Keystone logo
Sepanyol

Belajar Undang-undang dalam Sepanyol 2024

Belajar di Sepanyol

Darjah undang-undang Sepanyol duniawi dikenali. Banyak program undang-undang Sepanyol memberi tumpuan kepada Sepanyol, Kesatuan Eropah dan Amerika Syarikat sistem undang-undang, tetapi ada sesetengah yang mengajar undang-undang sivil sahaja. Pendekatan multi-sistem menyediakan pendekatan yang serba boleh untuk pendidikan undang-undang. Pendapatan Ijazah Undang-undang di Sepanyol Memohon ke sekolah undang-undang menghendaki latihan sarjana muda dalam undang-undang. Selepas menamatkan kursus sarjana muda yang diperlukan, anda boleh memohon ke sekolah undang-undang pilihan anda. Untuk belajar undang-undang di Sepanyol, merancang untuk menghabiskan lima tahun belajar undang-undang, kerana ini dianggap panjang standard masa ijazah undang-undang Sepanyol mengambil. Setelah tamat pengajian, pelajar undang-undang Sepanyol mesti memasukkan tempoh latihan selama dua tahun. Selepas menamatkan latihan ini, pelajar mesti lulus peperiksaan negeri ini sebelum mengamalkan undang-undang. Salah satu faedah belajar undang-undang di Sepanyol adalah kos.Jika anda menghadiri sebuah universiti awam, anda akan perlu membayar "Matricula ", yang boleh menjadi beberapa ratus Euro, tetapi baki tuisyen dilindungi oleh kerajaan. Ini bermakna anda boleh mendapat ijazah dalam undang-undang di Sepanyol dengan kos yang sedikit di luar bilik dan lembaga. Sekali lagi, yuran berbeza-beza dari satu institusi yang lain. Penekanan Sepanyol 's pada undang-undang sivil membawa peluang-peluang pekerjaan yang sangat baik untuk graduan, kedua-dua di negara ini dan di negara-negara Eropah jiran. Ini adalah jenis yang sama undang-undang yang diamalkan di Belanda, misalnya, yang dianggap sebagai hab bagi prosiding undang-undang di dunia 's. Juga, dengan mengkaji di Sepanyol, yang memerlukan kefasihan dalam kedua-dua Sepanyol dan Inggeris, pelajar dilatih dalam dua daripada bahasa yang 's yang paling biasa di dunia. Ini gabungan latihan undang-undang dan linguistik menyediakan asas yang kukuh untuk kerjaya undang-undang yang akan datang.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  416
 • Bahagian utiliti

  42
 • Langganan Internet

  33
 • Pengangkutan tempatan

  34

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  8
 • Pint bir tempatan

  3

Kira-kira Sepanyol

Sepanyol, dengan gaya Mediterranean dan persembahan seni bina yang indah, adalah salah satu destinasi di dunia 's yang paling popular untuk melawat. Terletak di Semenanjung Iberia dan dikelilingi oleh air dan gunung-gunung, dan juga negara Portugal, Sepanyol menawarkan banyak kepada pelajar antarabangsa. Negara ini mempunyai sejarah budaya yang lama dan kaya dan mempunyai pelbagai jenis rupa bumi termasuk pantai, padang rumput, gunung, dan kawasan padang pasir seperti. Terkenal dengan seni, muzik, masakan dan aktiviti kebudayaan lain, Sepanyol juga merupakan pemimpin dalam pembangunan tenaga boleh diperbaharui, terutamanya dalam bidang tenaga solar dan tenaga angin. Gabungan universiti yang baik, bahasa yang dituturkan di seluruh dunia dan gaya hidup kosmopolitan yang menarik rakyat Sepanyol menjadikannya tempat yang menarik bagi mereka yang ingin belajar di luar negara. Mereka yang berminat untuk belajar undang-undang akan mendapati bahawa universiti terkemuka negara yang 's menawarkan program undang-undang yang sangat baik untuk dipertimbangkan.Sistem Undang-undang di Sepanyol Sepanyol mengikuti tradisi undang-undang sivil dan dipandu oleh Perlembagaan Sepanyol sebagai sumber utama mereka dalam undang-undang. Apabila tafsiran dibuat, Tribunal perlembagaan akan mengendalikan perkara-perkara. Sistem mahkamah termasuk mahkamah agung, sebuah mahkamah antarabangsa, mahkamah daerah, perbandaran mahkamah dan tribunal yang menghadiri dengan keperluan awam dalam komuniti autonomi.

Keperluan Visa

Bagi pelajar di luar EU/EEA atau Switzerland yang ingin mengambil bahagian dalam pertukaran pelajar, jalankan penyelidikan atau latihan atau bekerja sebagai pelatih atau sukarelawan tanpa gaji di Sepanyol selama lebih daripada tiga bulan.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar (Jenis D)

Harga dan mata wang

EUR 160

Harga untuk visa pelajar ke Sepanyol adalah sekitar EUR 160. Yuran permohonan visa tertakluk kepada perubahan pada bila-bila masa.

Siapa yang boleh memohon visa?

Warganegara dari EU/EEA atau Switzerland tidak memerlukan visa pelajar tanpa mengira tempoh tinggal mereka di Sepanyol. Pelajar EU/EEA/Swiss tidak memerlukan visa untuk tinggal di Sepanyol, tetapi perlu mendaftar dengan pihak berkuasa tempatan dan mendapatkan sijil kediaman.

Warganegara semua negara lain memerlukan visa pelajar jika mereka merancang untuk tinggal dan belajar selama lebih daripada 90 hari di Sepanyol. Visa ini diberikan kepada pelajar yang telah diterima masuk oleh institut pendidikan yang diiktiraf di Sepanyol.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Konsulat atau kedutaan Sepanyol

Anda boleh memohon visa belajar di konsulat atau kedutaan Sepanyol di negara asal anda.

laman web:http://www.exteriores.gob.es/Portal/en/ServiciosAlCiudadano/Paginas/EmbajadasConsulados.aspx

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebelum anda boleh memohon visa belajar, anda perlu mencari kursus atau program dengan institusi yang diiktiraf secara rasmi di Sepanyol. Anda kemudiannya perlu mendapatkan pengesahan rasmi daripada organisasi yang menggariskan bahawa anda telah diterima dalam kursus atau program, dalam bentuk sijil atau surat penerimaan. Sebaik sahaja anda mempunyai ini, anda boleh menghubungi kedutaan atau konsulat Sepanyol di negara asal anda dan memohon visa pelajar.

Apa yang diperlukan mungkin berbeza dari konsulat ke konsulat tetapi secara umum, anda perlu menunjukkan pasport anda, serta yang berikut:

 • butiran kajian, latihan atau penyelidikan yang akan anda lakukan di Sepanyol, termasuk waktu pengajian seminggu (sekurang-kurangnya 20);
 • bukti bahawa anda mempunyai insurans perubatan;
 • sijil perubatan yang mengesahkan bahawa anda tidak mempunyai sebarang penyakit yang memerlukan anda dikuarantin;
 • bukti bahawa anda mempunyai dana untuk menyokong anda sepanjang tempoh penginapan anda di Sepanyol (cth. butiran biasiswa, bank Sepanyol yang menunjukkan dana yang mencukupi, atau surat daripada ibu bapa/penjaga yang memikul tanggungjawab kewangan sepenuhnya);
 • maklumat tentang tempat tinggal anda;
 • sijil rekod jenayah yang dikeluarkan dalam tempoh lima tahun yang lalu oleh pihak berkuasa yang berkaitan di negara asal anda.

Jika anda tinggal di Sepanyol selama lebih daripada enam bulan untuk belajar, anda mesti memohon permit kediaman pelajar dalam masa 30 hari selepas memasuki Sepanyol. Anda memohonnya di Pejabat Warga Asing tempatan anda (Oficina de Extranjeros) atau balai polis. Kad tersebut sah selama setahun dan anda boleh memperbaharuinya setiap tahun selama lima tahun asalkan anda menyambung pelajaran.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu memohon visa anda antara dua dan tiga bulan sebelum anda berhasrat untuk pergi ke Sepanyol untuk memberi masa untuk memproses permohonan anda.

Secara amnya, visa pelajar di Sepanyol diberikan untuk sepanjang tempoh pengajian. Anda boleh memperbaharui visa pelajar anda untuk melanjutkan pengajian anda atau mengambil kursus pengajian baharu di Sepanyol. Jangan cuba mengemukakan permohonan visa pelajar anda lebih daripada empat bulan lebih awal atau kurang daripada 7 minggu sebelum tarikh berlepas, jika tidak, permohonan itu tidak akan diterima.

Jika pengajian anda di Sepanyol selama lebih daripada enam bulan, anda mesti memohon permit kediaman pelajar yang bertahan selama satu tahun. Permit kediaman pelajar perlu diperbaharui setiap tahun.

Masa pemprosesan

Peluang kerja

Permit kediaman Sepanyol memberi anda hak untuk bekerja sama ada sambilan atau dalam kedudukan sementara, selagi anda tidak menggunakan wang yang anda perolehi untuk menyara diri anda semasa anda berada di Sepanyol. Anda dibenarkan bekerja sehingga 20 jam seminggu semasa anda belajar, selagi ia tidak mengganggu pengajian anda. Syarikat yang menggaji anda perlu mendapatkan permit kerja untuk anda daripada Pejabat Warga Asing. Kontrak pekerjaan anda tidak boleh melebihi tempoh visa belajar.

Jika anda akan menjalani latihan magang sebagai sebahagian daripada kursus anda yang permit kediaman anda telah diberikan, anda tidak memerlukan permit kerja.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Berikut adalah beberapa sebab mengapa visa pelajar ke Sepanyol mungkin dinafikan:

 • Tindakan jenayah masa lalu atau semasa
 • Penjelasan yang tidak mencukupi untuk tujuan dan keadaan penginapan yang dirancang
 • Sara hidup yang tidak mencukupi
 • Insurans perjalanan tidak sah
 • Kurang mengemukakan bukti penginapan
 • Situasi visa Schengen yang tidak menguntungkan - Gagal menghormati had Visa Schengen sebelum ini (iaitu Tinggal Lebih Lama di Kawasan Schengen, gagal mengikut jadual perjalanan yang dibentangkan – dengan melangkau untuk tinggal kebanyakannya di negara destinasi utama di Kawasan Schengen, dan sebagainya).