Keystone logo

21 Doktor Juris Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undang-undang Antara Disiplin 2024

Penapis

Penapis

  • Doktor Juris
  • Pengajian Undg-undg
  • Kajian Undang-Undang Am
  • Undang-undang Antara Disiplin
Bidang pengajian
  • Pengajian Undg-undg (21)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

Doktor Juris Program dalam Pengajian Undg-undg Kajian Undang-Undang Am Undang-undang Antara Disiplin

Doktor Juris, kadang-kadang dipanggil Doktor Jurisprudensi, adalah sarjana undang-undang profesional di banyak negara. Ulama yang berharap untuk memasuki program ini mestilah mempunyai pendidikan, seperti sarjana muda atau sarjana. Pelajar sepenuh masa mungkin dapat melengkapkan program JD dalam tempoh tiga tahun.

Apakah Juris Juris dalam Undang-undang Interdisiplin? Ia adalah ijazah undang-undang profesional yang memberi tumpuan kepada undang-undang peranan yang boleh dimainkan di luar dunia undang-undang. Tumpuan tepat mungkin berbeza dari sekolah ke sekolah, tetapi sering, program melihat peranan undang-undang dalam sains sosial dan kemanusiaan. Kebanyakan program JD termasuk klinik, menulis projek, kuliah dan kursus silang pendaftaran. Para sarjana kursus yang tepat perlu sama dengan peraturan sekuriti dalam perbadanan, percukaian perbadanan perniagaan, kajian undang-undang seni, penulisan undang-undang dan strategi perniagaan untuk peguam.

Mempelajari undang-undang interdisiplin dapat membantu peserta mengasah kemahiran tertentu yang dapat membantu mereka melewati ujian bar, berjaya sebagai seorang peguam dan berkembang secara pribadi. Pelajar boleh mendapatkan pelbagai kemahiran, termasuk komunikasi, pemikiran kritikal dan penyelesaian masalah kreatif.

Sebelum memohon program, pelajar mungkin ingin mengetahui kos Juris Doctor. Malangnya, terdapat banyak faktor yang mempengaruhi tuisyen, seperti universiti, lokasi, program dan topik pengajian. Pemohon perlu menghubungi sekolah secara langsung untuk mendapatkan anggaran.

Kebanyakan pelajar yang masuk ke program Juris Doctor berharap menjadi peguam. Walau bagaimanapun, JD dalam Undang-undang Interdisiplin boleh membawa kepada banyak kerjaya bermakna dalam dan di luar bidang undang-undang. Sebagai contoh, sesetengah pelajar boleh menjadi profesor undang-undang, penasihat undang-undang, pegawai paten, penyelidik dan perunding. Para ulama lain boleh memilih untuk memperoleh pemahaman yang lebih mendalam tentang topik dengan mengejar ijazah PhD atau sijil.

Ijazah Doktor Juris ditawarkan di banyak universiti di seluruh dunia. Walaupun anda tinggal di kawasan yang pendidikan ini tidak ditawarkan, anda mungkin boleh mendaftar dalam program dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.