Keystone logo

Penapis

 • Diploma
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (2)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

2 Diploma Program dalam Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia 2024

  Popular study format

  Popular education type

  Diploma Program dalam Pengajian Undang-undang Hak Asasi Manusia

  Diploma sangat berguna untuk pelajar yang telah menamatkan pengajian sarjana muda dan ingin melanjutkan kelayakan mereka. Program-program ini sering dihadiri oleh individu yang memerlukan kursus penukaran untuk membuat latihan terdahulu terpakai untuk bidang baru.

  Apakah ijazah dalam kajian undang-undang hak asasi manusia? Program-program ini menggabungkan pengajian undang-undang am dengan pendidikan undang-undang kemanusiaan dan etika. Sesetengah kursus boleh memberi tumpuan kepada falsafah dan teori perlindungan hak, manakala kelas lain mungkin meliputi lebih banyak bidang teknikal seperti analisis, penyelidikan, undang-undang dan undang-undang imigresen. Ramai pelajar mempelajari bagaimana hak undang-undang berbeza dari satu negara ke negara lain, dan beberapa graduan mengambil kelas berfokus pada hak orang tertentu, seperti etnik, jantina atau kumpulan umur tertentu.

  Menyelesaikan program jenis ini membantu pelajar dalam beberapa cara, baik dalam bidang undang-undang dan kehidupan sehari-hari. Graduan sering belajar bagaimana untuk melihat dan mengambil tindakan terhadap pelanggaran hak asasi manusia, sambil memperoleh kesedaran yang lebih banyak tentang budaya dan pemahaman yang lebih baik mengenai institusi perlindungan.

  Program diploma berbeza-beza mengikut kos, bergantung kepada berapa cepat pelajar dapat menyelesaikan kursus yang diperlukan. Sesiapa yang mencari maklumat khusus berhubung harga harus menghubungi universiti dan terus bertanya.

  Bagi sesiapa yang berminat untuk memulakan kerjaya undang-undang, diploma dalam kajian undang-undang hak asasi manusia boleh menjadi sangat berguna. Graduan sering dapat bekerja sebagai peguam hak pekerja asing dan pekerja atau sebagai peguam untuk mereka yang memohon suaka. Sesetengah individu mencari kerjaya yang bekerja sebagai pengurus dan jurulatih dalam bidang sumber manusia dan bidang berkaitan yang lain. Pekerjaan sebagai peguam dan paralegals juga boleh didapati di dalam firma yang pakar dalam undang-undang antarabangsa dan jenayah, serta amalan yang memberi tumpuan kepada mewakili mangsa penderaan dan gangguan.

  Diploma sangat baik untuk profesional muda, kerana banyak kelas boleh diambil secara dalam talian dan pelajar biasanya boleh menyempurnakan program ini kerana jadual mereka dibenarkan. Untuk maklumat lanjut, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.