Keystone logo
Sweden

Belajar Undang-undang dalam Sweden 2024

Belajar di Sweden

The Sweden Undang-undang Ijazah Bagi undang-undang amalan di Sweden, graduan mesti memegang sama ada Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) Ijazah atau Sarjana Undang-Undang (LLM). LLM ini biasanya bersifat tambahan dan menawarkan kelulusan tambahan kepada penerima, daripada undang-undang cukai korporat antarabangsa dengan undang-undang maritim dengan undang-undang Eropah. Digabungkan, kedua-dua darjah biasanya mengambil tempoh masa 4-5 tahun pengajian. Undang-undang Pendidikan Tinggi di Sweden Sweden universiti yang terkenal di peringkat antarabangsa kerana dedikasi mereka kepada pemikiran bebas, penyelidikan penyiasatan dan kawalan kualiti yang berat itu. Selain reputasi bertaraf dunia, Sweden diiktiraf untuk komitmennya untuk mengalu-alukan kedatangan pelajar-pelajar dari seluruh dunia. Ciri-ciri ini menjadikannya destinasi yang menarik bagi pelajar mencari ijazah undang-undang antarabangsa, dan juga di kawasan-kawasan lain kajian.Untuk mengamalkan undang-undang di Sweden, penerima ijazah mesti melengkapkan tambahan lima tahun kerja undang-undang di sebuah firma undang-undang atau dalam amalan swasta. Mereka juga mesti menunjukkan watak layak dan lulus ujian akademik yang ketat. Akhirnya hanya penduduk sendiri, sebagai tambahan kepada calon-calon dari negara-negara Kesatuan Eropah yang lain serta Switzerland, layak untuk menjadi peguam di Sweden. Yuran pengajian sarjana muda dan kos bergantung kepada institusi. Banyak peluang pembiayaan biasiswa disediakan untuk pelajar antarabangsa untuk membantu membayar kos. Tiada lagi undang-undang mana-mana pejabat awam di Sweden; peguam beroperasi secara eksklusif dalam amalan swasta. Secara umumnya, peguam di Sweden memberi nasihat undang-undang, tetapi firma undang-undang juga merangkumi spektrum tugas undang-undang, termasuk tadbir urus korporat, penyusunan semula kewangan, harta tanah, cukai, pelaburan, pembangunan ekonomi dan banyak lagi.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  428
 • Bahagian utiliti

  30
 • Langganan Internet

  28
 • Pengangkutan tempatan

  74

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  13
 • Pint bir tempatan

  6

Kira-kira Sweden

Sweden terletak di Eropah Utara dan bersempadan dengan Finland, Norway dan Baltik dan Laut Utara. Daripada teknologi kepada politik untuk dagang, negara Scandinavia yang terkenal dengan inovasi dan teknologi, yang diumumkan kerana sumbangan global yang ketara, daripada Hadiah Nobel untuk Ikea. Sweden industri utama termasuk kayu, bijih besi, telekomunikasi, kereta, dan farmaseutikal. Sweden adalah terkenal dengan sastera, filem, fesyen, dan sistem penjagaan kesihatan sejagat. Ia tidak menghairankan, kerana itu, bahawa Sweden juga bersinar dalam bidang pendidikan tinggi. Baling dalam hakikat bahawa bahasa Inggeris digunakan secara meluas - dan sebenarnya mod diterima pengajaran universiti, dan juga sebagai bahasa kerja rasmi beberapa syarikat Sweden - Sweden dan menjadi hab dipenuhi kajian antarabangsa untuk pelajar dari seluruh dunia.Undang-undang Sistem Undang-Undang Sweden Sweden yang dicipta oleh Parlimen negara dan disokong oleh beberapa agensi kerajaan yang bertanggungjawab untuk segala-galanya daripada penguatkuasaan undang-undang ke perkhidmatan tahanan. Negara ini mempunyai kedua-dua undang-undang penal dan awam, serta satu sistem undang-undang pentadbiran menyeluruh.

Keperluan Visa

 1. Visa tinggal pendek - jika anda datang ke Sweden kurang daripada tiga bulan.
 2. Visa tinggal lama jenis D (Permit pemastautin untuk pengajian) - jika anda bercadang untuk tinggal di Sweden selama lebih daripada tiga bulan.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa tinggal pendek; Visa tinggal lama jenis D

Harga dan mata wang

SEK 1000

Yuran permohonan visa pelajar pada masa ini ialah 1000 SEK.

Siapa yang boleh memohon visa?

Warga negara EU/EEA/Nordic boleh tinggal dan belajar di Sweden tanpa permit kediaman atau visa.

Warganegara Switzerland mesti memohon visa jika pengajian mereka bertahan lebih daripada tiga bulan. Walau bagaimanapun, mereka boleh memulakan pengajian sejurus selepas tiba di Sweden atau memohon sebelum kemasukan universiti diumumkan.

Pelajar yang merupakan warganegara negara dari luar EU atau EEA dan ingin belajar di Sweden akan memerlukan visa pelajar atau permit kediaman. Jika anda berhasrat untuk tinggal di Sweden kurang daripada tiga bulan, anda memerlukan visa sekiranya anda bukan warganegara salah satu negara yang dikecualikan daripada keperluan visa di Sweden. Jika kursus pengajian anda akan bertahan lebih daripada tiga bulan, anda memerlukan permit kediaman untuk masuk dan belajar di Sweden.

Untuk layak mendapat permit kediaman, anda mestilah telah diterima masuk ke pengajian sepenuh masa dalam program atau kursus yang memerlukan anda hadir di universiti atau kolej universiti.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Kedutaan atau konsulat dalam talian / Sweden

Selepas melengkapkan proses permohonan visa anda dalam talian, anda perlu membuat temu janji dengan kedutaan atau konsulat Sweden untuk temu duga, untuk diambil gambar dan cap jari, dan untuk menerima kad permit kediaman anda.

laman web:https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden.html

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk memohon permit kediaman untuk pengajian, anda perlu:

 • Bayar ansuran yuran pengajian pertama anda.
 • Sediakan dokumentasi sokongan anda. Ini termasuk salinan pasport dan surat kemasukan anda serta membuktikan bahawa anda boleh menyara diri anda dari segi kewangan semasa anda sebagai pelajar di Sweden. Jika anda akan tinggal di Sweden kurang daripada satu tahun, anda juga memerlukan bukti insurans kesihatan yang komprehensif.
 • Hantar permohonan dalam talian.
 • Bayar yuran permohonan.

Anda boleh mendapatkan gambaran keseluruhan dokumentasi yang diperlukan di sini: https://www.migrationsverket.se/English/Private-individuals/Studying-in-Sweden/Universities-and-university-college.html

Bilakah anda perlu memohon?

Memandangkan proses permohonan untuk permit kediaman boleh menjadi panjang, anda harus memohon sebaik sahaja anda menerima pemberitahuan kemasukan anda. Masa menunggu semasa untuk permit kediaman untuk pengajian ialah tiga bulan atau lebih, jadi pastikan anda menyerahkan permohonan anda secepat mungkin selepas membayar ansuran yuran pengajian pertama anda. Permohonan kertas mengambil masa lebih lama daripada permohonan dalam talian, jadi mohon dalam talian jika boleh.

Visa dan permit kediaman untuk pelajar antarabangsa di Sweden bergantung pada tempoh kursus pengajian anda.

Masa pemprosesan

3 Months

Peluang kerja

Sebagai warga EU, anda berhak bekerja di Sweden tanpa permit kerja.

Warganegara bukan EU/EEA memerlukan permit kerja. Majikan di Sweden akan memohon permit kerja bagi pihak anda.

Anda dibenarkan bekerja tanpa sekatan setiap jam, tetapi anda dinasihatkan untuk tidak mengabaikan pelajaran anda. Anda perlu membuktikan bahawa anda telah mencapai kemajuan pengajian dan menunjukkan keputusan akademik yang memuaskan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.