Keystone logo
Denmark

Belajar Undang-undang dalam Denmark 2024

Belajar di Denmark

Di sebelah selatan dan barat daya Norway Sweden terletak dalam Kerajaan Denmark, sebuah negara berdaulat yang juga termasuk negara-negara autonomi Greenland dan Kepulauan Faroe dalam kerajaan itu. Lebih lima juta orang tinggal di Denmark, sebuah negara sosialis demokratik konsisten disenaraikan sebagai salah satu daripada negara-negara yang paling maju dan paling bahagia di dunia disebabkan oleh, per kapita purata pendapatan, kesaksamaan yang tinggi pendapatan dan faktor mobiliti sosial. Seorang ahli pengasas Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, NATO, OECD dan Majlis Nordic, Denmark mempunyai sejarah yang unik yang kaya dengan sejarah Viking, pertempuran zaman pertengahan dengan negara-negara jiran dan dalam pengambilan suatu pendirian neutral semasa Perang Dunia II. Fakta Berguna tentang Denmark • Denmark adalah bahasa yang dituturkan di predominantely Denmark • Kroner Denmark (DKK) merupakan mata wang yang digunakan, dengan satu Krone menyamai 100 bijih • Hampir 90 peratus daripada Denmark mengamalkan agama Protestan • Denmark adalah negara yang sangat hijau.Kuasa angin merupakan 30 peratus daripada semua elektrik yang digunakan oleh penduduknya • Copenhagen adalah ibu negara Denmark dan rumah kepada kerajaannya, di mana raja dan perdana menteri sering mengadakan di sebuah istana abad ke-17 diraja yang dibina oleh Sistem Kehakiman Christian IV Denmark Perundangan dan Eksekutif kuasa kekal berasingan daripada pihak berkuasa kehakiman. Tidak ada satu bersatu sistem kehakiman di Denmark. Sebaliknya, Kepulauan Faroe, Denmark dan Greenland mempunyai sistem kehakiman mereka sendiri. Walau bagaimanapun, keputusan mahkamah tinggi yang dibuat oleh hakim-hakim yang tinggal di Kepulauan Faroe atau Greenland boleh dirayu di mahkamah tinggi Denmark. Mahkamah jenayah dan sivil tertinggi adalah Mahkamah Agung Denmark, yang bertanggungjawab untuk mentadbir keadilan di seluruh Kerajaan Denmark. Perlembagaan Denmark adalah asas untuk semua prosedur kehakiman dan enakmen yang dilaksanakan oleh raja Denmark 's.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  599
 • Bahagian utiliti

  67
 • Langganan Internet

  33
 • Pengangkutan tempatan

  68

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  12
 • Tiket pawagam

  16
 • Pint bir tempatan

  7

Kira-kira Denmark

Undang-undang Darjah Ditawarkan Oleh Denmark Denmark menawarkan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang, Sarjana Undang-Undang (LL.M) dan ijazah Doktor Falsafah undang-undang. Darjah LL.M diiktiraf di peringkat antarabangsa sebagai ijazah pasca siswazah mengambil kira-kira satu tahun untuk disiapkan. Kebanyakan pelajar undang-undang terus mengikuti ijazah LL.M selepas tamat program 's sarjana muda untuk menimba kepakaran dengan bidang khusus undang-undang, seperti sivil, jenayah atau kehakiman. Di samping itu, firma undang-undang yang paling Denmark (dan juga firma-firma undang-undang di seluruh Kesatuan Eropah) memilih peguam mereka untuk memegang Ijazah LL.M sejak darjah ini menunjukkan pelajar yang telah maju latihan undang-undang dan layak untuk mengendalikan kes-kes di persekitaran yang multinasional. Pendapatan yang Ijazah Sarjana Muda Undang di Denmark Denmark mempunyai dua universiti yang menawarkan ijazah undang-undang: Universiti Copenhagen (Jabatan Undang-undang) dan Aahus Universiti (Pusat Pengajian Undang-undang). Universiti Copenhagen adalah sekolah undang-undang terbesar di Denmark dan Scandinavia dan mempunyai 4000 pelajar yang mendaftar pada waktu tertentu.Pelajar boleh memilih untuk mendapat salah satu daripada empat darjah di Universiti Copenhagen: satu LL.B, LL.M satu, Ph.D atau Sarjana dalam Penyelesaian Konflik dan Pengantaraan. Aahus University, di kota Aahus, Denmark, juga menawarkan Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan Ph.D program undang-undang tetapi tidak termasuk Sarjana Penyelesaian Konflik dan Pengantaraan dalam kurikulum. Kelas musim panas juga boleh didapati di Aahus Universiti. Yuran Pengajian dan Tempoh Pengajian Undang-undang di Denmark Biasanya, pelajar undang-undang melengkapkan 'darjah dalam tiga hingga empat tahun dan Master ' Sarjana Muda darjah mereka dalam satu tahun. Ph.D. darjah mungkin mengambil masa sehingga tiga tahun untuk menyiapkan, bergantung kepada bidang di mana pelajar hendak pakar. EEA dan EU pelajar tidak perlu membayar tuisyen semasa mendaftar di program pendidikan tinggi di Denmark. Amerika Syarikat dan bukan Kesatuan Eropah rakyat perlu membayar yuran pengajian tahunan di antara 6000 hingga 15,000 Euro ($ 8000 untuk $ 20.000 USD).Peluang untuk Peguam dalam Denmark Dengan ribuan syarikat guaman operasi di Denmark dan kadar pengangguran Denmark sentiasa berada di bawah paras lima peratus mencari pekerjaan di Denmark tidak sukar. Bagaimanapun, peguam pakar dalam pengalaman undang-undang antarabangsa kadar kejayaan yang lebih tinggi dalam mendapatkan kedudukan lebih cepat daripada peguam yang mempunyai ijazah LLM.

Keperluan Visa

ST1 - kediaman dan permit kerja untuk pelajar pertukaran dari negara bukan EU/EEA/Nordik.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Permit Kediaman dan Kerja (ST1)

Harga dan mata wang

EUR 310

Yuran permohonan visa bergantung pada negara asal anda dan boleh menjadi sekitar 310 EUR. Yuran mungkin tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Jika anda merancang untuk belajar di Denmark selama lebih daripada tiga bulan, anda memerlukan sama ada sijil pendaftaran atau permit kediaman:

 1. Warganegara EU/EEA memerlukan sijil pendaftaran, dan warga Switzerland perlu memohon kad kediaman.
 2. Warganegara bukan EU/EEA perlu memohon permit kediaman Denmark sebelum tiba di Denmark.

Anda perlu diterima masuk ke program pendidikan tinggi di Denmark, yang diluluskan oleh pihak berkuasa negeri atau ditawarkan oleh institusi pendidikan yang diiktiraf awam.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

misi diplomatik Denmark

Anda perlu menyerahkan sendiri permohonan ST1 anda di misi diplomatik Denmark yang terdekat. Sebab anda perlu hadir secara peribadi adalah supaya anda boleh merakamkan ciri biometrik anda (imej muka digital dan cap jari). Ciri biometrik anda adalah keperluan untuk permit pemastautin. Anda berkemungkinan besar perlu membuat temu janji.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Anda biasanya perlu menyediakan perkara berikut semasa memohon visa pelajar ke Denmark:

 • Surat penerimaan daripada universiti anda;
 • Borang permohonan yang ditandatangani dan lengkap;
 • Bukti kecekapan bahasa (biasanya bahasa Inggeris);
 • Pasport yang sah atau lain-lain bentuk dokumen perjalanan;
 • Gambar pasport;
 • Insurans perjalanan;
 • Bukti pembayaran yuran visa;
 • Bukti dana minimum (sekitar 1000 EUR/bulan);
 • Maklumat terperinci mengenai program pengajian anda;
 • Bukti mengenai pengaturan penginapan semasa pengajian anda.

Bilakah anda perlu memohon?

Masa terbaik untuk mula memohon permit kediaman anda ke Denmark ialah tiga bulan sebelum tarikh ketibaan anda. Ia mengambil, secara purata, kira-kira 60 hari untuk permohonan diproses dan tempoh permit kediaman pelajar anda bergantung pada sama ada anda akan menyelesaikan keseluruhan program pendidikan, atau hanya mengikuti sebahagian daripada program sebagai pelajar jemputan. Jika ia adalah keseluruhan program, maka anda akan diberikan permit kediaman untuk tempoh program tersebut. Walau bagaimanapun, jika anda hanya mendaftar untuk mengikuti sebahagian daripada program, permit kediaman akan diberikan untuk maksimum dua tahun.

Masa pemprosesan

60 Days

Peluang kerja

 • Warganegara Nordic, EU/EEA atau Switzerland boleh bekerja di Denmark tanpa sekatan pada bilangan jam.
 • Pelajar bukan EU/EEA dan bukan Nordic dibenarkan bekerja di Denmark 20 jam seminggu dari September hingga Mei dan 37 jam seminggu dari Jun hingga Ogos.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.