Keystone logo
CY Cergy Paris University - School of Law LL.M. Undang-undang Percukaian, Undang-undang Perniagaan dan Pematuhan
CY Cergy Paris University - School of Law

LL.M. Undang-undang Percukaian, Undang-undang Perniagaan dan Pematuhan

Cergy, Perancis

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

30 Jun 2024

09 Sep 2024

EUR 7,000 / per year *

Di kampus

* LLM penuh: pemohon EU / 7.500 € pemohon bukan EU | dwi LLM: 11.000 € pemohon bukan EU / 10.000 € pemohon EU

pengenalan

LL.M. dalam Undang-undang Perancis dan Eropah, pengkhususan dalam Percukaian, Undang-undang Perniagaan dan Pematuhan ialah program yang sangat selektif yang akan mengukuhkan keupayaan anda untuk bekerja dalam persekitaran perniagaan antarabangsa.

Program ini diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dan menawarkan peluang unik untuk penutur bukan bahasa Perancis asli untuk mempelajari undang-undang cukai dan perniagaan Perancis dan Eropah.

Kelas dan seminar diajar oleh ahli akademik antarabangsa dan profesional terkenal daripada firma antarabangsa berprestij yang berpangkalan di Paris.

Selepas menamatkan program ini, pelajar boleh memperoleh dua diploma: LL.M khusus. Ijazah Universiti dan ijazah sarjana kebangsaan.

  • Pelajar dan profesional tanpa kelayakan yang diiktiraf akan dianugerahkan LL.M khusus. Ijazah universiti
  • Pelajar yang memegang Doktor Juris (JD), LL.B. (4 tahun) atau kelayakan yang diiktiraf setaraf dengannya akan dianugerahkan kedua-dua LL.M khusus. Ijazah Universiti dan ijazah sarjana kebangsaan

Ijazah ini berdaya saing, selektif dan direka untuk pelajar undang-undang yang mempunyai tahap pengajian undang-undang yang tinggi dan tahap cemerlang bahasa Inggeris. Program ini telah dibezakan beberapa kali oleh organisasi yang berbeza dan Kementerian Pengajian Tinggi Perancis.

Bersama LL.M. Program dengan Universiti Dundee, Scotland (UOD)

Gabungan LL.M. program ialah usaha baharu yang menarik yang menggabungkan dua sekolah undang-undang yang dinamik dan dinilai tinggi. Pakar yang diiktiraf akan mengajar pelajar dan akan memperoleh pengetahuan yang mendalam tentang pelbagai subjek undang-undang kontemporari dari kedua-dua perspektif undang-undang biasa dan undang-undang sivil.

Program ini unik dan menawarkan dua kelayakan yang disampaikan dalam dua semester. Pelajar yang mendaftar dalam Joint LL.M. program akan lulus dengan LL.M. dalam Undang-undang Komersial Antarabangsa dari UOD dan ijazah sarjana kebangsaan dalam Undang-undang Perancis dan Kesatuan Eropah, pengkhususan dalam Percukaian, Undang-undang Perniagaan dan Pematuhan daripada CYU.

Pelajar Ideal

Kemasukan

Biasiswa dan Pembiayaan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Penyampaian program

Mengenai Sekolah

Soalan