Keystone logo
© TESS
CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

CY Cergy Paris University - School of Law

pengenalan

Universiti Cergy Pontoise (UCP) telah diwujudkan pada tahun 1991. Pada 1 Januari 2020, UCP bergabung dengan beberapa institusi pengajian tinggi lain untuk membentuk CY Cergy Paris University (“CYU”). CYU terletak di barat Paris di jabatan Val d'Oise. Keadaan geografinya yang istimewa membolehkannya mendapat manfaat daripada Paris dan zon pekerjaan baratnya.

CYU ialah Institusi awam dan pusat terkemuka untuk pengajaran dan penyelidikan yang mengalu-alukan lebih 1,500 pelajar antarabangsa dari 54 negara berbeza daripada 25,000 keseluruhan badan pelajar yang terdiri daripada 600 pelajar kedoktoran, 1200 penyelidik dan 4132 graduan. Dengan lebih 1,000 kakitangan akademik, Universiti menawarkan semua peringkat pengajian sarjana muda dan pasca siswazah dan telah disenaraikan di antara 20 Universiti kebangsaan terbaik.

CYU telah membangunkan pertukaran antarabangsa dengan lebih 135 universiti asing, mengambil bahagian dalam program pertukaran Eropah, dan telah menerima pakai sistem ECTS (European Credit Transfer System), yang membolehkan pelajar Eropah mendapatkan kredit di universiti mereka untuk kursus yang diambil di luar negara. CYU telah ditunjuk sebagai "Universiti Model" beberapa kali oleh kerajaan Perancis.

Sekolah Undang-undang

Sekolah Undang-undang CYU mengalu-alukan lebih 3,100 pelajar, dibahagikan kepada Lesen, Sarjana dan Ijazah Kedoktoran, dan menawarkan penyeliaan dan sokongan sebenar kepada mereka sepanjang pengajian mereka dan sehingga integrasi profesional mereka. Ia adalah sebuah sekolah dinamik dan berprestij di kedudukan ke-3 di Perancis oleh Kementerian Pendidikan Perancis dan ke-1 di Paris dan pinggir bandarnya untuk median gaji graduan dan integrasi pekerjaan.

Sekolah Undang-undang telah dianugerahkan Pengerusi Fulbright yang berprestij beberapa kali. Ini dicirikan oleh keinginannya untuk membangunkan program antarabangsa dan pertukaran.

Melatih peguam yang kompeten telah menjadi salah satu objektif utama Pusat Pengajian Undang-undang, dibuktikan oleh hubungan yang pelbagai dengan rangkaian profesional dan hubungan rapat dengan Persatuan Peguam dan pihak berkuasa tempatan dan negara.

Lokasi

  • Cergy

    CY Cergy Paris Université 33 Bd du port Cergy Pontoise Cedex, 95011, Cergy

Soalan