal majikan bagi pihak anda. Walaupun dengan permit kerja ini, pelajar boleh bekerja hanya untuk jumlah jam yang terhad, iaitu 10 jam seminggu. Mereka dibenarkan bekerja sepenuh masa pada bulan Jun, Julai dan Ogos.

Pelajar dari EU, EEA (kecuali Croatia), dan Switzerland tidak memerlukan permit kerja.

Jam setiap minggu

10

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.