Keystone logo
Yunani

Belajar Undang-undang dalam Yunani 2024

Belajar di Yunani

Pendapatan Ijazah Undang-undang di Greece Sarjana Muda Undang-undang (LLM) adalah ijazah lanjutan yang boleh diperolehi selepas memperoleh sarjana muda 's Muda Undang-undang (LLB). Walaupun LLM yang tidak perlu untuk mempunyai untuk mengamalkan undang-undang di Greece, adalah wajar oleh firma-firma undang-undang apabila pengambilan pelajar baru daripada program undang-undang dan boleh memberikan pengetahuan khusus untuk pelajar yang mahu mengamalkan kawasan tertentu undang-undang. Kebanyakan pelajar mengambil masa antara lima dan enam tahun untuk disiapkan LLB dan LLM darjah mereka. Selepas menamatkan pengajian di program undang-undang, pelajar dibenarkan mengambil peperiksaan bar berikut selesai magang 18 bulan dengan sebuah firma undang-undang atau peguam bebas. Peperiksaan bar Greek mengandungi Bahagian lisan dan bertulis tentang jenayah, undang-undang sivil dan komersial. Pelajar yang mahu undang-undang amalan di Greece harus sedar bahawa peperiksaan bar yang diberikan dalam bahasa Yunani.Yuran Pengajian EEA dan Kesatuan Eropah pelajar tidak perlu membayar tuisyen di sekolah-sekolah awam atau menghadiri universiti di Greece. Walau bagaimanapun, tuisyen boleh dikenakan bagi program induk tertentu. Pelajar-pelajar bukan Eropah akan perlu membayar yuran setiap tahun, termasuk buku teks, yuran makmal, dan lain-lain Peluang Pekerjaan peguam Greek Layak menikmati status sosial dan perniagaan yang tinggi, terutamanya apabila menjalankan amalan di Thessaloniki dan Athens. Pada masa ini, terdapat permintaan yang semakin meningkat untuk peguam syarikat kerajaan dan swasta dan bukannya firma undang-undang yang pakar dalam hanya satu jenis undang-undang.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  248
 • Bahagian utiliti

  69
 • Langganan Internet

  30
 • Pengangkutan tempatan

  30

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  8
 • Pint bir tempatan

  4

Kira-kira Yunani

Berkongsi sempadan darat dengan Turki, Macedonia dan Bulgaria, Greece terletak di persimpangan Afrika, Eropah dan Asia Barat dan merupakan salah satu negara yang paling banyak dikunjungi di dunia. Dengan pantai yang indah, landskap pergunungan dan tempat bersejarah purba sejak SM abad ke-6. Sebuah negara demokrasi dan maju yang dipunyai oleh Kesatuan Eropah dan Bangsa-Bangsa Bersatu, Greece kadar tinggi pada Indeks Pembangunan Manusia dan mempunyai ekonomi terbesar di kawasan Balkan. Greece diketuai oleh seorang Perdana Menteri yang dilantik oleh Parlimen Hellenic dipilih oleh rakyat Greek. Perlembagaan Greece 's menjamin kebebasan awam dan hak-hak lain yang serupa dengan orang-orang yang termasuk dalam perlembagaan demokratik yang lain. . Proses politik diperkenalkan dan dilaksanakan oleh Perdana Menteri, presiden (yang terhad kepada beberapa fungsi perundangan) dan kabinet Greek Sistem Undang-undang Yunani mempunyai tiga mahkamah berasingan: mahkamah pentadbiran, sivil dan jenayah.Dipanggil "Areios pagos", Majlis Negara adalah mahkamah tertinggi undang-undang pentadbiran dan Mahkamah kasasi adalah mahkamah tertinggi undang-undang penal dan sivil. Kes sivil pada mulanya didengar oleh Mahkamah instance Pertama dan kemudian boleh terus ke Mahkamah Rayuan. Ketetapan yang diputuskan oleh Mahkamah kasasi adalah tidak boleh ditarik balik. Undang-undang jenayah melibatkan felonies, salah laku dan pelanggaran (didengar di Mahkamah Majistret 's). Salah laku dan felonies didengar di mahkamah instance Pertama dan, jika perlu, Mahkamah Rayuan. Hakim memerintah mahkamah Greek diberi tempoh hidup berikut tempoh percubaan selama dua tahun. Mereka tidak mempunyai akses kepada kerani undang-undang dan melaksanakan segala tindakan undang-undang bekerja sendiri. Hanya peguam Greek paling berdedikasi dan berpengalaman dipilih bagi jawatan kehakiman yang memerlukan lulus peperiksaan yang dibuat oleh "Areios pagos " (Mahkamah Agung Greece) yang.Hakim baru juga perlu mengambil kursus di Pusat Pengajian Pendidikan Kehakiman terletak di Thessaloniki untuk satu tahun. Selepas itu, mereka dilantik ke daerah mahkamah Yunani di mana mereka mempunyai pilihan untuk memohon kepada mahkamah-mahkamah lain selepas mendapat beberapa tahun pengalaman di mahkamah khusus.

Keperluan Visa

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar (Visa negara – jenis D)

Harga dan mata wang

EUR 150

Yuran visa pelajar bergantung kepada negara dan boleh menjadi sekitar 150 EUR. Harga mungkin tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Warga EU/EEA tidak memerlukan visa untuk belajar di Greece. Walau bagaimanapun, jika anda berasal dari negara bukan EU, anda perlu mendapatkan visa pelajar. Senarai negara yang memerlukan atau tidak memerlukan visa boleh didapati di sini: https://www.mfa.gr/en/visas/visas-for-foreigners-traveling-to-greece/countries-requiring-or-not-requiring -visa.html

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

konsulat Yunani

Anda mesti memohon visa pelajar anda melalui konsulat Yunani yang mempunyai bidang kuasa ke atas negeri tetap kediaman anda. Kebanyakan konsulat memerlukan anda menyerahkan permohonan anda secara peribadi.

laman web:https://www.mfa.gr/en/appendix/greece-bilateral-relations/a.html

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Biasanya, anda memerlukan dokumen berikut:

 • Borang permohonan visa untuk tinggal lama di Greece diisi dan ditandatangani sepenuhnya
 • Satu gambar berwarna bersaiz pasport terbaru
 • Pasport yang sepatutnya:

• sah melebihi tiga bulan tarikh tamat tempoh visa
• mempunyai sekurang-kurangnya dua muka surat kosong
• telah dikeluarkan dalam tempoh sepuluh tahun sebelumnya

 • Sijil Rekod Jenayah, baru-baru ini dan disahkan dengan sewajarnya
 • Sijil kecergasan perubatan
 • Insurans perubatan perjalanan

Dokumen tambahan diperlukan:

 • Surat pendaftaran dan bayaran yuran\
 • Sijil oleh Kementerian Pendidikan bahawa institusi pendidikan itu memegang lesen yang sah dan didaftarkan dalam rekod yang berkaitan
 • Bukti pengetahuan bahasa Inggeris yang mencukupi
 • Bukti dana yang mencukupi untuk menampung perbelanjaan sara hidup, kos pengajian dan penghantaran pulang (termasuk biasiswa akhirnya)

Dalam tempoh 40 hari selepas ketibaan anda di Greece, anda perlu memohon permit kediaman dengan Jabatan Migrasi. Dokumen berikut biasanya diperlukan:

 • Borang Permohonan Permit Tinggal
 • Sijil Insurans Perubatan, yang dikeluarkan oleh syarikat insurans perubatan Greek
 • Sijil perubatan, dikeluarkan oleh hospital awam Greece (ujian CXR, Mantoux)
 • Penerimaan bayaran Yuran Permit Tinggal (bayaran dibuat di Dewan Bandaraya)
 • Salinan pasport
 • Surat pendaftaran pelajar yang mengesahkan pelajar berdaftar dengan Mediterranean College
 • Penyata bank yang mengesahkan bahawa pelajar mempunyai jumlah wang yang mencukupi dalam akaun bank untuk menampung perbelanjaan sara hidup

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu membuat permohonan anda 8-12 minggu sebelum ketibaan anda yang dirancang ke Greece.

Tempoh visa pelajar anda bergantung pada tempoh program pengajian anda. Pembaharuan permit kediaman adalah tahunan.

Masa pemprosesan

12 Weeks

Peluang kerja

Jika anda dari EU/EEA, anda dibenarkan bekerja.

Jika anda dari luar EU/EEA, anda boleh memohon permit yang membolehkan anda melakukan kerja sambilan semasa anda belajar, untuk menyara diri anda dari segi kewangan. Walau bagaimanapun, apabila anda telah menamatkan pengajian, permit kerja sambilan ini tidak boleh ditukar kepada yang biasa, walaupun anda mencari majikan untuk mengupah anda sepenuh masa. Anda masih perlu memohon visa kerja secara berasingan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.