Keystone logo
Center for International Legal Studies

Center for International Legal Studies

Center for International Legal Studies

pengenalan

Center for International Legal Studies - CILS / Pusat - adalah sebuah institusi penyelidikan, latihan, dan pengajaran undang-undang bukan untung, yang ditubuhkan dan beroperasi sebagai masyarakat kepentingan awam berdasarkan undang-undang Austria. Ibu pejabat antarabangsa telah berada di Salzburg, Austria sejak tahun 1976. Tujuan utamanya adalah untuk mempromosikan dan menyebarkan pengetahuan di kalangan anggota komuniti undang-undang antarabangsa. CILS mengadakan beberapa seminar setiap tahun di Eropah, Amerika Utara dan Selatan, Afrika, Asia, dan Timur Tengah. Persidangan dan perjumpaan ini telah diperakui untuk kredit CLE / CPD oleh Law Society of England and Wales, Bar of the Netherlands, State of California, New York, Texas, dan negara-negara lain berdasarkan timbal balik. Center for International Legal Studies telah mengembangkan, menyelaraskan, dan menerbitkan lebih dari 100 projek penyelidikan undang-undang sejak tahun 1977. Hampir 5,000 peguam di seluruh dunia telah diakui untuk sumbangan mereka dalam projek CILS. Lebih daripada 300 telah melanggan Kongres Fellows CILS. Ahli akademik dan pengamal lain yang dihormati menyokong Pusat ini sebagai anggota penuh dan penghormatan. Program Latihan Amalan Undang-Undang Antarabangsa Pusat menempatkan peguam muda dan pelajar undang-undang dalam kedudukan latihan dengan firma undang-undang di Eropah, Amerika Utara dan Selatan, Asia, dan Afrika. Pelajar magang ini juga dapat mendapat penghargaan dalam program JD atau LLM sekolah undang-undang mereka, dan CILS juga menjaga kerjasama institusi dengan beberapa sekolah hukum hingga akhir ini. Melalui Program Profesor Pelawatnya, Pusat ini menempatkan para praktisi berpengalaman dalam mengunjungi profesor di institusi di Eropah Timur dan bekas republik Soviet. Lebih daripada 300 peguam kanan telah mengambil hampir 700 janji temu sejak program ini dimulakan pada tahun 2006.

FDI2015xs

Bekerjasama dengan Lazarski University Warsaw, Lixin University Shanghai, dan, Universiti Eropah Tengah Vienna, Pusat ini menawarkan LLM dalam Amalan Komersial Transnasional, untuk lulusan undang-undang dan pengamal. LLM memerlukan kepuasan sebanyak 21 kredit selama dua hingga tiga tahun. Kitaran I diajar di Vienna, Austria, Kitaran II diajarkan di Shanghai, China, dan Kitaran III diajar di Warsaw, Poland. Tempat tinggal Kitaran I adalah wajib. Sesi Cycle II dan Cycle III adalah pilihan. Lima belas kredit boleh didapati dalam talian. Center for International Legal Studies mengatur dan telah mengasaskan, bersama dengan SULS, PUSL, DIS dan KCL, Pelaburan Arbitrase Antarabangsa Pelaburan Langsung Asing, pertandingan perdebatan arbitrase pelabur-Negara. Pusat ini menguruskan Konsortium Undang-Undang Perniagaan Antarabangsa, sebuah persatuan firma undang-undang bebas yang saling membantu untuk melayani pelanggan mereka di peringkat antarabangsa.

Center for International Legal Studies","author_url":"","source":"Center for International Legal Studies"}" />

137200_137156_LazarskiUniversityWarsaw.jpg

Center for International Legal Studies","author_url":"","source":"Center for International Legal Studies"}" />

137198_137158_BostonUniversityBoston.jpg

Biasiswa Yayasan Yorkhill

Hadiah dari t dia Yorkhill Foundation membolehkan Cils Dermawan MRC kepada dana dua biasiswa penuh tuisyen, masing-masing dengan nilai US $ 13.860, untuk penyertaan dalam LL.M. yang dalam Transnational program Amalan Commercial bermula pada tahun 2021. Pemohon perlu mengemukakan vita kurikulum dengan dua surat rujukan dan kenyataan yang menyatakan mengapa c ompletion daripada LL.M. yang akan mempunyai nilai bukan sahaja kepada pemohon tetapi juga pemohon yang masyarakat undang-undang nd ramai yang t besar. Tarikh akhir untuk penerimaan permohonan untuk Biasiswa Yorkhill Foundation ialah 15 Januari 2021.

Biasiswa CILS Benefactors Inc.

Cils Dermawan MRC Inc. adalah sebuah badan amal berdaftar yang ditawarkan pembiayaan untuk pelajar dari negara-negara terpilih yang sebaliknya tidak mampu untuk mengambil bahagian dalam LL.M. yang program. Cils Dermawan MRC Inc menyediakan 20 50% biasiswa tuisyen bermula pada tahun 2021. Permohonan daripada pelajar yang layak dinilai pada yang mula-mula datang, layan dahulu. Tarikh akhir bagi permohonan untuk 50% biasiswa ini adalah 30 hari sebelum permulaan sesi akademik. Apabila berjaya, biasiswa itu akan terus terpakai untuk semua kredit (kediaman, pembelajaran jarak jauh, dan latihan) yang diperlukan untuk melengkapkan LL.M. yang dalam Amalan Komersial Transnasional . CILS Benefactors Inc. telah bersikap liberal dalam menyediakan dana. Permintaan pendanaan langsung ke Center for International Legal Studies dengan penyerahan LL.M. permohonan.

Lokasi

 • Warsaw

  Warsaw, Poland

  • Shanghai

   Shanghai Lixin University of Accounting and Finance, , Shanghai

   • Vienna

    Quellenstraße 51, 1100, Vienna

    Soalan