Keystone logo
European Institute of Public Administration EIPA

European Institute of Public Administration EIPA

European Institute of Public Administration EIPA

pengenalan

Ditubuhkan pada Maastricht pada tahun 1981 dan mempunyai pusat di Luxembourg dan Barcelona, ​​Institut Eropah Tadbiran Awam Negara (EIPA) merupakan pusat terkemuka di Eropah rujukan cemerlang dalam integrasi Eropah dan cabaran baru untuk pengurusan awam.

Ia adalah misi kami untuk menyokong Kesatuan Eropah, negara-negara anggota dan negara-negara yang berkaitan dengan EIPA dengan menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dan tinggi untuk membangunkan kapasiti pegawai-pegawai awam dalam menangani hal ehwal EU. Kami menawarkan perkhidmatan kami kepada pegawai-pegawai di institusi EU dan badan-badan yang berkaitan, kepada penjawat awam dalam pentadbiran negara dan serantau negara-negara anggota, negara-negara pemohon dan negara-negara lain dalam rangka hubungan mereka dengan EU.

Seperti yang kita terus dalam perjalanan ke arah masa depan yang berjaya, sentiasa meningkatkan kualiti perkhidmatan kami kekal di tengah-tengah kerja kita. Suruhanjaya Eropah menyokong EIPA melalui bajet Kesatuan Eropah.

Mengapa EIPA

EIPA adalah tempat di mana orang ramai yang berurusan dengan hal ehwal Eropah boleh belajar dalam persekitaran yang pelbagai budaya mendapat manfaat daripada kombinasi unik kami praktikal pengetahuan dan kecemerlangan saintifik.

Matlamat kami adalah untuk menyediakan perkhidmatan yang berkualiti tinggi dan relevan untuk membangunkan kapasiti pegawai-pegawai awam yang berurusan dengan hal ehwal EU. Dalam memenuhi misi teras kita bekerja bersama-sama tiga baris: Pembelajaran & Pembangunan, Perundingan dan Penyelidikan.

Aktiviti latihan dilengkapkan dan diperkayakan dengan misi penyelidikan dan perundingan gunaan, dan memberi faedah kepada pentadbiran awam negara dan serantau, serta Institusi Eropah. Kerja kami menyumbang kepada pengetahuan yang lebih baik daripada proses integrasi Eropah dan dasar Eropah, manakala mengukuhkan keupayaan penjawat awam untuk melaksanakan dengan berkesan dalam bidang ini.

Metodologi pembelajaran

Perkhidmatan kami adalah dicirikan oleh kaedah pembelajaran pelbagai disiplin dan pendekatan yang kuat perbandingan. EIPA menyediakan satu pandangan keseluruhan, yang, dengan menunjukkan perbezaan-perbezaan, mencerminkan kepelbagaian Eropah dari segi tadbir urus dan pentadbiran. Program kami direka untuk menyediakan persekitaran kerjasama dan merangsang untuk belajar dan untuk menambah nilai kepada kerjaya profesional anda dan pertumbuhan peribadi.

Topik-topik yang dibentangkan dengan penggunaan sistematik kajian kes, latihan simulasi dan kumpulan kerja. Yang pelbagai latar belakang pendidikan dan profesional fakulti dan perwakilan kami tiada pengalaman. Selain itu, sebahagian seminar dan kursus-kursus latihan membawa bersama-sama peserta dari negara-negara anggota Kesatuan Eropah dan banyak Calon Negara.

Lokasi

  • Luxembourg City

    Circuit de la Foire Internationale 2 L-1347 Luxembourg, , Luxembourg City

Soalan