Keystone logo

15 Doktor Juris Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Pengajian Undg-undg 2024

Penapis

Penapis

  • Doktor Juris
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
  • Pengajian Undg-undg
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (15)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Doktor Juris Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Pengajian Undg-undg

Juris Juris adalah ijazah undang-undang profesional yang biasanya menyediakan pelajar untuk mengambil peperiksaan bar. Kebanyakan program memerlukan individu untuk mendapatkan sekurang-kurangnya ijazah sarjana muda. JD biasanya mengambil masa tiga tahun belajar sepenuh masa untuk diselesaikan.

Apakah Doktor Juris dalam Pengajian Undang-undang? Ia adalah satu program yang menuntut dan menarik yang memperkenalkan pelajar kepada selok-belok undang-undang dan cuba mempersiapkan mereka untuk pemeriksaan bar. Tahun pertama biasanya dibelanjakan untuk mempelajari beberapa asas undang-undang, dengan kursus seperti kontrak, tort, undang-undang jenayah, prosedur sivil, harta benda, penyelidikan dan penulisan undang-undang dan advokasi bertulis dan lisan. Apabila individu maju melalui program, mereka mungkin mempunyai lebih banyak peluang untuk mengarahkan tumpuan mereka. Pelajar mungkin mempunyai peluang untuk melihat undang-undang dari perspektif pelbagai disiplin.

Ramai pelajar undang-undang meninggalkan sekolah dengan kemahiran menulis dan komunikasi yang kuat. Mereka juga boleh mengembangkan kemahiran persuasif mereka. Ini biasanya membuat individu yang sangat jelas dan mungkin meningkatkan kemungkinan mendapat pekerjaan yang membayar dengan baik.

Banyak sekolah awam dan swasta di seluruh dunia menawarkan program ijazah Doktor Juris. Ini boleh memberi kesan yang signifikan ke atas harga tuisyen. Cari sekolah yang sesuai dengan keperluan anda dan hubungi pejabat kemasukan untuk maklumat lanjut mengenai kadar tuisyen.

Ramai individu memilih untuk mengambil pemeriksaan bar dan menjadi peguam, tetapi ijazah undang-undang membuka banyak pintu lain juga. Graduan mungkin berkelayakan untuk meneruskan karier dalam penerbitan, politik, perkhidmatan awam atau pendidikan tinggi. Pekerjaan seseorang yang mempunyai ijazah JD mungkin memegang hakim, majistret, pengantara, pengarah perancangan bandar, peguam korporat dalaman, peguam bela alam sekitar atau pegawai mahkamah.

Beberapa Juris Doctor dalam kelas Pengajian Undang-undang boleh didapati dalam format dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.