Keystone logo
Mexico

Belajar Undang-undang dalam Mexico 2024

Belajar di Mexico

Menjadi Peguam di Mexico Mexico 'sistem pendidikan yang lebih tinggi dengan teliti model sistem yang diikuti di Amerika Syarikat, dengan pelajar diperlukan untuk mendapatkan sarjana muda ' s undang-undang ijazah (LLB) sebelum naik ke ijazah undang-undang siswazah (LLM). Seorang sarjana muda Mexico 's ijazah dipanggil "Licenciatura ", manakala sarjana ' s ijazah dipanggil "Maestria ". Peguam berlesen di Mexico telah menamatkan program undang-undang profesional empat atau lima tahun di sekolah undang-undang bertauliah atau universiti (dipanggil "Facultad de Derecho "). Pelajar berkanun diarahkan dalam bidang teras Mexico Kod Sivil dan juga undang-undang perlembagaan dan jenayah. Pelajar yang ingin mengkhususkan diri dalam suatu kawasan tertentu undang-undang Mexico akan tidak mempunyai masalah mencari program undang-undang mereka dikehendaki sebagai Bandar Raya Mexico sahaja mempunyai lebih daripada 35 buah sekolah undang-undang, dengan kota-kota di Monterrey dan Guadalajara menawarkan universiti undang-undang tambahan dari yang untuk memilih.Yuran Yuran Pengajian mungkin berbeza-beza dari satu institusi yang lain. Biasiswa dan bantuan kewangan mungkin boleh didapati, bergantung kepada universiti 's dasar. Peluang Pekerjaan untuk Peguam di Mexico Peguam sentiasa berada dalam permintaan kerana Mexico ' s ekonomi meningkat, penduduk berkembang dan mengubah struktur sosial.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  316
 • Bahagian utiliti

  19
 • Langganan Internet

  27
 • Pengangkutan tempatan

  19

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  4
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Mexico

A republik berperlembagaan persekutuan yang terletak di sempadan selatan Amerika Syarikat, Mexico adalah salah satu negara yang bebas yang terbesar di dunia dan mempunyai hampir 115 juta orang. Bank Dunia menganggap Mexico mempunyai pendapatan pertengahan atas kerana minyak dan perak rizab yang luas dan output keluaran dalam negara kasar mengagumkan didorong oleh ekonomi baru-baru ini industri yang berkait rapat dengan NAFTA. Mexico juga mempunyai industri pelancongan yang berkembang maju dan menduduki tempat pertama di kalangan negara-negara Utara dan Amerika Selatan di Tapak Warisan Dunia UNESCO. Goldman Sachs meramalkan Mexico akan menjadi salah satu ekonomi terbesar di dunia 's dalam tempoh 30 tahun berdasarkan pertumbuhan berterusan industri pelancongan dan minyak / logamnya. Kerajaan Mexico 's menyerupai struktur kerajaan persekutuan Amerika Syarikat dan terdiri daripada kehakiman, eksekutif dan perundangan cawangan yang mengawal 31 negeri berasingan dan Daerah Persekutuan.Presiden Mexico adalah dipilih secara demokratik dan adalah ketua kerajaan dan negeri. Fungsi kerajaan persekutuan ditentukan oleh garis panduan yang diterima pakai pada tahun 1917 dengan penubuhan dan pembentukan Perlembagaan Politik Amerika Syarikat Mexico. Sistem undang-undang 'Sistem Perundangan Mexico s' s Mexico beroperasi di bawah satu kod undang-undang sivil yang diperolehi dari ketetapan undang-undang Rom dan kod (Corpus Juris Civilis) asalnya dibangunkan oleh Maharaja Justinian dan kemudiannya dipinda oleh Napoleon (Perancis) Kod 1804. Mexico 's Kod Awam adalah amat dipengaruhi oleh negara ini ' norma sosial dan menggabungkan hartanah, peribadi, keluarga dan peraturan-peraturan undang-undang kontrak.Dibahagikan kepada empat bahagian, Kod Sivil mengandungi "Buku " dipanggil: "Kitab Kewajipan " (undang-undang kontrak); "Kitab Individu " (perkahwinan, perceraian, isteri bersalin); "Kitab Aset " (harta harta sendiri dan nyata) dan "Kitab Keturunan 's Estates " (wasiat, testamen dan isu-isu berwasiat).

Keperluan Visa

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar Pemastautin Sementara (Residente Temporal Estudiante)

Harga dan mata wang

USD 30

Kos mengeluarkan visa pelajar berbeza-beza bergantung pada kewarganegaraan. Ia boleh berada di mana-mana antara AS$17 dan $30.

Siapa yang boleh memohon visa?

Jika anda seorang warganegara atau pemastautin tetap di Kawasan Schengen, UK, Amerika Syarikat, Kanada atau Jepun, atau jika anda mempunyai visa yang sah untuk mana-mana negara tersebut, anda tidak memerlukan visa ke Mexico jika tujuan lawatan anda adalah belajar, dan jika tempoh penginapan anda tidak melebihi 180 hari.

Pelajar yang berasal dari negara lain, atau yang akan melawat untuk tempoh lebih daripada 180 hari mesti memohon visa pelajar ke Mexico.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pejabat Konsular

Anda mesti memohon sendiri untuk Visa Pemastautin Sementara Pelajar di Pejabat Konsular yang paling hampir dengan tempat tinggal anda.

laman web:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Pemohon dikehendaki memohon visa secara peribadi melalui temu duga yang telah ditetapkan.

 1. Pasport sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan selepas pemulangan.
 2. Surat asal penerimaan daripada sekolah/institusi di Mexico.
 3. Surat atau Sijil Asal yang menunjukkan perbelanjaan menampung pelajar, termasuk biasiswa penuh dan sekiranya mereka akan tinggal bersama keluarga tuan rumah, jangan lupa sertakan ID ahli keluarga terkemuka. Sekiranya biasiswa atau perbelanjaan tidak disertakan, adalah wajib untuk membentangkan penyata akaun untuk 3 bulan terakhir.
 4. Dalam kes kanak-kanak bawah umur - Sijil kelahiran pelajar dimurtadkan dengan sewajarnya.
 5. Pelajar antarabangsa dikehendaki menunjukkan bukti insurans perubatan/kemalangan dengan perlindungan antarabangsa.
 6. Kenyataan perubatan yang menunjukkan kesihatan yang baik dan menunjukkan bahawa calon bebas daripada sebarang penyakit juga diperlukan.
 7. Yuran pemprosesan visa.
 8. Borang permohonan yang lengkap.
 9. Satu Gambar berwarna, saiz pasport dengan muka tidak bertutup.

Sebaik sahaja pemohon memasuki wilayah Mexico, mereka mesti, dalam tempoh 30 hari kalendar pertama, memohon kepada Institut Migrasi Kebangsaan untuk mendapatkan kad kediaman yang mengesahkan penginapan sah mereka di negara itu dan membenarkan mereka kekal di Mexico.

Bilakah anda perlu memohon?

Visa pelajar Mexico boleh dikeluarkan dalam purata 2 hari dan boleh mengambil masa sehingga 3 minggu, bergantung pada kewarganegaraan pemohon. Anda harus memohon lebih awal.

Tempoh sah visa pelajar adalah satu tahun.

Masa pemprosesan

2 Days

Peluang kerja

Pelajar tidak boleh bekerja atau melibatkan diri dalam sebarang aktiviti imbuhan semasa menggunakan visa pelajar di Mexico.

Apabila pelajar telah dijemput oleh syarikat/Institusi Mexico untuk melakukan aktiviti yang menguntungkan, syarikat/institusi Mexico mesti meminta permit kerja di Institut Migrasi Kebangsaan di Mexico (www.inm.gob.mx).

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Pihak berkuasa imigresen boleh memutuskan untuk menolak permintaan untuk memasuki negara itu jika pemohon tertakluk kepada proses jenayah atau telah disabitkan dengan jenayah berat.