Keystone logo
Emiriah Arab Bersatu

Belajar Undang-undang dalam Emiriah Arab Bersatu 2024

Belajar di Emiriah Arab Bersatu

Apa Apakah Ijazah Undang-undang di United Arab Emirates? Individu yang ingin bekerja dalam bidang ini perlu mendapatkan pendidikan yang sempurna untuk berbuat demikian. Di Emiriah Arab Bersatu, tahap awal adalah ijazah 's sarjana muda. Terdapat beberapa program 's induk disediakan serta program kedoktoran. Kawasan darjah undang-undang 's agak tinggi dalam kualiti dan sama seperti yang terdapat di kawasan barat seperti Amerika Syarikat, United Kingdom, dan Kanada. Pilihan kajian yang luas disediakan untuk individu yang ingin melanjutkan tahap pendidikan. Undang-undang Pendidikan Tinggi di Emiriah Arab Bersatu Pemilihan mana-mana sekolah memerlukan mempertimbangkan peluang ini. Negara ini menawarkan pelbagai sekolah undang-undang. Sebahagian daripada menawarkan kawasan yang sangat khusus kajian. Lain-lain adalah kurang khusus. Terdapat beberapa persaingan untuk masuk ke sekolah juga dihargai dalam bidang undang-undang.Namun, terdapat cenderung untuk menjadi bukaan disediakan setiap tahun bagi mereka yang berkelayakan dengan gred tinggi daripada kajian sebelum ini. Ini termasuk pelajar antarabangsa. Pelajar cenderung untuk belajar di satu atau lebih daripada pelbagai jabatan undang-undang. Ini dipecahkan oleh universiti, tetapi cenderung untuk termasuk jabatan undang-undang swasta, sebuah jabatan bagi Syariah dan pengajian Islam, dan jabatan undang-undang swasta. Kebanyakan pelajar akan mendaftar dalam kawasan mereka berkemungkinan besar untuk menjalankan amalan dalam sekali mereka meninggalkan sekolah. Selepas belajar selama empat hingga enam tahun, bergantung kepada kawasan tumpuan, pelajar dapat mengambil peperiksaan pelesenan daripada Persatuan Peguam. Ini adalah ujian yang sangat sukar dan ramai pelajar tidak lulus masa awal. Peperiksaan adalah satu keperluan bagi individu untuk melengkapkan untuk membolehkan mereka kemasukan ke dalam Persatuan Peguam. Inilah syarat untuk individu yang ingin mengamalkan undang-undang di kawasan itu.Pelajar antarabangsa sering dialu-alukan untuk belajar di banyak universiti hadir di Emiriah Arab Bersatu. Walau bagaimanapun, ini bermula dengan suatu permohonan kepada sekolah pilihan mulanya. Kemudian, pelajar boleh mendapatkan dokumen perjalanan yang diperlukan. Selepas meninggalkan sekolah, ramai pelajar akan menghabiskan masa bekerja dalam bidang yang melalui program perantisan. Ini menyediakan mereka dengan pengetahuan tentang bidang dan membolehkan pelajar untuk mendapatkan maklumat penting ke dalam proses. Selalunya, terdapat peluang untuk pelajar, termasuk pelajar antarabangsa yang terlatih dan berdedikasi, untuk mencari jawatan di firma undang-undang dan melalui pelbagai jawatan yang dilantik mahkamah. Walaupun mencabar, proses menjadi seorang peguam di sini boleh menjadi sangat bermanfaat.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  673
 • Bahagian utiliti

  53
 • Langganan Internet

  91
 • Pengangkutan tempatan

  68

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  11
 • Pint bir tempatan

  9

Kira-kira Emiriah Arab Bersatu

Emiriah Arab Bersatu adalah sebuah negara yang terletak di bahagian tenggara Semenanjung Arab di Teluk Parsi. Ia terletak berhampiran dengan Arab Saudi, Iran dan Pakistan. Negara ini mempunyai cermin solek budaya yang pelbagai, termasuk satu yang dibahagikan oleh pelbagai amiriah, atau pemerintah, di mana kesemuanya adalah agak berbeza beretika. Dikenali sebagai salah satu bahagian yang paling kaya di dunia kerana rizab minyak di sana, kawasan ini semakin berkembang dari segi keperluan undang-undang. Bagi mereka yang ingin belajar dan belajar sistem undang-undang di sini, sering ada peluang pekerjaan utama yang ada. Apa itu Sistem Undang-undang di Emiriah Arab Bersatu? Sistem undang-undang di Emiriah Arab Bersatu adalah salah satu yang berdasarkan Perlembagaan negara. Terdapat komponen dalam perlembagaan ini bagi kebanyakan keperluan, termasuk kebebasan komunikasi, agama, pergerakan, dan pendapat. Perlembagaan didukung oleh negara Mahkamah Agung Persekutuan 's. Terdapat mahkamah syariah dan mahkamah sivil yang hadir di sini.Undang-undang ini mengatur perkahwinan, perceraian, dan hak penjagaan anak dan semua berbeza-beza dari satu kawasan ke kawasan seterusnya.

Keperluan Visa

Pelajar yang ingin belajar di UAE perlu memohon Visa Pelajar UAE. Visa pelajar ditawarkan untuk program sepenuh masa. Terdapat visa jangka pendek dan jangka panjang.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar UAE

Harga dan mata wang

Kos permit kediaman untuk pelajar bergantung kepada penaja (ibu bapa atau universiti), bidang kuasa penaja (dalam kes universiti), jika pemohon berada di dalam atau di luar UAE dan jika permohonan diproses secara biasa atau cara dipercepatkan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Undang-undang Emiriah Arab Bersatu menghendaki semua pelajar bukan warganegara (kecuali warganegara GCC) mendapatkan 'Permit Masuk Pelajar', diikuti dengan 'Visa Kediaman Pelajar' sepanjang tempoh pengajian mereka. Negara anggota GCC (Majlis Kerjasama Teluk) ialah Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

universiti UAE

Visa Pelajar UAE untuk pelajar antarabangsa difasilitasi oleh universiti UAE sendiri. Pelajar boleh menghantar dokumen mereka terus ke universiti.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebaik sahaja universiti menghantar surat tawaran kepada anda untuk program tersebut dan anda menerimanya, ia akan memulakan proses permohonan visa. Visa pelajar UAE tidak memerlukan pelajar antarabangsa hadir untuk temu duga visa berasingan.

Walaupun proses dokumentasi mungkin berbeza dari universiti ke universiti, beberapa dokumen yang lazim diperlukan untuk Visa Pelajar UAE ialah:

 • Salinan Pasport berwarna sah sekurang-kurangnya selama tujuh bulan.
 • Gambar berukuran pasport berwarna
 • Borang Universiti yang diisi
 • Salinan resit yuran pengajian dan Visa
 • Dokumen insurans perubatan yang lengkap

Bilakah anda perlu memohon?

Sebaik-baiknya, proses visa pelajar harus bermula sekurang-kurangnya 1–2 bulan sebelum permulaan semester, supaya mereka boleh menjaga aspek lain dalam senarai semak berlepas. Ia biasanya mengambil masa kira-kira 15–20 hari untuk visa diproses, bagaimanapun, ia berbeza dari universiti ke universiti. Pelajar antarabangsa juga mempunyai pilihan untuk memilih pemprosesan Ekspres, yang kosnya lebih tinggi daripada pemprosesan biasa. Di bawah pemprosesan Ekspres, pelajar boleh mendapatkan Visa Pelajar UAE dalam masa 10 hari.

Visa pelajar UAE sah untuk tempoh 12 bulan. Pelajar antarabangsa perlu memperbaharui visa pelajar mereka pada akhir tempoh 12 bulan jika program mereka lebih lama daripada tempoh tersebut. Pelajar akan dikenakan bayaran pembaharuan visa dan insurans kesihatan untuk pembaharuan. Pelajar antarabangsa perlu mengemukakan dokumen pembaharuan visa mereka sekurang-kurangnya sebulan sebelum tarikh tamat tempoh visa.

Masa pemprosesan

20 Days

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa di UAE boleh mengambil kerja di dalam kampus dan juga di luar kampus. Walau bagaimanapun, mereka akan memerlukan kebenaran untuk universiti mereka untuk ini. Jika pelajar mempunyai tajaan universiti, mereka boleh menghubungi jabatan Buruh UAE untuk mendapatkan permit untuk mengambil kerja sambilan di UAE.

Anggaran kos permit kediaman pelajar ialah Dh2,500 tidak termasuk deposit keselamatan (jika berkenaan), yuran pembukaan fail (jika berkenaan), pengesahan dokumen dan terjemahan (jika perlu). Bayaran tambahan sebanyak Dh500 untuk permit kerja pelajar akan dikenakan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Terdapat, biasanya, tiga sebab mengapa Visa Pelajar UAE anda boleh ditolak:

 1. Badan imigresen mungkin menafikannya.
 2. Pendaftar universiti mungkin menolaknya.
 3. Pelajar mungkin gagal menyelesaikan ujian perubatan (diperlukan di bawah proses permohonan visa Pelajar).