Keystone logo
The Catholic University of America - Columbus School of Law

The Catholic University of America - Columbus School of Law

The Catholic University of America - Columbus School of Law

pengenalan

Yang Columbus Sekolah Undang-undang bersinar seperti permata yang tersembunyi dalam pendidikan undang-undang di Washington, DC Ia adalah sebuah akademi terdiri daripada pelajar keserakanan dan penyayang, fakulti yang memberi sokongan dan akademik yang cemerlang, dan pangkalan alumni yang berjaya dan baik-baik yang berdiri bersedia untuk membantu pelajar hari ini mencapai matlamat mereka.

Pelajar-pelajar kita mencapai kecemerlangan individu dan kolektif. Mereka mendapat fellowship, externships dan biasiswa; ada juga menerbitkan dalam jurnal undang-undang. mahkamah dan perbicaraan pasukan mengusulkan kami memenangi anugerah di pertandingan dari Puerto Rico ke Vienna ke Hong Kong. pelajar CUA Law menyokong untuk pelanggan secara langsung melalui klinik undang-undang perintis kami, membuktikan harian kebenaran pepatah kuno: saya lakukan dan saya faham.

Nisbah fakulti-pelajar adalah kecil. Profesor bekerja tambahan untuk membantu pelajar dengan cadangan dan dalam membuat sambungan profesional. Tambah ke ini persekitaran sekolah undang-undang terkenal dengan keakraban, di mana pelajar mahu melihat satu sama lain berjaya, dan anda mempunyai asas pengalaman sekolah undang-undang tidak dapat dilupakan.

Guru-guru dan orang yang berbuat, sepenuh masa dan ahli fakulti adjung profesor, cendekiawan, penyelidik, pengamal, dan pengulas undang-undang perintah pertama. Sesetengah kekal aktif di mahkamah. Lain-lain telah mengarang teks penanda aras dalam mata pelajaran seperti tort dan sekuriti undang-undang. Mereka hadir di persidangan dan pada panel di seluruh dunia. Mereka membaca, dipetik, dinamakan, dan dihormati. Di atas semua, fakulti kami adalah dikhaskan untuk kecemerlangan dalam pengajaran undang-undang dan untuk kejayaan prestasi pelajar-pelajar kita.

bangunan state-of-the-art kami terletak hanya beberapa minit dari tengah-tengah Washington, DC, pusat undang-undang negara dan bandar yang terbaik di Amerika untuk mengkaji undang-undang. The Columbus Sekolah Undang-undang telah menjadi ahli Persatuan American Law Schools (AALS) sejak tahun 1921 dan Persatuan Peguam Amerika (ABA) sejak 1925.

Kami menjemput anda untuk meneroka laman web kami dan belajar tentang apa yang membuat Columbus School of Law berdiri berasingan. Sejak tahun 1897, sekolah undang-undang yang telah mengalu-alukan pelajar setiap agama dan latar belakang, mengajar, membimbing, dan membantu transformasi menjadi sebahagian daripada pengamal undang-undang yang terbaik di Amerika.

Kelebihan CUA Undang-undang

Bertempat di Washington, DC, Universiti Katolik America Columbus School of Law (CUA Undang-undang) adalah antara pilihan yang terbaik anda boleh membuat jika matlamat anda adalah untuk menamatkan pengajian dengan kemahiran - seperti analisis kritikal undang-undang, undang-undang bertulis, dan sokongan lisan yang berkesan - yang penting untuk amalan undang-undang berjaya dalam abad ke-21.

Pada setiap kesempatan, pendekatan CUA Undang-undang untuk pendidikan undang-undang boleh diringkaskan dengan tiga perkataan: Praktikal, Fokus, dan Bersambung, juga dirujuk sebagai Advantage CUA Undang-undang. Ini digabungkan dengan semangat perkhidmatan dan yang terletak di ibu negara membuat CUA Law pengalaman pendidikan undang-undang yang akan membolehkan anda untuk berkembang secara profesional dan sebagai seorang individu.

Perkhidmatan

Undang-undang CUA mempunyai misi yang unik perkhidmatan. Misi ini dicontohkan oleh dedikasi kami dengan pro bono kerja, komitmen bersama oleh pelajar, fakulti dan alumni sama. Kemahiran klinikal terletak di tengah-tengah bagaimana fungsi undang-undang sebagai alat untuk membantu dan melindungi orang lain, terutama masyarakat yang paling lemah.

Pelajar yang telah disediakan untuk perkhidmatan mempunyai banyak peluang untuk melibatkan diri dalam projek-projek keadilan sosial jangka pendek dan jangka panjang, dan juga pertubuhan pelajar yang berbakti kepada communtiy tempatan. CUA Law juga membantu pelajar yang ingin melanjutkan biasiswa lepasan ijazah dan peluang pekerjaan lain demi kepentingan awam dan tetapan perkhidmatan awam.

Misi Law Penyata

The Columbus Sekolah Undang-undang adalah merupakan sebahagian daripada The Catholic University of America dan ia menyokong dan pendahuluan tujuan dan matlamat universiti secara keseluruhan, kerana mereka telah mengesahkan sepanjang sejarah universiti itu dan pada masa ini dinyatakan dalam pernyataan misi universiti itu. Matlamat dan matlamat terserlah dalam komitmen teras kepada cita-cita maruah setiap orang manusia; menghormati dicabuli semua kehidupan manusia; keadilan berakar umbi dalam kebaikan bersama; pengiktirafan dan perlindungan hak asasi manusia sebagai hadiah Pencipta; memelihara orang miskin, yang diabaikan, dan yang mudah terjejas; dan kewajipan saling mengasihi. Sebagai sekolah undang-undang, kami berusaha untuk menemui, memelihara, dan menyebarkan kebenaran dalam semua bentuk; untuk mencapai kepujian akademik dalam tradisi intelektual Katolik; dan memberi jaminan, dengan cara yang institusi, kesetiaan kepada inspirasi Christian universiti itu.

Pengertiannya sekolah integriti institusi dan masyarakat mencerminkan kesetiaan kepada cita-cita Katolik dan kepercayaan. Oleh itu, sekolah ini komited untuk memupuk ikatan yang telah sedia kukuh masyarakat dengan terus menggalakkan dan mengekalkan menghormati dan antara fakulti, pentadbir, pelajar, kakitangan dan alumni, dan menghormati kepelbagaian latar belakang, anutan agama, sudut pandangan, dan sumbangan yang ahli membawa kepada masyarakat sekolah undang-undang.

Kami membawa bersama sebuah badan pelajar mampu dan pelbagai dan menyediakan pelajar dengan pendidikan profesional yang luar biasa yang direka untuk menyediakan dan memberi motivasi kepada mereka untuk berkhidmat dengan kecerdasan, integriti dan tenaga keperluan pelanggan, masyarakat, negara, masyarakat awam dan masyarakat antarabangsa. Kami berusaha untuk memberikan kepada pelajar-pelajar kita satu set komprehensif kecekapan praktikal, pelbagai pengetahuan doktrin, dan komitmen yang tidak berbelah bahagi kepada amalan etika undang-undang. Selepas tahun pertama pengajian kami menggalakkan pelajar untuk mempertimbangkan menyertai pengkhususan berstruktur melalui pelbagai institusi, pendidikan klinikal, pusat, dan program-program yang meningkatkan kemahiran yang penting untuk menyediakan perwakilan undang-undang berkualiti tinggi. Melalui menyediakan pengajaran yang berkualiti tinggi, biasiswa yang ketat, pencapaian profesional dan khidmat masyarakat, sekolah undang-undang yang komited untuk membuat sumbangan yang besar dan berkekalan untuk memperkaya ilmu, integriti profesion undang-undang, dan peningkatan kebajikan yang lebih luas masyarakat, negara, dan Gereja.

Lokasi

  • Washington

    The Catholic University of America Columbus School of Law 3600 John McCormack Rd., NE , 20064, Washington

Soalan