Keystone logo
Brazil

Belajar Undang-undang dalam Brazil 2024

Belajar di Brazil

Apa Apakah Ijazah Undang-undang di Brazil? Di Brazil, undang-undang diajar sebagai satu program sarjana muda. Sebaik sahaja selesai, pelajar akan mempunyai ijazah Sarjana Muda 's dalam undang-undang. Ia juga ditemui di sekolah undang-undang swasta. Apa-apa ijazah undang-undang mesti diiktiraf oleh Suruhanjaya Pendidikan Kebangsaan Undang-Undang OAB Counsil Persekutuan. Secara rasmi, ijazah undang-undang di Brazil adalah ijazah sarjana muda dalam undang-undang dan Sains Sosial. A Doktor Undang-undang, yang memerlukan kajian tambahan, juga merupakan pilihan sini. Ia memerlukan kajian lanjut dan juga penggunaan praktikal di lapangan. Undang-undang Pendidikan Tinggi di Brazil Brazil mempunyai sejumlah besar sekolah undang-undang dan, hasilnya, terdapat banyak peguam hadir. Malah, dalam salah satu daripada bandar-bandar negara ini 's terbesar, Sao Paulo, terdapat beberapa 222,000 peguam hadir. Ini adalah lebih kurang daripada kebanyakan bandar-bandar di Amerika Syarikat atau United Kingdom. Walau bagaimanapun, terdapat keperluan sebenar untuk profesional berkelayakan di sini kerana ramai peguam adalah kurang daripada yang bereputasi.Para pelajar yang ingin mengamalkan undang-undang di Brazil akan perlu untuk menyelesaikan semua kajian beliau dan kemudian mendaftar dalam program Kursus Undang-undang di salah sebuah sekolah banyak, di mana terdapat lebih daripada 1000. Pelajar kemudian akan perlu lulus daripada sekolah itu. Kemudian, sekali dia graduan, pelajar perlu lulus ujian Bar. Ini adalah ujian yang pelbagai yang boleh menjadi sangat mencabar. Ia ditadbir oleh Persatuan Peguam Brazil. Secara umumnya, proses pendidikan mengambil masa kira-kira lima tahun untuk disiapkan. Bagi pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar dalam program undang-undang di Brazil, langkah pertama adalah untuk memohon kepada salah satu kolej mengalu-alukan pelajar antarabangsa. Pelajar perlu mempunyai cara untuk membayar untuk diri mereka sendiri, termasuk pendidikan penuh mereka, dan akan perlu untuk mendapatkan visa pelajar, sekolah yang boleh membantu pelajar untuk mencapai. Melihat jangka panjang, terdapat keperluan untuk profesional berkelayakan di sini, tetapi terdapat banyak cabaran juga.Pelajar juga layak perlu memohon dirinya sendiri dengan betul untuk mendapatkan tahap hak pendidikan.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  185
 • Bahagian utiliti

  23
 • Langganan Internet

  19
 • Pengangkutan tempatan

  41

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  7
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Brazil

Brazil adalah negara terbesar di Amerika Selatan. Ia juga menawarkan kombinasi unik kehidupan moden dan kehidupan luar bandar. Brazil, yang bersempadan dengan Venezuela, Guyana, Suriname, dan banyak negara-negara lain, adalah satu yang besar dalam pelbagai cara. Ia mempunyai KDNK terbesar ketujuh di dunia. Ia adalah rumah kepada 201,000,000 orang. Ia juga mempunyai beberapa perubahan yang paling menarik yang berlaku sebagai negara tumbuh untuk memenuhi permintaan penduduknya lebih muda. Bagi pelajar yang ingin belajar undang-undang di Brazil, terdapat banyak peluang cerah, termasuk keperluan untuk profesional berkelayakan. Brazil menawarkan visa perjalanan antarabangsa kepada pelajar yang telah diterima masuk ke sekolah-sekolah di negara ini. Fakta penting mengenai Brazil - Brazil mempunyai sistem yang kompleks dan padat sungai yang termasuk Amazon, Negro dan Sungai Parana.Sungai Amazon mempunyai jumlah terbesar air yang terkandung dalam mana-mana sungai di dunia dan merupakan sungai kedua terpanjang di Bumi - Hampir satu perempat daripada hutan hujan di dunia 's didapati di Brazil, kebanyakannya terdiri daripada hutan Amazon. Hutan hujan Amazon juga rumah kepada lebih spesies monyet dari mana-mana tempat lain di Bumi - Soccer (futebol) adalah sukan Brazil 's yang paling popular. Pelajar akan mendapati bahawa apa-apa medium untuk bandar besar mereka melawat sambil belajar di Brazil mempunyai satu atau lebih stadium bola sepak - Satu pertiga daripada Brazil 's dua juta penduduk bekerja dalam industri pertanian.Biji kopi, jagung, gandum, tebu, beras dan kacang soya adalah Brazil 's tanaman utama - Salah satu daripada tujuh keajaiban dunia, patung Kristus Penebus, dijumpai di Rio De Janeiro Ibu negara Brazil Brasilia adalah, di mana utama institusi pendidikan tinggi seperti Universiti Brasilia, Universiti Cental Brasilia (UniCEUB) dan Universiti Katolik Brasilia (UCB) terletak - Ahli-ahli antropologi telah menganggarkan bahawa sebanyak 60 suku kaum wujud di dalam hutan hujan Amazon yang masih belum membuat kenalan dengan tamadun Apa itu Sistem Undang-undang di Brazil? Sistem undang-undang Brazil boleh menjadi kompleks. Negara ini adalah sebuah republik federatif, dengan undang-undang di peringkat negeri, perbandaran, dan persekutuan. Dengan sistem undang-undang yang termaktub, setiap komponen kerajaan telah menetapkan sendiri undang-undang berdasarkan konteks khusus undang-undang dan bagaimana ia digunakan. Sistem mahkamah membantu menguatkuasakan undang-undang, di mana peguam yang perlu untuk mewakili individu.Perlembagaan Persekutuan adalah komponen utama yang mengawal sistem undang-undang.

Keperluan Visa

Semua visa pelajar di Brazil dipanggil Visa Sementara IV, atau VITEM-IV.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar (VITEM-IV)

Harga dan mata wang

Harga untuk visa pelajar ke Brazil berbeza-beza bergantung pada kewarganegaraan pemohon. Kos berikut boleh tertakluk kepada perubahan:

 • Untuk warga Emiriah Arab Bersatu: USD 95
 • Untuk warganegara Perancis: USD 140
 • Untuk warganegara United Kingdom yang sah visanya sehingga 180 hari: USD 40
 • Untuk warganegara United Kingdom yang sah visanya melebihi 180 hari: USD 195
 • Untuk warganegara Amerika Syarikat: USD 160
 • Untuk warganegara dari mana-mana negara lain: USD 40

Siapa yang boleh memohon visa?

Semua warga asing yang ingin belajar di Brazil - tanpa sebarang matlamat imigresen atau niat untuk melakukan aktiviti berbayar yang bukan latihan amali - perlu memohon visa pelajar. Keperluan utama untuk mendapatkan visa pelajar ialah anda mendaftar di universiti Brazil yang berdaftar dengan Kementerian Pendidikan di Brazil.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Di Konsulat Besar terdekat atau Kedutaan Brazil

Anda boleh memohon visa pelajar ke Brazil di Konsulat Besar terdekat atau Kedutaan Brazil.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Anda harus merujuk laman web Konsulat Jeneral anda untuk mendapatkan permohonan visa pelajar, senarai keperluan, dan untuk mengesahkan proses permohonan dan jadual waktu. Pasti buat temujanji dengan konsulat atau kedutaan anda secepat mungkin.

Untuk memohon VITEM-IV, perlu menyediakan dokumentasi berikut:

 • Pasport pemohon yang tidak boleh luput dalam tempoh 6 bulan dan mesti mempunyai sekurang-kurangnya dua muka surat kosong
 • Satu Borang Permohonan Visa bagi setiap pemohon, dijana dalam talian
 • Dua keping gambar bersaiz 3cm x 4cm
 • Bukti kediaman dalam bidang kuasa Seksyen Konsular Kedutaan selama 12 bulan yang lalu
 • Sijil rekod bukan jenayah yang dikeluarkan oleh Jabatan Polis tempatan pemohon untuk pemohon yang berumur 18 tahun ke atas, dikeluarkan kurang daripada 90 hari sebelum permohonan
 • Bukti biasiswa, jika tidak, bukti keupayaan kewangan untuk membayar sepanjang tempoh kursus
 • Bukti pendaftaran di institusi yang mengesahkan bahawa pemohon akan menghadiri kursus pengajian, dengan jelas menyatakan jumlah jam kelas setiap minggu
 • Sijil kelahiran atau akuan bernotari
 • Sijil yang dikeluarkan oleh institusi pendidikan terdahulu yang menyatakan tahap persekolahan pemohon
 • Sekiranya pemohon berumur di bawah 18 tahun dan tidak melakukan perjalanan bersama ibu bapa atau penjaga mereka, salinan sijil kelahiran bersumpah yang dinotari telah diterjemahkan ke dalam bahasa Portugis atau Inggeris dan Kebenaran untuk Pengeluaran Visa Brazil untuk Kanak-kanak Bawah Umur yang ditandatangani oleh kedua-dua ibu bapa atau penjaga yang sah di notari awam
 • Insurans kesihatan sah di Brazil yang menawarkan perlindungan untuk rawatan dan kemasukan ke hospital, atau PB4 sekiranya pelajar dari Portugal

Bilakah anda perlu memohon?

Masa pemprosesan boleh menjadi cepat dan hanya mengambil masa beberapa hari, tetapi ini bergantung pada negara.

VITEM-IV adalah sah sehingga satu tahun pada satu-satu masa, bergantung pada kursus mana pelajar didaftarkan, dan boleh diperbaharui seberapa banyak kali yang perlu untuk pelajar itu menamatkan kursus tersebut. Permintaan untuk melanjutkan visa mesti dibuat di Jabatan Polis Persekutuan atau di Kementerian Kehakiman dalam tempoh 30 hari sebelum visa semasa tamat. Untuk memperbaharui visa selepas satu tahun, anda perlu menunjukkan dokumentasi daripada universiti yang membuktikan anda mempunyai kehadiran dan prestasi yang munasabah untuk meneruskan kursus.

Bagi pelatih, visa pelajar sah selama satu tahun dan tidak boleh diperbaharui.

Selepas visa pelajar diberikan kepada pemohon, pelajar mempunyai tiga bulan untuk memasuki Brazil. Selepas memasuki Brazil, pelajar mempunyai sehingga 30 hari untuk mendaftar dengan Jabatan Polis Persekutuan di bandar tempat mereka akan tinggal.

Masa pemprosesan

Peluang kerja

Mereka yang datang ke Brazil dengan VITEM-IV tidak dibenarkan terlibat dalam aktiviti berbayar yang bukan latihan amali. Walau bagaimanapun, pelajar asing yang bersedia menjadi pelatih di Brazil dibenarkan melakukan aktiviti berbayar. Untuk latihan amali sehingga empat bulan, tidak ada keperluan untuk hubungan rasmi dengan institusi pendidikan Brazil. Untuk latihan magang yang berlangsung lebih daripada empat bulan, hubungan rasmi dengan institusi pendidikan Brazil adalah wajib.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?