Keystone logo
Rusia

Belajar Undang-undang dalam Rusia 2024

Belajar di Rusia

Apa Ijazah Undang-undang di Rusia? Rusia mempunyai beberapa darjah undang-undang, dan latihan adalah berdasarkan kepada tradisi ijazah Eropah. Sesetengah universiti menawarkan Ijazah Sarjana Muda Undang sebagai ijazah undang kemasukan-tahap. Pakar dalam Undang-undang adalah tahap yang paling biasa diberikan dalam undang-undang Rusia. Undang-undang Pendidikan Tinggi di Rusia Rusia adalah peserta yang agak baru dalam pasaran pelajar antarabangsa, dan salah satu daripada manfaat yang belajar di Rusia adalah kemampuan. Yuran berbeza-beza mengikut program ini tetapi agak berpatutan berbanding dengan program yang sama di tempat lain di Eropah. Warisan budaya di negara ini merupakan satu lagi faedah belajar di Rusia. Pelajar berbelanja empat atau lima tahun belajar undang-undang di Russia, bergantung kepada sama ada mereka memilih Sarjana Muda atau Pakar program. Pelajar yang sudah memegang ijazah sarjana muda dalam bidang lain boleh menambah ijazah undang-undang dalam masa tiga tahun pengajian.Selepas menerima Sarjana Muda atau Ijazah Pakar dalam Undang-undang, pelajar boleh memilih untuk melanjutkan pelajaran. A Sarjana program ijazah Undang menambah tambahan dua tahun pengajian sepenuh masa. A "PhD dalam Undang-undang ", yang merupakan tahap penyelidikan, memerlukan tiga tahun tambahan pengajian sepenuh masa. Mengikuti latihan lanjut membuka pintu kepada pilihan pekerjaan. Kementerian Rusia 's Pelajaran menyenaraikan sekitar 350 institusi undang-undang yang diiktiraf di negara ini. Sekolah undang-undang di Rusia dibahagikan kepada empat kategori. Yang pertama adalah sekolah-sekolah undang-undang di universiti-universiti negeri lama. Akademi undang-undang Negeri yang berdiri sendiri sekolah yang hanya menganugerahkan ijazah undang-undang. Institut penyelidikan kerajaan khusus juga boleh menawarkan pendidikan undang-undang. Akhir sekali, pelajar boleh memilih untuk belajar undang-undang Rusia di sebuah sekolah undang-undang swasta. Kebanyakan pelajar undang-undang antarabangsa memilih untuk meneruskan latihan mereka di salah satu daripada bandar-bandar utama Rusia 's.Sesiapa yang mempunyai ijazah undang-undang Rusia boleh mengamalkan undang-undang di Rusia, tetapi hanya mereka yang telah menunjukkan kelayakan dan diterima sebagai peguam bela boleh muncul dalam kes-kes jenayah. Beaus saiz besar negara, program ijazah membuka banyak peluang di Rusia bagi mereka yang belajar di sini. Oleh kerana program ijazah undang-undang Rusia 's masih agak baru, peluang untuk mengikuti latihan undang-undang atau undang-undang kerjaya di negara-negara lain masih tidak diketahui.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  198
 • Bahagian utiliti

  28
 • Langganan Internet

  6
 • Pengangkutan tempatan

  23

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  4
 • Tiket pawagam

  4
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Rusia

Mengenai Rusia Negara terbesar di dunia, Rusia telah menjadi kehadiran menggerunkan sepanjang sejarah moden. Merentasi kedua-dua Asia dan Eropah, Rusia membawa sejarah yang kaya dan warisan budaya kepada mereka yang memilih untuk melanjutkan pelajaran mereka di negara ini. Dengan mineral dan sumber tenaga yang banyak, Rusia mempunyai beberapa bekalan terbesar di dunia 's minyak dan gas asli di dunia. Rusia terkenal dengan pelbagai sumbangannya kepada sains, sastera dan muzik. Tchaikovsky, salah satu lagu di dunia 's yang paling terkenal, adalah Rusia, seperti pengarang Dostoevsky. Rusia juga mengambil objek pertama dan kraf yang dipandu manusia pertama ke angkasa lepas. Ia adalah melalui kesan Rusia 's pada budaya dan sumbangannya kepada sains bahawa negara ini telah mencipta nama di dunia. Apa itu Sistem Undang-undang Seperti di Rusia? Rusia mempunyai beberapa mahkamah dalam sistem undang-undangnya.Ini termasuk Mahkamah Perlembagaan, yang bertanggungjawab dalam menguatkuasakan undang-undang antarabangsa dan perlembagaan. Ia juga mempunyai "Arbitrazh " mahkamah, yang menjelaskan harta komersial dan pertikaian, dan mahkamah sivil, yang mengendalikan kes-kes jenayah dan rayuan kes-kes yang tidak termasuk dalam bidang kuasa mahkamah-mahkamah lain. Sistem undang-undang Rusia 's adalah unik dalam struktur, tetapi ia paling hampir menyerupai struktur undang-undang sivil.

Keperluan Visa

 1. Visa Pelajar Rusia - Sah untuk belajar di mana-mana kolej atau universiti Rusia atau untuk mana-mana kursus jangka pendek.
 2. Visa Kemanusiaan Rusia – Bagi mereka yang melancong ke Rusia untuk melibatkan diri dalam penyelidikan pasca doktoral atau menghadiri seminar akademik. Sah sehingga setahun untuk tujuan termasuk yang berkaitan dengan sains atau budaya. (SILA AMBIL PERHATIAN: Semua maklumat lanjut adalah mengenai visa pelajar Rusia.)

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar Rusia; Visa Kemanusiaan Rusia

Harga dan mata wang

Yuran yang diperlukan untuk visa pelajar Rusia berbeza-beza mengikut negara yang mengeluarkan pasport kepada pelajar, dan sama ada anda memilih perkhidmatan standard atau ekspres. Sebagai contoh, kos visa pelajar Rusia untuk warga UK bermula pada GBP 165. Walau bagaimanapun, ambil perhatian bahawa yuran permohonan anda tidak akan dikembalikan jika permohonan anda untuk visa pelajar ditolak atau ditolak atas sebarang sebab.

Siapa yang boleh memohon visa?

Rakyat dari kebanyakan negara asing memerlukan visa untuk belajar di Rusia. Warganegara dari negara Komanwel Negara Merdeka (CIS) tidak memerlukan visa: Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Moldova, Tajikistan, Ukraine, Uzbekistan serta wilayah autonomi Abkhazia dan Ossetia Selatan. Jika anda warganegara Armenia, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan atau Ukraine anda tidak memerlukan visa tetapi anda memerlukan pasport yang sah. Jika anda warganegara Abkhazia, Azerbaijan, Moldova, Ossetia Selatan, Tajikistan atau Uzbekistan, anda boleh datang ke Rusia untuk belajar tanpa pasport atau visa.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Kedutaan Rusia atau konsulat / pusat visa yang dibenarkan

Bagi warganegara negara yang memerlukan visa untuk masuk, visa pelajar Rusia perlu diperoleh sebelum melakukan perjalanan ke Rusia. Anda mesti memohon melalui Kedutaan Rusia atau konsulat di negara asal anda. Terdapat juga pusat visa yang dibenarkan di beberapa negara.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebelum memohon, anda perlu diterima mengikuti kursus di universiti supaya anda boleh mendapatkan jemputan rasmi untuk datang ke Rusia untuk belajar. Sebaik sahaja anda mempunyai jemputan, ia sah selama tiga bulan. Kemudian, untuk memohon visa pelajar Rusia anda, anda perlu melawat kedutaan atau konsulat Rusia di negara asal anda dan menyerahkan semua dokumentasi yang diperlukan. Sila ambil perhatian: Anda mesti mendaftarkan visa anda dalam masa tujuh hari selepas anda masuk ke Rusia. Dalam kes visa pelajar, biasanya pihak yang menjemput (Universiti atau Kolej atau Sekolah Bahasa atau Institut) yang menguruskan pendaftaran visa pelajar. Selepas pendaftaran anda selesai, anda akan diberikan bukti pendaftaran visa anda, yang anda mesti simpan dengan teliti sehingga anda keluar dari negara ini.

Untuk memohon visa pelajar ke Rusia, anda mesti menyerahkan borang permohonan visa yang lengkap, pasport negara asal (dan salinan muka depan), satu gambar standard, Kiriman Wang, surat jemputan asal daripada organisasi hos Rusia anda, asal Sijil ujian darah HIV negatif (AIDS) (tidak melebihi 3 bulan). Pasport negara hendaklah sah tidak kurang daripada satu setengah tahun.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda boleh memulakan proses permohonan visa 45 hari sebelum tarikh ketibaan yang dirancang di Rusia. Masa pemprosesan boleh menjadi panjang, mengambil masa dari dua hingga lima minggu. Visa pelajar pada mulanya dikeluarkan selama 90 hari tetapi boleh dilanjutkan hingga setahun dan kemudian diperbaharui selepas itu untuk tempoh pengajian.

Masa pemprosesan

5 Weeks

Peluang kerja

Jika anda mempunyai visa pelajar Rusia, anda memerlukan permit kerja daripada Perkhidmatan Migrasi Persekutuan (FMS) melainkan kerja ini dijalankan semasa cuti atau di institusi atau organisasi tempat anda belajar. Anda hanya akan diberikan permit untuk bekerja jika anda seorang pelajar sepenuh masa di universiti yang diiktiraf kerajaan dan berumur sekurang-kurangnya 18 tahun. Permit hanya akan membenarkan anda bekerja dalam bidang atau profesion yang ditetapkan dalam permit dan di bandar atau wilayah universiti anda. Kos permit kerja bagi mereka yang menggunakan visa belajar Rusia ialah RUB 3,500 (USD 60). Jika anda meninggalkan kursus universiti anda, permit kerja akan dibatalkan dan anda tidak lagi boleh bekerja di Rusia.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Jika anda mengemukakan dokumen palsu untuk visa pelajar anda atau menyembunyikan atau salah nyata fakta dalam permohonan anda. Anda mungkin ditolak masuk ke Rusia dengan visa pelajar jika anda positif HIV.