Keystone logo
Israel

Belajar Undang-undang dalam Israel 2024

Belajar di Israel

Profesion Undang-undang di sisi undang-undang Israel Untuk mengamalkan undang-undang di Israel, anda perlu menjadi ahli rasmi Dewan Peguambela. Syarat-syarat untuk penerimaan di Dewan Peguambela termasuk: - Mestilah seorang penduduk Israel yang berusia sekurang-kurangnya 23 tahun - Lulusan dari sekolah undang-undang universiti yang diiktiraf oleh Jabatan Israel 's Pelajaran - Lulusan dari sekolah undang-undang yang telah diiktiraf oleh Menteri Kehakiman - Lulusan dari institusi undang-undang yang diiktiraf di luar Israel - Telah siap satu tahun magang - Lulus peperiksaan yang diberikan oleh Dewan Hakim Peguambela di Israel mesti juga menjadi rakyat Israel dan mempunyai kelayakan yang perlu untuk dimasukkan ke dalam Dewan Advokat. Peguam yang ingin dipertimbangkan untuk majistret atau mahkamah daerah kedudukan hakim sepatutnya diamalkan sekurang-kurangnya tujuh tahun di beberapa bidang undang-undang. Pendapatan Ijazah Undang-undang di Israel Israel mempunyai beberapa sekolah undang-undang.Pelajar yang memasuki sekolah-sekolah undang-undang mesti mempunyai bukti gred cemerlang dan menuntut di universiti, atau ijazah pra-undang-undang, dari kemudahan pendidikan tinggi yang diiktiraf. Di samping itu, pelajar perlu mengambil Peperiksaan Masuk yang Psikometrik dan mendapatkan skor 600 pada peperiksaan sebelum diterima ke dalam program undang-undang. Darjah yang diperolehi oleh bakal peguam termasuk LLB (Sarjana Muda Undang-undang), LLM yang (Sarjana dalam Perundangan) dan PhD dalam Undang-undang. Masa yang diambil untuk mendapatkan ijazah dalam undang-undang di Israel adalah setanding dengan Amerika Syarikat dan piawaian Eropah -. Antara lima dan enam tahun Kos Pengajian Bergantung kepada jenis undang-undang yang dikaji oleh pelajar antarabangsa, seperti undang-undang paten atau bidang khusus yang lain, tuisyen boleh jadi jauh lebih tinggi daripada kursus tradisional undang-undang. Sekali lagi, tuisyen mungkin berbeza-beza dari satu sekolah undang-undang yang lain.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  517
 • Bahagian utiliti

  68
 • Langganan Internet

  25
 • Pengangkutan tempatan

  56

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  14
 • Tiket pawagam

  11
 • Pint bir tempatan

  7

Kira-kira Israel

Terletak di Asia Barat sepanjang Laut Mediterranean 's tenggara pantai, Israel bersempadan dengan beberapa negara dan negeri termasuk Lubnan, Jordan, Mesir dan Syria. Dari segi politik dan etnik, Israel merujuk kepada dirinya sebagai negara Demokratik dan Yahudi. Israel 's bandar paling ramai penduduk adalah Jerusalem dan Tel Aviv adalah negara ' pusat kewangan Syarikat. Kerajaan Israel 's adalah demokrasi wakil dikawal oleh sistem parlimen dan seorang Perdana Menteri. Antara Israel 's adalah pencapaian jangka hayat yang tinggi, ekonomi yang besar dan standard hidup yang luar biasa, yang dianggap yang terbaik di Timur Tengah Fakta Perlu mengenai Israel -. Israel ' s ekonomi dianggap ekonomi yang paling tahan lama di kalangan negara-negara maju yang lain dan mempunyai juga telah berada di kedudukan nombor satu dalam pembangunan dan pusat penyelidikan pelaburan. - Komprehensif pertumbuhan dalam sektor industri dan pertanian Israel 's telah membolehkan negara ini untuk menjadi kebanyakannya mampu diri dalam hal pengeluaran makanan.- Israel membawa dunia dalam pembangunan tenaga solar dan juga pemimpin dalam tenaga geoterma dan pemuliharaan air. - Oleh kerana Israel secara rutin mengalami kekurangan bekalan air. mereka mempunyai industri teknologi air yang sangat maju yang menjadikan mereka salah satu dunia 'pakar-pakar terkemuka dalam penjimatan air dan kitar semula air. Israel ' Sistem menyerupai gaya Barat-Legal sistem undang-undang dalam beberapa aspek, sistem undang-undang Israel 's terutamanya hibrid rukun undang-undang sejarah dan agama membangun di bawah kedaulatan British dan Uthmaniyyah. The "Knesset " ketetapan dan "Undang-Undang Asas Israel " menyokong asas bagi undang-undang Israel 's yang lebih kukuh lagi oleh perundangan dan precedent politik. Baru-baru ini, mahkamah Israel telah mempamerkan ciri-ciri undang-undang Kanada dan Amerika dan bukannya hukum Continental.Israel 's Struktur Mahkamah dan Sistem Undang-Undang Mahkamah Agung, mahkamah daerah dan majistret ' mahkamah terdiri daripada sistem mahkamah agung Israel 's, dengan Mahkamah Agung yang sedia ada sebagai mahkamah tertinggi di negara ini. Israel juga mempunyai "khas " mahkamah yang berurusan dengan agama, buruh dan isu-isu keadilan tentera. Mahkamah-mahkamah ini ditadbir tribunal rayuan yang boleh menerima pertimbangan terhad oleh Mahkamah Agung dalam kes-kes tertentu yang kompleks. Israel mempunyai lima daerah kehakiman: Nazareth, Tel-Aviv, Beer-Sheva, Yerusalem dan Haifa, dengan mahkamah daerah dan majistret memerintah daerah masing-masing. Apa-apa tindakan di luar daerah ini kehakiman dipindahkan ke Mahkamah Daerah Jerusalem.

Keperluan Visa

Visa A/2 - Visa ini diberikan kepada mereka yang ingin datang ke Israel untuk belajar di institusi yang diiktiraf.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar (visa A/2)

Harga dan mata wang

USD 50

Yuran permohonan untuk visa pelajar ke Israel bergantung pada negara tempat tinggal anda dan tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa. Bayaran boleh sekitar 40-50 USD.

Siapa yang boleh memohon visa?

Semua pelajar antarabangsa yang menyertai program satu semester atau lebih lama adalah wajib mendapatkan Visa Pelajar (A-2) sebelum tiba di Israel.

Visa pelajar diberikan kepada mereka yang ingin belajar di sekolah rendah dan menengah, institusi akademik dan yeshivot dan institusi belia Agensi Yahudi.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Konsulat Israel atau Kedutaan Israel

Anda mesti hadir sendiri di Konsulat atau Kedutaan Israel tempatan anda sebelum ketibaan anda untuk mendapatkan visa pelajar.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Pemohon visa pelajar Israel biasanya perlu menyediakan perkara berikut:

 • Permohonan visa yang lengkap dan ditandatangani untuk memasuki Israel. Anda boleh memuat turun borang permohonan di sini: http://www.mfa.gov.il/MFA_Graphics/MFA %20Gallery/Consular% 20forms/EntryVisa.pdf
 • Pasport (mesti sah melebihi satu tahun dari tarikh lawatan yang dimaksudkan).
 • Dua gambar pasport.
 • Surat asal penerimaan untuk belajar di institusi pendidikan yang diiktiraf di Israel.
 • Penyata daripada bank yang menunjukkan bahawa anda mempunyai dana untuk menyokong penginapan di Israel semasa anda seorang pelajar (Penyata bank dari tiga bulan yang lalu).
 • Tiket penerbangan pergi balik ATAU pembayaran tahun persekolahan berikutnya di negeri (dalam kes pertukaran pelajar).
 • Penyata bank 3 bulan lepas.
 • Anda mungkin perlu memberikan sijil kelahiran asal anda

Bilakah anda perlu memohon?

Mohon visa pelajar sejurus selepas anda menerima surat rasmi penerimaan daripada institut pendidikan Israel yang menjadi hos anda.

Visa ini sah sehingga satu tahun (dan membenarkan banyak kemasukan ke negara itu) dan boleh dilanjutkan di pejabat Pihak Berkuasa Penduduk untuk tempoh tambahan.

Masa pemprosesan

Peluang kerja

Pemegang Visa A/2 tidak dibenarkan bekerja di Israel.

Di bawah syarat tertentu, pemegang visa A/2 yang layak membuat aliya di bawah Undang-undang Pemulangan boleh bekerja sambilan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.