Keystone logo
© BIMM University
Aston University Online

Aston University Online

Aston University Online

pengenalan

Aston Online bercita-cita untuk menjadi destinasi utama UK untuk pendidikan dalam talian, memperkasakan komuniti pelajar global untuk berjaya dalam pekerjaan dan kehidupan melalui pengalaman pembelajaran yang fleksibel dan berpusatkan pelajar.

Portfolio program sains, teknologi dan perusahaan kami akan memacu kebolehpasaran dan mobiliti sosial dengan menangani pekerjaan permintaan tinggi dan jurang kemahiran di peringkat tempatan, nasional dan global.

Melalui pedagogi yang inovatif dan teknologi canggih, Aston Online akan menyediakan graduan di peringkat global dengan kemahiran kepimpinan, pengurusan dan keusahawanan untuk ekonomi digital.

Terokai pelbagai program yang disesuaikan untuk pelajar global. Manfaat daripada pembelajaran dalam talian yang fleksibel, fakulti pakar, dan pendidikan yang direka untuk mencerminkan tuntutan masalah 'dunia sebenar'.

Kami telah disenarai pendek untuk Business School of the Year dalam Times Higher Education Awards 2023.

Universiti Aston ialah Naib Johan Universiti Terbaik untuk Pekerjaan Siswazah dalam Panduan Universiti Times dan Sunday Times 2024.

Aston Business School ialah sebahagian daripada kumpulan elit sekolah perniagaan global yang memegang standard emas akreditasi 'triple-crown' daripada AACSB (Association to Advance Collegiate Schools of Business), AMBA (Association of MBAs) dan EQUIS (EFMD Quality Improvement System ).

Universiti Aston telah dianugerahkan Triple Gold untuk program sarjana muda - penarafan tertinggi yang mungkin untuk Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF).

Ijazah Aston Online

Dengan ijazah dalam talian di Universiti Aston, anda boleh belajar di mana-mana sahaja di dunia, mengikut kadar anda sendiri dan menerima sokongan berdedikasi sepanjang masa. Direka dengan fleksibiliti dalam fikiran, ia sesuai untuk mereka yang ingin belajar di sekitar komitmen kerja dan kehidupan.

Anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pembelajaran dalam talian yang bertenaga dan disertai oleh pelajar dari seluruh dunia. Platform digital kami yang dipesan lebih dahulu bermakna anda boleh mendapatkan bantuan daripada tutor pakar apabila anda memerlukannya, mengakses bahan pembelajaran dan menerima gabungan kuliah, acara langsung dan interaksi dalam talian dengan rakan sebaya dan kakitangan.

Kemasukan

**Ijazah luar negara yang setaraf diiktiraf oleh Universiti Aston**

Keperluan kemasukan untuk program sarjana biasanya:

- BBB (tawaran standard)

- BBC (dengan gred minimum EPQ atau Matematik Teras B)

- BBC (tawaran kontekstual)

Keperluan kemasukan untuk program pasca siswazah biasanya:

- Ijazah UK 2:2 (kepujian kelas dua rendah) atau setaraf antarabangsa

* Kemahiran bahasa Inggeris dinilai semasa kemasukan. Jika kami memerlukan bukti kemahiran bahasa Inggeris anda, kami mungkin meminta anda mengambil salah satu ujian yang diiktiraf, seperti IELTS.

How to Apply

Komitmen kami untuk memudahkan proses belajar tercermin dalam kami yang diperkemas dan dipercepatkan

proses permohonan.

Langkah 1: Bercakap dengan Penasihat Pengambilan Pelajar

Pasukan kami yang berpengetahuan akan membantu membimbing anda melalui proses permohonan dan menjawab sebarang soalan yang anda ada tentang beban pengajian, butiran kelayakan yang setara di negara anda, yuran atau cara pengajian dalam talian berfungsi. Hubungi: +44 (0) 121 824 6374

Langkah 2: Sediakan dokumen anda

Kami akan menasihati anda tentang dokumen yang anda mesti sediakan untuk memproses permohonan anda, seperti anugerah kelayakan terdahulu atau resume semasa anda. Untuk memudahkan, dokumen boleh dihantar melalui e-mel terus kepada penasihat khusus anda.

Langkah 3: Ketahui jika anda mempunyai tempat

Kami akan melengkapkan permohonan anda dan membuat keputusan berdasarkan kriteria kemasukan. Pemohon boleh

biasanya mengharapkan keputusan dalam masa tiga hari bekerja.

Langkah 4: Terima tawaran anda

Pemohon yang berjaya akan menerima surat tawaran rasmi yang menyediakan maklumat pra-kontrak.

Maklumat ini membolehkan pemohon membuat keputusan termaklum tentang sama ada menerima tawaran belajar dengan kami atau tidak.

Langkah 5: Lindungi tempat anda

Untuk mendapatkan tempat anda dalam program ini, anda perlu membayar deposit, yang akan ditolak daripada jumlah yuran pengajian.

Biasiswa dan Pembiayaan

We offer a range of scholarships to ensure that anyone qualified to come to Aston University can do so, regardless of their financial circumstances. We are committed to supporting the most talented and hardworking students to achieve their potential through schemes that help lower tuition and living costs. Scholarships awarded by Aston are discounted from your tuition fees.

Scholarships for UK students are listed below:

 • Aston Achievement / Vice Chancellor's Achievement Scholarship
 • Aston Forward Scholarships
 • Aston Support Scholarship
 • Aston Mature Adult Learners Scholarship
 • Aston Aspiration Scholarship
 • Aston Extra Scholarship
 • Aston Placement Scholarship
 • The Ernest Edward Scholarships for Asylum Seekers
 • Mercedes HPP Scholarships
 • MSc Motorsport Scholarship Programme
 • MSc Applied Artificial Intelligence Scholarship

Kedudukan

Tiga Emas:

Universiti Aston telah dianugerahkan Triple Gold - penarafan tertinggi yang mungkin untuk Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF) 2023.

Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF) ialah skim kebangsaan yang dikendalikan oleh Pejabat untuk Pelajar (OfS). Ia menilai dan menilai universiti dan kolej untuk kecemerlangan melebihi satu set keperluan minimum untuk kualiti dan standard akademik. Universiti Aston telah mencapai penarafan TEF yang terbaik - Emas keseluruhan dan Emas untuk kedua-dua aspek asas: Pengalaman Pelajar dan Hasil Pelajar.

Naib Johan untuk Pekerjaan Siswazah:

Universiti Aston ialah Naib Johan Universiti Terbaik untuk Pekerjaan Siswazah dalam The Times dan Sunday Times University Guide 2024. The Times and Sunday Times Good University Guide kini meletakkan Aston University di tempat ke-38 secara nasional, peningkatan tujuh tempat berbanding 2023. Universiti itu berada di kedudukan 18 untuk prospek siswazah dan pada 22 untuk kadar kesinambungan.

25 Universiti UK Teratas:

Universiti Aston berada di kedudukan ke-25 di UK dalam Panduan Universiti Guardian, 2024.

Antara yang terbaik di dunia untuk perniagaan dan pengurusan:

Aston University has risen to 66th place in the world (and into the top 10 in the UK) in the 2024 QS World Rankings by Subject for Business and Management Studies.

Pendapatan tertunggak selepas tamat pengajian:

Graduan Universiti Aston adalah antara yang menerima gaji tertinggi di negara ini lima tahun selepas tamat pengajian, menurut data baharu yang dikeluarkan oleh Jabatan Pendidikan.

Data Hasil Pendidikan Membujur (LEO) 2022 menunjukkan bahawa graduan Universiti Aston yang bekerja mempunyai gaji median ke-16 terbesar keseluruhan lima tahun selepas tamat pengajian pada £33,400.

30% Institusi Global Terbaik:

Universiti Aston berada di kedudukan ke-446 dalam Kedudukan Universiti Dunia QS 2024, meletakkan Universiti itu dalam 30% teratas institusi global dan tempat ke-46 secara nasional.

Penghargaan utama dalam beberapa tahun kebelakangan ini termasuk:

Universiti Terbaik, 2020 (The Guardian)

Universiti Keusahawanan Cemerlang, 2020 (Anugerah Pendidikan Tinggi Times)

Anugerah Gold Athena SWAN untuk impak ke arah kesaksamaan jantina

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

 • Birmingham

  Aston Street, B4 7ET, Birmingham

Soalan