Keystone logo
American University

American University

American University

pengenalan

American University memanfaatkan kuasa dan tujuan kesarjanaan, pembelajaran, dan komuniti untuk memberi kesan kepada dunia kita yang berubah-ubah. Daripada kemampanan kepada keadilan sosial kepada sains, fakulti, pelajar, kakitangan dan alumni AU adalah pembuat perubahan.

Ditubuhkan pada tahun 1893, American University ialah sebuah institusi swasta yang terkenal yang terletak di ibu negara Washington, DC. Dengan tumpuan antara disiplin yang kukuh dengan daya saing, program akademik yang dipacu dasar, dan aktivis dan alumni pelajar yang berkesan, AU menawarkan lebih daripada 135 program ijazah sarjana, dari tujuh sekolah.

Sebuah universiti yang cukup kecil untuk membolehkan anda berasa dilihat dan cukup besar untuk menarik tokoh sejarah ke kampus untuk melibatkan komuniti kami dalam isu penting. American University terkenal kerana menyediakan generasi cendekiawan yang seterusnya menjadi pemimpin awam nasional dan antarabangsa serta ejen perubahan di seluruh komuniti global kami.

Misi

Untuk memajukan pengetahuan, memupuk rasa ingin tahu intelektual, membina komuniti dan memperkasakan kehidupan untuk tujuan, perkhidmatan, dan kepimpinan.

Penglihatan

American University ialah universiti penyelidikan berpusatkan pelajar terkemuka di mana pelajar yang bersemangat, pemimpin yang berani, cendekiawan yang terlibat, inovator dan warga yang aktif melancarkan kuasa penemuan kolaboratif. Kami bekerjasama dengan organisasi utama di Washington, DC, rantau, dan di seluruh dunia untuk memperbaiki keadaan manusia, belajar daripada pelbagai pengalaman dan latihan amali, mencipta perubahan yang bermakna dan menangani cabaran semasa dan baharu masyarakat.

Ciri-ciri Kampus

  Kemasukan

  Pelajar antarabangsa

  Penguasaan Bahasa Inggeris

  Lokasi

  • Washington

   4400 Massachusetts Avenue, NW, 20016, Washington

  Soalan