Keystone logo
United Kingdom

Belajar Undang-undang dalam United Kingdom 2024

Belajar di United Kingdom

Inggeris Undang-undang Ijazah ijazah undang-undang di UK biasanya ijazah sarjana muda dan bermula dengan Ijazah Sarjana Muda Undang-Undang (LLB) atau Diploma dalam Undang-undang. Apabila selesai, orang-orang yang mahu mengamalkan undang-undang perlu mengambil Kursus Amalan Guaman. Ini diikuti oleh latihan di tempat kerja di sebuah firma undang-undang pilihan mereka. Pendapatan Ijazah Undang-undang di UK kerana ijazah undang-undang dianggap ijazah sarjana muda di UK, ia mempunyai kurang daripada prasyarat ijazah undang-undang di negara lain. Untuk belajar undang-undang di sini, hanya mendaftar dalam program undang-undang di universiti pilihan anda. Kebanyakan program mengambil masa antara tiga dan empat tahun untuk disiapkan. Apabila selesai, memasuki pasaran kerja boleh menjadi kompetitif. Tahun akademik mempunyai tiga syarat: istilah musim luruh yang berjalan dari bulan September hingga Januari, tempoh musim bunga yang berjalan dari Januari hingga April dan tempoh musim panas yang berjalan dari Mei hingga Jun, kadang-kadang hingga ke bulan Ogos.Universiti di England mengalu-alukan pelajar antarabangsa untuk pelbagai program, termasuk undang-undang. Banyak firma undang-undang yang semakin meningkat dalam fokus antarabangsa mereka, dan belajar di UK menyediakan pilihan pekerjaan kepada mereka yang berminat untuk mengikuti kerjaya dalam undang-undang. Mereka yang mampu untuk mencari program kajian kerja di firma undang-undang berprestij UK dan memperoleh hak milik penuh undang-undang di United Kingdom mendapati memindahkan kepada amalan undang-undang di negara-negara lain yang mudah, memberikan negara-negara juga mengamalkan undang-undang biasa. Ijazah daripada universiti yang berprestij dengan pujian-pujian antarabangsa adalah satu langkah besar untuk mencari pekerjaan selepas tamat pengajian.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  628
 • Bahagian utiliti

  83
 • Langganan Internet

  35
 • Pengangkutan tempatan

  79

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  5

Kira-kira United Kingdom

Ramai orang keliru United Kingdom dengan Great Britain, tetapi sebenarnya mereka tidak adalah perkara yang sama. United Kingdom adalah satu kumpulan yang bersatu padu daripada empat negara: England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. Keempat-empat negara berkongsi sekumpulan pulau-pulau di sebelah barat laut tanah besar Eropah dan bersatu di bawah satu kerajaan dengan satu raja. Great Britain terdiri hanya daripada England, Scotland dan Wales. Walaupun UK mempunyai empat negara yang berbeza, masing-masing dengan budaya sendiri dan dialek yang berbeza, ada sebab yang ramai orang keliru UK dengan England. Selama berabad-abad, England adalah negara yang dominan, dengan raja yang kerap dipanggil "Ratu England. " Apabila orang berfikir di UK, imej raja sering perkara pertama yang mereka fikirkan. Raja-raja, permaisuri, putera dan puteri dari England telah menjadi selebriti antarabangsa. UK juga terkenal dengan ikon budaya lain, seperti David Beckham, Dr. Siapa dan The Beatles.Jika anda melawat UK, anda akan mahu makan di dekaden coklat Cadbury selepas makan tradisional ikan dan kerepek, membasuh semua turun dengan segelas Guinness stout. Orang-orang di UK yang dikenali sebagai pemimpin dalam bidang seni serta sains dan teknologi. UK merupakan tempat di mana trend fesyen sering bermula dan pelakon atau pemuzik dilahirkan. London, pusat itu semua, sering dipanggil "kuasa besar budaya. " Sistem Undang-undang di UK Sistem undang-undang biasa berasal dari UK dan digunakan di England, Wales dan Ireland Utara. Walaupun Scotland adalah juga sebahagian daripada UK, ia menggunakan sistem majmuk yang berasaskan prinsip-prinsip undang-undang sivil bersebelahan dengan kedai-prinsip undang-undang yang sama. Perjanjian Kesatuan yang menyertai negara-negara ini bebas ke UK disediakan untuk sistem undang-undang bebas untuk setiap negara. Mereka yang belajar undang-undang di UK biasanya belajar di England, begitu umum undang-undang adalah bidang pilihan.

Keperluan Visa

Visa Pelajar Tahap 4 (Umum) telah digantikan dengan apa yang dipanggil "Laluan Pelajar". Laluan Pelajar ialah Visa Pelajar baharu UK, yang akan tersedia untuk warga EEA juga, yang, sebelum Brexit, tidak memerlukan visa untuk belajar di UK.

Laluan Pelajar (umur 18+)

Laluan Pelajar Kanak-kanak (umur 4 - 17 tahun, yang telah menggantikan Visa Pelajar Kanak-kanak Tahap 4)

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Laluan Pelajar

Harga dan mata wang

GBP 348

Yuran visa pelajar UK semasa ialah:

 • £348 jika memohon dari luar UK.
 • £475 jika anda memohon untuk melanjutkan atau bertukar kepada Visa Pelajar dari dalam UK.

Siapa yang boleh memohon visa?

Sesiapa yang memasuki negara ini untuk pengajian mesti memohon Visa Pelajar jika masuk selepas 1 Januari 2021. Ini termasuk warga EU/EEA yang sebelum ini tidak memerlukan visa untuk memasuki UK untuk pengajian mereka. Anda perlu mencapai 70 mata pada Sistem Berasaskan Mata, yang mengukur sama ada anda memenuhi keperluan untuk belajar di UK. Ini termasuk:

 • Adakah anda telah diterima masuk ke institusi yang diluluskan?
 • Adakah anda mempunyai sumber kewangan untuk membiayai penginapan anda di UK?
 • Adakah anda mahir dalam bahasa Inggeris?
 • Adakah kursus anda memenuhi keperluan kursus?

Mereka yang lulus dari institusi pendidikan British menjelang dan selepas Musim Panas 2021 akan dapat memohon visa pasca siswazah, membolehkan mereka bekerja/mencari kerja di UK sehingga 2 tahun.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pusat permohonan visa UK / Dalam talian

Anda boleh memohon visa pelajar UK di pusat permohonan visa UK di negara asal anda. Anda boleh mendapatkan senarai pusat permohonan visa UK di seluruh dunia di sini: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Anda juga boleh memohon visa pelajar UK dalam talian melalui laman web Visa Pejabat Rumah UK dan Perkhidmatan Imigresen. Anda boleh mula di sini: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

laman web:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk mendapatkan visa pelajar UK, anda perlu terlebih dahulu diterima menyertai kursus. Untuk kebanyakan kursus, anda juga perlu membuktikan bahawa anda memahami bahasa Inggeris ke tahap yang diperlukan.

Proses permohonan visa pelajar UK berbeza sedikit bergantung pada jenis visa pelajar UK yang anda mohon.

Untuk permohonan visa pelajar UK anda, anda perlu menyediakan perkara berikut:

 • pasport atau ID perjalanan
 • bukti bahawa anda boleh menampung kursus dan kos sara hidup anda
 • bukti kebenaran ibu bapa atau penjaga jika anda berumur di bawah 18 tahun
 • bukti penerimaan ke kursus anda
 • bukti pembayaran surcaj penjagaan kesihatan

Bergantung pada negara asal anda, anda juga mungkin perlu menjalani ujian tuberkulosis.

Apabila anda tiba di UK, anda mungkin perlu mendaftarkan visa pelajar UK anda dengan polis. Anda harus menerima maklumat sama ada anda perlu mendaftar dalam pelekat visa pelajar UK anda atau surat daripada Pejabat Rumah UK. Anda juga perlu memohon permit kediaman Biometrik jika anda tinggal di UK selama lebih daripada 6 bulan.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda boleh memohon Visa Pelajar sehingga 6 bulan sebelum kursus anda bermula. Masa pemprosesan visa pelajar UK berbeza-beza mengikut dari mana anda memohon tetapi secara amnya anda akan menerima keputusan dalam masa 3 minggu jika anda memohon dari luar UK, dan dalam masa 8 minggu jika anda memohon dalam UK.

Panjang visa pelajar am bergantung pada tempoh kursus anda dan anda boleh memohon untuk melanjutkannya jika anda ingin tinggal di UK untuk bekerja atau melanjutkan pelajaran. Visa pelajar kanak-kanak adalah sah untuk tempoh kursus, sehingga maksimum 6 tahun, dan boleh dilanjutkan. Panjang visa pelajar jangka pendek tidak boleh melebihi tempoh kursus anda dan tidak boleh dilanjutkan.

Masa pemprosesan

3 Weeks

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa dibenarkan bekerja dengan belajar di UK, di bawah syarat-syarat tertentu. Jenis kerja yang boleh anda lakukan bergantung pada apa yang anda sedang belajar dan jika anda akan bekerja semasa penggal sekolah, atau semasa rehat.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Sebab utama penolakan visa pelajar adalah:

 1. Dokumen hilang atau salah;
 2. Kegagalan untuk memenuhi keperluan kewangan;
 3. Format dokumen yang salah.