Keystone logo

2 Diploma Program dalam Undang-undang Hak Asasi Manusia 2024

Penapis

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia
 • Undang-undang Hak Asasi Manusia
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  Popular study format

  Popular education type

  Diploma Program dalam Undang-undang Hak Asasi Manusia

  Diploma boleh mengambil masa mana saja dari satu hingga dua tahun untuk diselesaikan. Kebanyakan program dirancang untuk menyediakan individu dengan pengetahuan yang diperlukan untuk bidang pekerjaan tertentu. Program diploma biasanya lebih mendalam daripada sijil tetapi cenderung lebih dekat dengan sijil daripada ijazah.

  Apakah diploma dalam undang-undang hak asasi manusia? Ia merupakan kajian peringkat siswazah yang biasanya menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengkaji pelbagai teori, amalan, institusi dan instrumen hak asasi manusia. Pendidikan ini relevan dengan kedua-dua peguam yang bekerja di bidang hak asasi manusia dan bukan peguam yang bekerja dengan organisasi yang berkaitan dengan hak asasi manusia. Pelajar mungkin menghadapi kursus seperti hak ekonomi dan sosial, undang-undang hak asasi manusia, hak asasi manusia dan keganasan, hak asasi manusia di tempat kerja dan undang-undang pelarian antarabangsa.

  Ramai pelajar mendapat kemahiran secara bertulis, penyelidikan bebas dan pengurusan masa. Kemahiran menulis dapat membantu seseorang berkomunikasi dengan lebih baik melalui e-mel dan teks. Pengurusan masa adalah bakat yang memberi manfaat kepada kebanyakan individu secara profesional dan peribadi. Keupayaan untuk mencari jawapan melalui penyelidikan motivasi diri adalah kemahiran yang tidak ternilai untuk banyak majikan.

  Kerana syarat diploma boleh berbeza bergantung kepada program universiti, kos yang berkaitan juga boleh berubah. Adalah dicadangkan bahawa seseorang itu sememangnya menyelidik mana-mana program sebelum mendaftar. Pejabat kemasukan sekolah boleh menawarkan butiran harga.

  Diploma dalam undang-undang hak asasi manusia biasanya melengkapkan pelajar dengan pengetahuan dan kemahiran untuk bekerja dalam banyak jawatan pekerjaan dalam bidang hak asasi manusia. Jika graduan sudah mempunyai ijazah JD, mereka mungkin boleh menggunakan kajian ini untuk mendapatkan pekerjaan sebagai peguam hak asasi manusia. Pelajar juga mungkin mencari jawatan sebagai penganalisis dasar, pakar tanggungjawab sosial korporat, penulis pemberi, penganalisis penyelidikan atau pegawai sumber manusia.

  Sesetengah program diploma boleh didapati dalam format dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.