Keystone logo
Católica Global School of Law

Católica Global School of Law

Católica Global School of Law

pengenalan

Ditubuhkan pada tahun 2009, Católica Global School of Law telah menjadi pusat tumpuan Universidade Católica Portuguesa yang semakin berkembang pada pendidikan undang-undang transnasional. Berpusat di Lisbon – jambatan geografi dan strategik antara Eropah dan Amerika Syarikat –, Católica Global School of Law telah diwujudkan dengan tujuan asas untuk menyediakan generasi akan datang peguam untuk berlatih dalam konteks pelbagai bidang kuasa dan sumber undang-undang yang pelbagai.

Sejak penubuhannya, Católica Global School of Law telah berjaya mencapai beberapa matlamat. Ia telah menarik kumpulan cendekiawan yang luar biasa, kedua-dua pemastautin dan pelawat, dan kohort pelajar siswazah dari lebih 50 kewarganegaraan berbeza, kedua-duanya datang dari sekolah undang-undang berprestij dari seluruh dunia. Ia telah melancarkan empat program terkini: LL.M. Undang-undang dalam Konteks Eropah dan Global , LL.M. Undang-undang Perniagaan Antarabangsa , LL.M. Undang-undang dalam Ekonomi Digital , dan Ph.D Global. dalam Undang-undang . Kualiti program ini secara konsisten diiktiraf oleh Financial Times selama bertahun-tahun, yang telah memilih Católica Global School of Law sebagai salah satu sekolah undang-undang yang paling inovatif di dunia.

Secara keseluruhannya, Católica Global School of Law telah berjaya menjadi pusat pengajaran dan penyelidikan undang-undang yang penting di Benua Eropah, setelah menjadi ahli pengasas Liga Global Sekolah Undang-undang dan baru-baru ini menyertai Rangkaian Sekolah Undang-undang Eropah.


Misi & Nilai

Di Católica Global School of Law , kami menyasarkan untuk menyediakan pengalaman akademik yang tiada tandingan yang menyediakan graduan kami untuk menjadi pemimpin dalam profesion undang-undang. Pengalaman yang kami berikan adalah berdasarkan kepercayaan asas: bahawa kajian undang-undang bukan sahaja tentang menguasai peraturan undang-undang, tetapi juga tentang memahami konteks sosial, politik dan ekonomi di mana undang-undang itu beroperasi.

Kami berusaha untuk memupuk budaya kecemerlangan dalam pendidikan dan penyelidikan undang-undang, dengan menggalakkan pemikiran kritis, penyelesaian masalah yang inovatif dan kerjasama antara disiplin. Fakulti kami terdiri daripada sarjana undang-undang terkemuka dan pengamal yang membawa pelbagai pengetahuan dan kepakaran ke bilik darjah, dalam program yang direka untuk menyediakan pelajar dengan perspektif global tentang undang-undang. Kami juga mengutamakan pembelajaran secara langsung melalui pelbagai seminar kemahiran, mahkamah yang berdebat dan peluang pengalaman lain yang membolehkan pelajar kami menggunakan pengetahuan mereka dalam tetapan dunia sebenar.

Sekolah undang-undang terkemuka juga mesti menjadi komuniti yang menyokong yang menghargai kepelbagaian, keterangkuman dan tanggungjawab sosial . Di Católica, kami komited untuk mewujudkan persekitaran yang mesra dan inklusif kepada pelajar dari semua latar belakang, serta mempromosikan budaya perkhidmatan yang mencerminkan komitmen kami terhadap kepentingan awam.

Akhirnya, matlamat kami adalah untuk melahirkan graduan yang bukan sahaja menjadi peguam yang cemerlang, tetapi juga pemecah tanah yang akan memberi impak positif kepada komuniti dan masyarakat mereka secara amnya.

Lokasi

Soalan