Keystone logo

Penapis

 • PhD
 • Pengajian Undg-undg
 • Pengajian Undang-undang Kebangsaan
 • Undang-undang Eropah
Bidang pengajian
 • Pengajian Undg-undg (1)
 • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

1 PhD Program dalam Undang-undang Eropah 2024

  Popular degree type

  Popular study format

  Popular locations

  PhD Program dalam Undang-undang Eropah

  Doktor Falsafah adalah salah satu daripada penghargaan akademik tertinggi yang ada. Pelajar mesti mempunyai sekurang-kurangnya Sarjana Muda dan Sarjana sebelum mendapat diterima dalam jenis program ini. Ia boleh mengambil pelajar sepenuh masa lima hingga enam tahun untuk melengkapkan program doktoral.

  Apakah Ph.D. dalam undang-undang Eropah? Ia adalah program doktor yang bertujuan untuk memberi tumpuan kepada undang-undang Eropah. Bidang pengajian ini boleh melihat aspek unik undang-undang bagi mereka di Kesatuan Eropah, undang-undang antarabangsa awam atau undang-undang antarabangsa swasta. Peserta boleh memilih fokus mereka atau mungkin diputuskan oleh sekolah. Beberapa Ph.D. program mungkin terdiri sepenuhnya dari projek penyelidikan yang diawasi sementara yang lain mungkin memasukkan kursus ke dalam kajian. Contoh-contoh kursus yang diperlukan termasuk prinsip-prinsip undang-undang Eropah, hubungan luar negeri Kesatuan Eropah, prinsip tidak berdiskriminasi dan pentadbiran fiskal di Kesatuan Eropah.

  Pendidikan ini boleh memberi manfaat kepada profesional dalam apa-apa jenis latar belakang. Kajian ini membantu pelajar meningkatkan pemahaman undang-undang, kemahiran berfikir kritis dan penghayatan budaya. Kesemua kemahiran dan pengetahuan ini dapat membuat calon pekerjaan yang berjaya.

  Sebelum mendaftarkan, pelajar mungkin ingin mendapatkan anggaran mengenai tuisyen. Oleh kerana terdapat banyak faktor yang boleh menjejaskan kos, pemohon mungkin perlu menghubungi universiti secara langsung untuk membuat anggaran.

  Pendidikan unik ini menyediakan pelajar untuk kerjaya di bidang undang-undang Eropah, kebangsaan atau antarabangsa. Kerjaya yang tepat boleh berbeza-beza berdasarkan pengalaman kerja pelajar sebelumnya dan pendidikan lain. Beberapa contoh kerjaya yang berpotensi termasuk peguam di firma undang-undang Eropah, wartawan untuk penerbitan undang-undang, penyelidik di universiti, profesor di sekolah undang-undang, perunding institusi dan kemanusiaan di organisasi bukan untung antarabangsa.

  Universiti di seluruh dunia boleh menawarkan Ph.D. Anda mungkin boleh mendaftar dalam program ini dalam talian atau di kampus. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.