Keystone logo
Itali

Belajar Undang-undang dalam Itali 2024

Belajar di Itali

Menjadi Peguam Peguam di Itali di Itali dirujuk sebagai "avvocati " dan milik negara persatuan bar kebangsaan 's dipanggil "Consiglio Nazionale Forense " itu. Peguam juga boleh menjadi ahli persatuan bar tempatan sejak profesion undang-undang di Itali adalah diagihkan. Walau bagaimanapun, Consiglio Nazionale Forense bertanggungjawab untuk mendispens tindakan disiplin ke atas semua peguam yang beramal di Itali dan mematuhi kod etika yang terpakai kepada kaunselor bekerja di semua wilayah Itali. Kerana Itali adalah sebuah negara Kesatuan Eropah, keperluan pendidikan undang-undang yang mencerminkan dari negara-negara Kesatuan Eropah yang lain. Selesai ijazah (LLB) dan peringkat siswazah (LLM) adalah wajib, bersama-sama dengan sekurang-kurangnya satu tahun daripada magang dengan firma undang-undang atau undang-undang entiti berorientasikan lain. Passage peperiksaan bar adalah perlu sebelum peguam boleh mengamalkan undang-undang di Itali.Yuran Pengajian Kos menghadiri sekolah undang-undang di Itali secara meluas berbeza bergantung kepada kawasan dan sama ada universiti adalah awam atau swasta.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  408
 • Bahagian utiliti

  66
 • Langganan Internet

  28
 • Pengangkutan tempatan

  35

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  9
 • Tiket pawagam

  9
 • Pint bir tempatan

  5

Kira-kira Itali

Itali adalah Eropah, republik berparlimen selatan bersempadan dengan Austria, Switzerland, Slovenia dan Perancis dan termasuk pulau-pulau Sardinia dan Sicily sebagai sebahagian daripada wilayahnya. Vatican City dan San Marino adalah negara berdaulat yang sedia ada dalam wilayah Itali manakala Itali di Campione d 'Italia terletak di Switzerland. Dengan ekonomi keempat terbesar mana-mana anggota Kesatuan Eropah, Itali juga merupakan Wilayah berpengaruh dan Kuasa Tengah dan peserta ditubuhkan NATO, Pertubuhan Perdagangan Dunia dan ketiga-tiga tahunan "G " puncak. Kerajaan Itali 's adalah sebuah parlimen dwidewan yang terdiri daripada dua buah rumah - Senat Republik dan Dewan Perwakilan. The "Presidente del Consiglio dei Ministri " (Presiden Majlis Menteri-menteri atau Perdana Menteri Itali) adalah ketua kerajaan dan dipilih untuk jawatan oleh Presiden Republik.Dewan Negara dan Dewan Perwakilan adalah entiti bebas yang tidak pernah bertemu kecuali dalam keadaan tertentu seperti yang dinyatakan di Itali 's perlembagaan. Itali ' s Sistem Undang-undang Pentadbiran, mahkamah jenayah dan sivil terdiri daripada sistem undang-undang Itali 's. Kes-kes jenayah melibatkan tribunal, hakim dan juri, tidak seperti mahkamah pentadbiran dan sivil yang hanya memerlukan peguam untuk menyelesaikan litigasi. Berikutan penghakiman, pihak di mahkamah jenayah boleh merayu kepada mahkamah yang lebih tinggi sehingga ke Mahkamah Agung Itali 's, jika berkenaan. Keadilan mahkamah sivil diperuntukkan oleh "Giudice di kadar " (yang hakim keamanan), hakim, tribunal, rayuan dan mahkamah tertinggi. Perlindungan kepentingan individu dan sah adalah fungsi mahkamah pentadbiran Itali 's. Kes didengar di mahkamah pentadbiran terutamanya berurusan dengan kepentingan awam, wang awam dan masalah sekitar ladang, wasiat atau isu bandar / kampung.

Keperluan Visa

 1. Visa jenis C: Visa tinggal pendek atau visa perjalanan sah untuk satu atau lebih penyertaan dan untuk tempoh tidak melebihi 90 hari.
 2. Visa jenis D: Visa tinggal lama sah selama lebih daripada 90 hari.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa jenis C; Visa jenis D

Harga dan mata wang

USD 70

Bayaran untuk visa pelajar ke Itali biasanya sekitar 50-70 USD. Bayaran mungkin tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Pelajar EU/EEA boleh memasuki Itali dengan pasport atau kad pengenalan yang sah dan berhak untuk melengkapkan ijazah di Itali tanpa visa selama yang mereka mahu. Walau bagaimanapun, pelajar ini mesti mendaftar dengan Questura (balai polis) dalam tempoh 8 hari dari ketibaan mereka, untuk mendapatkan permit kediaman.

Pelajar bukan EU dikehendaki mendapatkan visa pelajar sebelum memasuki Itali. Untuk belajar lebih daripada 90 hari, anda perlu memohon kad pemastautin (permesso di soggiorno) di pejabat pos tempatan dalam tempoh 8 hari pertama ketibaan di Itali. Ini bersama-sama dengan visa anda akan membolehkan anda tinggal di Itali sepanjang tempoh pengajian anda. Terdapat bayaran yang berkaitan dengan kad pemastautin.

Warganegara beberapa negara bukan EU tidak memerlukan visa untuk tinggal dan belajar di Itali untuk tempoh sehingga 90 hari.

Anda boleh mendapatkan gambaran keseluruhan negara ini di sini: https://www.immigrationworld.com/italy/how-to-apply-for-italy-student-visa/

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

kedutaan Itali atau konsulat

Anda perlu memohon visa pelajar anda di kedutaan Itali atau konsulat di negara anda. Anda juga perlu menjalani temu duga di kedutaan atau konsulat.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Selepas anda menerima surat penerimaan atau surat kemasukan untuk kursus pengajian yang anda inginkan, anda boleh menyemak kelayakan anda untuk mendapatkan visa pelajar Itali dan kemudian meneruskan prosedur permohonan visa. Anda perlu membentangkan dokumentasi berikut:

 • Borang permohonan visa kemasukan; anda boleh menemuinya di
  http://vistoperitalia.esteri.it/Moduli/it/Formulario Visto Nazionale.pdf
 • Gambar terkini berukuran pasport;
 • Dokumen perjalanan sah sekurang-kurangnya tiga bulan selepas visa;
 • Pendaftaran atau pra-pendaftaran dalam kursus universiti;
 • Bukti bahawa anda mempunyai penginapan di Itali;
 • Bukti bahawa anda mempunyai sokongan kewangan (sekurang-kurangnya € 448,07 sebulan untuk tahun akademik, sejumlah € 5824,91 setahun);
 • Perlindungan insurans yang mencukupi untuk rawatan perubatan dan kemasukan ke hospital;
 • Bukti ketersediaan sumber kewangan yang diperlukan untuk penghantaran pulang;
 • Bukti pengetahuan bahasa Itali atau Inggeris yang mencukupi mengikut bahasa program;
 • Jika pelajar itu di bawah umur, mereka mesti mendapat persetujuan ekspatriasi yang ditandatangani oleh setiap pihak berkuasa ibu bapa, atau semasa ketiadaan mereka, oleh penjaga yang sah.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu memohon visa pelajar Itali sekurang-kurangnya tiga bulan sebelum ketibaan anda yang dirancang ke Itali. Pemprosesan permohonan visa anda mungkin mengambil masa antara 1–3 minggu. Anda harus menjadualkan temu duga visa anda sekitar empat hingga enam minggu lebih awal.

Panjang visa pelajar bergantung pada tempoh kursus anda.

Masa pemprosesan

3 Weeks

Peluang kerja

Jika anda dari EU, anda dibenarkan bekerja di Itali tanpa memerlukan permit kerja. Waktu bekerja tidak boleh melebihi 20 jam seminggu sepanjang semester. Anda hanya boleh bekerja sepenuh masa semasa cuti antara semester.

Pelajar antarabangsa dari luar EU perlu memohon permit kerja di pejabat imigresen tempatan di Itali. Pertama, anda perlu mempunyai kontrak pekerjaan yang ditandatangani dan menunjukkan salinan di pejabat imigresen.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.