Keystone logo

9 PhD Program dalam Undg-undg 2024

Penapis

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Undg-undg
 • Kajian Undang-Undang Am
 • Undg-undg
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (9)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

  PhD Program dalam Undg-undg

  Doktor Falsafah adalah program akademik yang boleh memberi tumpuan kepada hampir mana-mana kawasan. Falsafah, dalam istilah ini, merujuk kepada cinta kebijaksanaan yang bertentangan dengan falsafah disiplin akademik. Kebanyakan pelajar memasuki Ph.D. program telah melengkapkan ijazah sarjana.

  Apakah Ph.D. dalam fikah? Jurisprudence adalah teori undang-undang, jadi program ini melihat pelbagai aspek sistem undang-undang untuk memberi pelajar pemahaman yang lebih mendalam mengenai bidang akademik ini. Setiap Ph.D. program mungkin sedikit berbeza. Sebagai contoh, sesetengah ulama mungkin dijangka menyelesaikan disertasi sementara yang lain harus melengkapkan latihan besar. Begitu juga, kursus-kursus yang diperlukan untuk pendidikan boleh berubah-ubah tetapi mungkin termasuk pengenalan kepada undang-undang dan ekonomi, asas falsafah hukum, dan pengadilan dan kebijakan sosial.

  Mengkaji fahaman di tahap yang tinggi boleh menjadi sangat berfaedah. Peserta meningkatkan kemahiran penyelesaian masalah, komunikasi dan penyelidikan yang kompleks. Kesemua kebolehan ini boleh mempromosikan graduan sebagai pemohon berdaya saing sambil membantu mereka meningkatkan kehidupan peribadi mereka.

  Berapa banyak Ph.D. kos? Ini boleh berbeza bergantung kepada universiti, fokus program dan tempoh kajian. Sesetengah pelajar memerlukan antara tiga dan enam tahun untuk mendapatkan Ph.D.

  A Ph.D. pendidikan boleh membawa kepada pelbagai kerjaya, tetapi ramai pelajar beralih ke bidang akademik. Graduan dengan ijazah khusus ini boleh menjadi profesor undang-undang, sarjana undang-undang atau penganalisis penyelidikan keadilan jenayah. Peluang kerjaya berpotensi lain termasuk peguam, penasihat sains undang-undang dan perunding. Semasa Ph.D. sering berfungsi sebagai ijazah akhir untuk ramai pelajar, ada yang boleh memilih untuk meneruskan pendidikan mereka melalui satu lagi Ph.D. atau program induk.

  Di mana anda boleh mendapatkan jenis pendidikan ini? Universiti di seluruh dunia menawarkan Ph.D. program, dan ada juga kursus dalam talian. Adakah anda ingin mengetahui lebih lanjut? Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.