Keystone logo

3 PhD Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undang-undang Antara Disiplin 2024

Penapis

Penapis

  • PhD
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
  • Undang-undang Antara Disiplin
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

PhD Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undang-undang Antara Disiplin

Doktor Falsafah adalah ijazah lepasan ijazah dan sering berkhidmat sebagai anugerah akademik tertinggi di universiti di seluruh dunia. Untuk menyertai Ph.D. program, pelajar mestilah telah menyelesaikan beberapa pendidikan kolej.

Apakah Ph.D. dalam Undang-undang Interdisciplinary? Bidang kajian ini melihat undang-undang peranan yang boleh dimainkan dalam bidang-bidang lain di luar dunia undang-undang. Program mungkin melihat sejarah intelektual undang-undang dan peranan yang dimainkannya dalam kemanusiaan, sains sosial dan seni. Undang-undang antara disiplin mungkin mempunyai aspek kebangsaan, antarabangsa atau tempatan. Kurikulum yang tepat boleh berbeza dari sekolah ke sekolah. Sebagai contoh, sesetengah universiti mungkin memerlukan pelajar untuk menyelesaikan kursus sementara yang lain hanya memerlukan peperiksaan. Kursus yang tepat juga boleh berbeza tetapi mungkin sama dengan undang-undang dan alam sekitar, kajian undang-undang seni, dan penulisan undang-undang.

Mempelajari undang-undang interdisiplin boleh memberi manfaat kepada banyak pelajar. Bukan sahaja ia boleh membawa kepada gaji permulaan yang lebih tinggi, tetapi ia juga boleh memberi graduan asas yang diperlukan untuk memiliki kehidupan peribadi yang bermakna. Peserta sering mendapat kemahiran penting, termasuk organisasi, penyelidikan dan pemikiran kritikal.

Tidak ada kos sejagat untuk Ph.D. program. Terdapat banyak variasi di antara sekolah, sebahagiannya kerana ijazah ini boleh mengambil masa tiga hingga enam tahun untuk mendapat pendapatan. Pemohon harus menghubungi universiti secara langsung untuk membuat anggaran.

A Ph.D. dalam Undang-undang Interdisipliner boleh membawa kepada pelbagai kerjaya. Pelajar dengan pendidikan ini sering memasuki bidang di luar disiplin undang-undang biasa. Walau bagaimanapun, pekerjaan yang ada mungkin bergantung kepada kepentingan, pendidikan terdahulu dan sejarah kerja pelajar. Sesetengah graduan terus menjadi wartawan, pengarah muzium, pegawai paten, peguam, profesor, penyelidik, penasihat dan perunding. Kebanyakan cendekiawan dengan Ph.D. jangan meneruskan pelajaran mereka, tetapi ada yang boleh memilih untuk melanjutkan pengajian peringkat kedoktoran atau tuan.

Adakah anda tahu anda boleh belajar undang-undang interdisipliner di peringkat kedoktoran di sekolah-sekolah di seluruh dunia? Sama ada anda mahukan pengalaman dalam talian atau di kampus, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.