Keystone logo
Poland

Belajar Undang-undang dalam Poland 2024

Belajar di Poland

Apakah Ijazah Undang-undang di Poland? Di negara Poland, individu yang ingin bekerja sebagai ahli undang-undang atau peguam, akan perlu untuk mendapatkan Ijazah diploma 's. Terdapat banyak tempat untuk individu-individu ini untuk bekerja di, sebaik sahaja mereka mendapatkan ijazah undang-undang ini, termasuk bekerja sebagai seorang hakim, peguam awam, penasihat undang-undang, peguam bela, notari, bailif, dan peguam paten. Terdapat dua persatuan bar di negara ini, Majlis Peguam Poland, yang merupakan persatuan peguam bela utama, dan Dewan Perniagaan Kebangsaan Penasihat Undang-Undang, yang memberi tumpuan kepada penasihat undang-undang. Undang-undang Pendidikan Tinggi di Poland Sebagai sebuah negara yang besar, terdapat banyak undang-undang sekolah-sekolah di Poland. Pelajar perlu melengkapkan tahap awal mereka sebelum memohon sekolah undang-undang. Undang-undang darjah mengambil tambahan dua hingga empat tahun, bergantung kepada pengkhususan. Kos ijazah undang-undang yang akan berkisar dengan ketara, tetapi kadar adalah setanding dengan lain-lain program undang-undang Eropah.Pelajar antarabangsa boleh memohon, tetapi mesti berbuat demikian secara langsung ke sekolah undang-undang. Jika diterima, sekolah akan membantu pelajar untuk mendapatkan visa perjalanan yang diperlukan. Pendaftaran di sekolah undang-undang boleh menjadi berat dan mereka sering kedudukan yang sangat kompetitif. Walau bagaimanapun, dengan permintaan yang baik untuk peguam yang berpendidikan tinggi di negara ini, mendapat ijazah undang-undang di Poland boleh menjadi sangat berfaedah.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  363
 • Bahagian utiliti

  79
 • Langganan Internet

  13
 • Pengangkutan tempatan

  27

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  6
 • Pint bir tempatan

  3

Kira-kira Poland

Bagi kebanyakan orang, Poland adalah salah satu kawasan kebudayaan terkaya di Eropah. Poland terletak di tengah-tengah Eropah dan bersempadan dengan Laut Baltik, Jerman, Republik Czech, Slovakia, Ukraine, Belarus, Lithuania dan Rusia. Kebanyakan negara ini rata, tetapi dua banjaran gunung yang terletak di selatan. Poland adalah rumah kepada pemandangan semula jadi yang menakjubkan dan seni bina indah yang termasuk istana, istana, gereja kayu dan arena sukan moden. Bagi pelajar yang ingin melakukan perjalanan ke negara ini untuk pendidikan, terdapat banyak sebab-sebab yang berjanji untuk berbuat demikian. Negara ini menawarkan sistem pendidikan pepejal termasuk pelbagai sekolah undang-undang. Ia boleh menjadi salah satu negara yang lebih cerah untuk mendapatkan ijazah undang-undang di. Apakah Sistem Undang-undang di Poland? Sebelum memasuki ke dalam jenis ini bidang pengajian, pelajar harus mempunyai pemahaman yang lebih baik daripada sistem undang-undang di sini. Negara sistem undang-undang 's terus berkembang. Ia mempunyai undang-undang awam dan swasta di bawah kodnya.Perlembagaan Poland adalah undang-undang yang berkuatkuasa utama di negara ini. Sebagai sebuah negara yang undang-undang sivil, parlimen mewujudkan undang-undang. Dalam banyak keadaan, undang-undang setempat, menjadikannya agak cabaran untuk belajar undang-undang ini sehingga anda sudah biasa dengan kawasan tempatan.

Keperluan Visa

 • Visa jenis C – visa Schengen jangka pendek.
 • Visa jenis D – visa negara jangka panjang yang dikeluarkan sehingga satu tahun.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

visa jenis C; visa jenis D

Harga dan mata wang

USD 160

Yuran permohonan visa pelajar ke Poland adalah sekitar $160. Yuran tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Pelajar dari negara Kesatuan Eropah tidak memerlukan visa untuk belajar di Poland. Walau bagaimanapun, apabila anda tiba di Poland, anda perlu memohon visa belajar sementara di pejabat Voivod tempatan.

Pelajar dari luar Kesatuan Eropah biasanya perlu memohon visa pelajar sebelum memasuki Poland. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa negara yang bebas daripada keperluan ini. Anda boleh menyemak sama ada negara anda berada dalam senarai di sini: http://www.msz.gov.pl

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

kedutaan atau konsulat Poland

Anda perlu memohon visa pelajar di kedutaan atau konsulat Poland di negara kediaman semasa anda.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebaik sahaja anda mendapat kemasukan ke universiti pilihan anda, mereka akan menghantar dokumen yang sesuai yang akan anda gunakan untuk mendapatkan visa pelajar anda. Anda harus memohon visa pelajar di kedutaan atau konsulat Poland terdekat anda. Ini adalah dokumen yang biasanya anda mungkin diminta untuk menyediakan:

 • Permohonan Visa Poland yang ditandatangani dan diisi lengkap untuk pelajar.
 • Pasport yang mesti sah selama sekurang-kurangnya tiga bulan selepas anda merancang untuk meninggalkan Poland.
 • Salinan kad pengenalan negara.
 • Surat rasmi daripada universiti atau kolej di Poland tempat anda bercadang untuk belajar.
 • CV atau resume ringkas.
 • Semua sijil dan diploma anda yang terdahulu.
 • Bukti bahawa anda mempunyai kemahiran dalam bahasa yang anda ingin belajar.
 • Bukti bahawa anda cukup kuat dari segi kewangan untuk menanggung perbelanjaan pendidikan dan sara hidup anda di Poland.
 • Sijil insurans kesihatan yang diterima di Eropah.
 • Dua keping gambar berukuran pasport.
 • Bayar Yuran Permohonan Visa
 • Bukti Penginapan di Poland.

Semua pelajar perlu menghalalkan penginapan mereka di Poland dengan memohon permit kediaman sementara. Ini perlu dilakukan dalam masa yang singkat selepas tiba di Poland. Universiti akan membantu anda dengan prosedur permohonan. Permit kediaman sementara melayakkan anda untuk tinggal dan bekerja di Poland.

Bilakah anda perlu memohon?

Ia biasanya boleh mengambil masa sekitar 15 hari untuk memproses permohonan visa pelajar anda. Walau bagaimanapun, masa pemprosesan berbeza-beza bergantung pada negara dan jenis visa yang anda mohon. Pastikan anda memohon secepat mungkin.

Panjang visa pelajar bergantung pada tempoh kursus anda.

Masa pemprosesan

15 Days

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa mempunyai hak untuk bekerja semasa belajar di Poland selagi mereka mendaftar di Institusi pendidikan. 20 jam bekerja dibenarkan semasa pengajian, serta 3 bulan bekerja sepenuh masa semasa cuti. Kerja sepenuh masa dibenarkan untuk pemegang Kad Kediaman.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.