Keystone logo
sekolah undang-undang

Cari Program LLM Anda

Apakah yang anda ingin pelajari?
Di manakah anda ingin belajar?

LLM, atau Sarjana Undang-undang, ialah ijazah yang dianugerahkan kepada mereka yang telah memegang ijazah undang-undang profesional, yang telah menamatkan pendidikan lanjutan dan penyelidikan dalam bidang undang-undang tertentu. Peguam boleh memilih untuk mengikuti program LLM untuk mendapatkan kepakaran dalam sektor tertentu, untuk kemajuan kerjaya, dan untuk membina rangkaian profesional.

Beberapa contoh program LLM adalah dalam sektor undang-undang seperti teknologi maklumat, undang-undang cukai, perkhidmatan kewangan, undang-undang antarabangsa, undang-undang alam sekitar dan undang-undang komersial. Sesetengah universiti juga membenarkan pelajar membangunkan program LLM khusus mereka sendiri khusus untuk kepentingan profesional mereka. Program LLM biasanya mengambil masa sekurang-kurangnya satu tahun untuk disiapkan dan sementara sesetengah program terdiri terutamanya daripada penyelidikan, yang lain juga memerlukan kerja kursus. Pelajar program LLM boleh diharapkan untuk menyiapkan tesis untuk dianugerahkan ijazah.

Pelbagai program LLM yang berbeza boleh menjadi sangat menggembirakan - jangan biarkan ia menghalang anda! Mulakan carian anda dengan melihat program LLM paling popular yang disenaraikan di bawah.

Program yang baru ditambah