Keystone logo
Católica Global School of Law LL.M. Undang-undang dalam Ekonomi Digital
Católica Global School of Law

LL.M. Undang-undang dalam Ekonomi Digital

Lisbon, Portugal

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

31 May 2024

Sep 2024

EUR 14,000

Di kampus

pengenalan

132679_01_CGSL_Cursos_LLM-03.jpg

LL.M. Undang-undang Dalam Ekonomi Digital

Teknologi digital membentuk semula hampir setiap bidang undang-undang. Kemunculan dan perkembangan pesat teknologi seperti kecerdasan buatan, pengkomputeran awan, rantaian blok dan Internet of Things telah menguji sempadan peraturan undang-undang sedia ada dan mencetuskan perdebatan sama ada ia sesuai untuk tujuan. Matlamat program ini adalah untuk menyediakan pelajar memahami dan menjangka cabaran ini dan menjadi pengamal mahir dalam ekonomi digital.

Mengapa Undang-undang Dalam Ekonomi Digital

Dengan matlamat itu dalam fikiran, program ini direka untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan teknikal yang diperlukan tentang fungsi teknologi baru muncul. Kami percaya bahawa graduan kami hanya akan dapat berinteraksi secara cekap dengan pihak berkepentingan ekonomi digital - sama ada mereka pengawal selia, usahawan permulaan atau syarikat teknologi utama - jika mereka memahami bagaimana konteks teknologi membentuk isu undang-undang yang mereka hadapi.

Peguam teknologi juga perlu beroperasi dalam konteks pelbagai bidang kuasa dan berasa selesa bekerja dengan sumber undang-undang dari asal yang berbeza. Selaras dengan pendekatan program lain yang ditawarkan oleh Católica Global School of Law , kursus yang diajar dalam LL.M. 'Undang-undang dalam Ekonomi Digital' akan mempunyai fokus global, bukannya fokus domestik atau serantau.

Selain itu, ini adalah kursus yang memerlukan pelajar datang ke kelas dengan bersedia sepenuhnya dan mengambil bahagian secara aktif. Pembelajaran proaktif adalah penting untuk membangunkan pemikiran kritis dan kebolehsuaian pelajar – dua kemahiran yang penting bagi mereka yang akan berlatih dalam bidang undang-undang yang berada dalam evolusi tanpa henti.

Maklumat Program

 • Kehadiran dan ECTS: LL.M ini. ialah program sepenuh masa setahun, bermula dari September hingga Julai.
 • Kalendar akademik distrukturkan kepada tiga penggal.
 • Pelajar mesti melengkapkan sejumlah 60 ECTS untuk memenuhi LL.M. keperluan ijazah.
 • Semester Luar Negara: Pelajar digalakkan untuk mengambil kesempatan daripada perjanjian pertukaran dengan Sekolah Undang-undang terkemuka Amerika dan Eropah dan menghadiri semester tambahan di luar negara.
 • Tesis Sarjana: Pelajar yang diluluskan dalam Tesis Sarjana Undang-undang akan menerima Diploma Sarjana, menurut Deklarasi Bologna.
 • Pelajar Brazil yang diluluskan dalam Tesis Sarjana Undang-undang akan menerima Diploma Sarjana yang mungkin diiktiraf sebagai "Diploma de Mestrado" di Brazil.

Ijazah Berganda

Católica LL.M. pelajar berpeluang melanjutkan pengajian dengan memperoleh LL.M kedua. ijazah dalam salah satu daripada Universiti rakan kongsi berprestij berikut.

 • Kolej King London
 • Universiti Cornell
 • Sekolah Undang-undang Universiti Michigan
 • Sekolah Undang-undang Universiti Boston
 • Universiti Fribourg, Switzerland

Syarat kemasukan

Semua LL.M. calon mesti memiliki ijazah pertama dalam undang-undang. Keutamaan akan diberikan kepada calon yang mempunyai rekod akademik yang kukuh.

Anda boleh menghantar permohonan anda pada bila-bila masa.

Yuran Pengajian dan Biasiswa

 • Undang-undang LL.M dalam Ekonomi Digital: € 14.000 (Dasar ansuran tersedia)
 • Tesis Sarjana: € 1.750
 • Semester Tambahan Luar Negara: € 2.250

Nilai-nilai ini tertakluk kepada perubahan setiap Tahun Akademik

Biasiswa disediakan. Sila hubungi Pejabat Kemasukan Sekolah.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Mengenai Sekolah

Soalan