Keystone logo
New Zealand

Belajar Undang-undang dalam New Zealand 2024

Belajar di New Zealand

Undang-undang Pendidikan Tinggi di New Zealand Mengkaji undang-undang dalam New Zealand, pelajar perlu memohon kepada salah satu negara universiti s 'yang menawarkan pengajian undang-undang. Ijazah ini mengambil masa lebih kurang empat tahun pengajian sepenuh masa untuk disiapkan. Setelah berjaya menyelesaikan tahap dan kursus praktikal, pelajar harus diberikan kepada pelaksanaan dan peguamcara Mahkamah Tinggi New Zealand sebelum mereka boleh mengamalkan undang-undang. Mereka juga mesti memohon dan memegang suatu perakuan New Zealand Persatuan Undang-undang. Program undang-undang New Zealand 's menawarkan beberapa manfaat. Negara ini mengalu-alukan pelajar antarabangsa, dan bandar-bandar seperti Otago, di mana universiti-universiti utama terletak, mempunyai kemudahan yang mencukupi untuk pelajar. Mana-mana pelajar yang menuntut sepenuh masa di New Zealand adalah secara automatik layak untuk bekerja dalam negara, sepenuh masa dalam musim panas dan separuh masa sepanjang tahun sekolah. Juga, rakyat New Zealand yang dikenali sebagai mesra dan menerima.Pelajar juga keperluan fleksibel untuk dimasukkan ke program undang-undang. Pelajar boleh melanjutkan tahun pertama pengajian, kemudian dimasukkan ke baki program berdasarkan kertas tahun pertama mereka. Ini membolehkan mereka untuk melihat jika menuntut undang-undang ialah seorang yang layak baik sebelum melompat ke dalam program undang-undang penuh. New Zealand penduduk yang mendaftar dalam ijazah undang-undang membayar $ 5798 untuk satu tahun pengajian. Kerana subsidi kerajaan mungkin tidak sedia untuk pelajar antarabangsa, bayaran-bayaran ini boleh meningkatkan untuk mereka yang belajar lagi dari negara. Untuk mendapatkan jadual bayaran yang terkini itu, pelajar perlu menghubungi pihak universiti yang mereka pilih. Selepas tamat pengajian dengan kejayaan New Zealand ijazah undang-undang, pelajar akan dapat mengamalkan undang-undang di New Zealand, atau mereka boleh mengikuti latihan lanjut untuk menjalankan amalan di lokasi yang lain. Program pendidikan tinggi New Zealand 's, penuntut antarabangsa enam permit kerja bulan selepas tamat pengajian untuk memberikan diri mereka masa untuk mencari pekerjaan dan memohon kediaman jika mereka mahu.Latihan undang-undang juga boleh membuka pintu untuk kerja sebagai wartawan mahkamah, setiausaha undang-undang, undang-undang atau eksekutif pendaftar mahkamah. Pelajar yang ingin mempunyai kelebihan dalam mencapai pekerjaan selepas tamat pengajian boleh ingin melanjutkan Kepujian atau kajian pasca siswazah dalam bidang undang-undang di universiti yang mereka pilih. Ini latihan lanjut menyediakan pilihan pekerjaan.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  580
 • Bahagian utiliti

  44
 • Langganan Internet

  49
 • Pengangkutan tempatan

  108

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  10
 • Pint bir tempatan

  6

Kira-kira New Zealand

Mengenai New Zealand Seringkali latar bagi pengembaraan atau fantasi filem, New Zealand terkenal kerana gunung yang subur hijau dan landskap yang menakjubkan. New Zealand adalah sebuah pulau di barat daya Lautan Pasifik timur Australia. Ini negara pulau kepelbagaian biologi terkenal kerana budayanya yang kaya Polinesia dan seni dan budaya orang asli Maori, dan juga eksport bulu dan susunya. Apa itu Sistem Undang-undang Seperti di New Zealand? New Zealand mendapat banyak daripada sistem undang-undang daripada sistem undang-undang yang biasa digunakan di United Kingdom. Walau bagaimanapun, sesetengah kawasan adalah berbeza, seperti New Zealand telah membangunkan bentuk sendiri common law. Penduduk New Zealand juga mengikuti undang-undang statut, yang merujuk kepada undang-undang yang dibuat oleh Parlimen itu. Apa Ijazah Undang-undang di New Zealand? Peguam menjalankan amalan di New Zealand mesti memegang Ijazah Sarjana Muda Undang-undang Ijazah dari salah sebuah universiti negara ini 's .Ini diikuti oleh kursus praktikal yang ditadbir oleh Kolej Undang-undang New Zealand atau Institut Pengajian Undang-undang Profesional. Pelajar sering menerima ijazah berkembar atau mengikuti pengajian lepasan ijazah dalam undang-undang, tetapi ini bukanlah satu keperluan.

Keperluan Visa

Visa Pelajar (untuk pengajian yang melebihi tiga bulan)

Jika kursus anda adalah tiga bulan atau kurang, anda tidak memerlukan visa pelajar, hanya visa pelawat.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar; Visa Pelawat

Harga dan mata wang

NZD 250

Yuran permohonan berbeza-beza bergantung pada negara asal anda dan boleh menjadi sekitar $250.

Anda boleh menyemak kos visa pelajar New Zealand di sini:

https://www.immigration.govt.nz/about-us/policy-and-law/how-the-immigration-system-operates/visa-application-process/how-much-visa-applications-cost-and- bila-untuk-membayar

Siapa yang boleh memohon visa?

Visa pelajar diperlukan untuk semua orang yang datang ke New Zealand untuk belajar selama lebih daripada tiga bulan. Kajian mesti menjadi tujuan utama lawatan anda. Jika kursus anda sehingga 3 bulan, anda mungkin boleh belajar menggunakan visa pelawat atau visa kerja.

Anda tidak memerlukan visa pelajar untuk belajar sepenuh masa jika:

 1. anda warga NZ atau pemastautin
 2. anda seorang warganegara Australia
 3. anda mempunyai visa kediaman tetap atau visa pulang penduduk untuk Australia — tanpa syarat.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Konsulat atau kedutaan dalam talian / New Zealand

Untuk membuat permohonan visa pelajar New Zealand, anda boleh memohon secara dalam talian atau secara peribadi sebelum melancong.

Untuk memohon secara peribadi dalam negara asal anda, anda perlu menghubungi konsulat atau kedutaan New Zealand tempatan anda untuk mendapatkan borang permohonan dan/atau temujanji. Sebagai alternatif, anda boleh memohon secara dalam talian dengan melayari laman web rasmi www.immigration.govt.nz dan membuat akaun.

laman web:https://www.immigration.govt.nz/

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk permohonan visa anda, anda memerlukan:

 • Surat penerimaan daripada penyedia pendidikan yang diluluskan di New Zealand.
 • Bukti dana yang mencukupi - Anda perlu menunjukkan bahawa anda mempunyai dana yang mencukupi untuk membayar yuran pengajian anda (ini boleh termasuk bukti perlindungan pinjaman, biasiswa atau dana lain) dan bukti dana untuk menampung kos sara hidup anda semasa anda belajar di New Zealand ( melalui penaja, pinjaman, biasiswa, sokongan kerajaan atau baki bank yang mencukupi). Anda perlu membuktikan anda mempunyai sekurang-kurangnya NZD$15,000 (~US$10,870) untuk setiap tahun jika kursus anda melebihi sembilan bulan.
 • Bukti perjalanan seterusnya - Ini boleh menjadi bukti tiket seterusnya yang telah dibayar, bukti dana lanjut atau persetujuan daripada penaja untuk membayar perjalanan seterusnya. Maksudnya adalah untuk menunjukkan bahawa anda berhasrat dan mampu, untuk meninggalkan negara ini sebaik sahaja anda menamatkan pengajian anda.
 • Insurans perjalanan.
 • Sijil perubatan - Jika anda bercadang untuk belajar di New Zealand selama lebih daripada 12 bulan, anda perlu menyediakan sijil perubatan am, sijil x-ray dada dan mungkin menjalani pemeriksaan tuberkulosis.
 • Jika anda berumur di bawah 18 tahun, anda juga perlu memberikan bukti penginapan yang telah diaturkan, dan jika anda berumur 17 tahun ke atas, sijil polis "berwatak baik".
 • Gambar pasport dua warna.
 • Pasport sah untuk sekurang-kurangnya tiga bulan selepas tarikh anda bercadang untuk meninggalkan New Zealand.
 • Bukti bahawa anda telah membayar yuran permohonan visa.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu memohon sekurang-kurangnya enam minggu sebelum anda merancang untuk melancong ke New Zealand. Visa pelajar yang dipohon dalam talian biasanya mengambil masa 20 hari untuk diproses, manakala visa pelajar yang dipohon melalui borang kertas mengambil masa 25 hari untuk diproses.

Visa Pelajar anda biasanya untuk tempoh masa yang sama seperti pengajian yang telah anda bayar, dan tempohnya boleh sehingga 4 tahun.

Masa pemprosesan

20 Days

Peluang kerja

Pelajar sepenuh masa antarabangsa dengan visa pelajar dibenarkan secara sah untuk bekerja di New Zealand sehingga 20 jam seminggu semasa tempoh penggal, dan boleh bekerja sepenuh masa dalam semua tempoh cuti yang dijadualkan seperti cuti Krismas, Paskah dan musim panas. Perkara khusus bergantung pada syarat visa anda. Pengalaman kerja yang diperlukan dalam pengajian anda tidak dikira dalam had 20 jam. Pelajar antarabangsa tidak boleh bekerja sendiri.

Sarjana melalui penyelidikan dan Ph.D. pelajar boleh bekerja seberapa banyak jam yang mereka mahu.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Beberapa sebab mengapa visa pelajar New Zealand mungkin ditolak adalah:

 1. Jika anda mempunyai rekod pemenjaraan dalam tempoh 10 tahun yang lalu dan atau telah disabitkan dan dijatuhkan hukuman penjara.
 2. Jika anda mempunyai rekod pengusiran, dan atau jika anda adalah subjek tempoh larangan untuk memasuki New Zealand.
 3. Jika terdapat salah nyata maklumat yang anda berikan, yang mana pegawai imigresen percaya bahawa maklumat yang diisytiharkan dalam permohonan anda adalah tidak tulen.
 4. Jika anda menghantar permohonan yang tidak lengkap
 5. Jika keperluan kesihatan dan watak tidak dipenuhi
 6. Jika anda tidak dapat menunjukkan untuk menampung kos yuran pengajian, kos sara hidup dan perjalanan di New Zealand
 7. Jika tiada laluan yang jelas untuk kursus yang anda ingin belajar di New Zealand
 8. Jika pegawai imigresen melihat bahawa anda bukan pelajar tulen dari dokumen dan maklumat yang anda berikan, dan selepas temu duga melalui telefon, anda tidak dapat menjawab beberapa maklumat mengenai maklumat kursus, maklumat institusi, antara lain
 9. Jika dana itu tidak sah, atau ia tidak dapat disahkan