Keystone logo
© Kees Stuip
Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

Erasmus School of Economics - Erasmus University Rotterdam

pengenalan

Semua ahli fakulti terlibat dalam penyelidikan dan pengajaran. Ini membolehkan sekolah berkembang maju. Dengan lima program sarjana muda dan 18 program pengajian yang ditawarkan, Erasmus School of Economics berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam disiplinnya (ekonomi, ekonomi perniagaan dan ekonomi) dan berusaha mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan dan pengajarannya. Ini boleh diukur dengan prestasi dalam ranking.

Erasmus School of Economics secara strategik mempunyai fokus yang jelas mengenai ekonomi. Sama seperti mereka 100 tahun yang lalu, ketika sekolah ditubuhkan pada tahun 1913, para ahli ekonomi adalah jantung Erasmus University Rotterdam. Para graduan terbaik Erasmus telah membuat sumbangan cemerlang kepada sains, kerajaan dan perniagaan.

Erasmus School of Economics adalah institut terkenal di dunia yang menyumbang pengetahuan saintifik kepada isu-isu ekonomi masa depan dan bertujuan untuk menjawab isu-isu semasa yang berkaitan dengan kerajaan dan firma. Tumpuan sekolah adalah pada penciptaan, penyebaran dan penerapan pengetahuan saintifik, semuanya dari perspektif ekonomi. Erasmus School of Economics bergantung pada pandangan terkini dalam disiplin. Ia bekerjasama dengan rakan saintifik antarabangsa, dan ia mempunyai kedudukan tempatan dalam isu perniagaan yang berkaitan dengan kedudukan unik yang bandar Rotterdam sebagai hab pengangkutan dan industri.

Ciri-ciri Kampus

Hab Erasmus University Rotterdam ialah kampus Woudestein kami, 15 minit perjalanan basikal yang mudah dari pusat bandar Rotterdam, termasuk stesen kereta api Rotterdam Centraal baharu yang anggun (di mana anda juga boleh menaiki trem atau metro ke EUR.) Di luar waktu kelas, pelajar belajar di bangunan Polak baharu yang penuh cahaya atau di perpustakaan universiti kami yang canggih, menikmati kopi di Erasmus Food Plaza, atau menghadiri acara di teater atau Kafe di de Smitse. Pusat sukan di kampus menawarkan kecergasan, tarian, berputar, skuasy dan tenis di antara banyak kelas lain.

  Statistik Alumni

  Kedudukan

  Erasmus School of Economics berusaha untuk menjadi yang terbaik dalam disiplinnya (ekonomi, ekonometrik) dan berusaha untuk mencapai kecemerlangan dalam penyelidikan dan pengajarannya. Ini boleh diukur dengan prestasi dalam ranking.

  Terdapat beberapa kedudukan universiti antarabangsa yang disertai oleh Erasmus School of Economics yang dianggap sebagai yang paling berpengaruh. Kedudukan Universiti Dunia QS, Kedudukan Pendidikan Tinggi Times, dan Kedudukan Akademik Universiti Dunia. Kebanyakan ranking tertumpu kepada penyelidikan, tetapi sesetengah daripadanya telah menjadi pelbagai dimensi dalam beberapa tahun kebelakangan ini.

  Kedudukan berpengaruh yang dinyatakan di atas telah menentukan bahawa terdapat permintaan untuk sistem penarafan yang lebih seimbang yang berdasarkan lebih banyak petunjuk selain penyelidikan. Oleh itu, mereka telah menyesuaikan metodologi mereka dengan memasukkan lebih banyak petunjuk, yang pastinya memberikan pandangan yang lebih seimbang dan tepat tentang sesebuah universiti.

  QS World University Rankings

  • ke-2 di Belanda
  • ke-14 di Eropah
  • ke-44 di dunia

  Kedudukan QS

  QS World University Rankings ialah salah satu daripada ranking pelbagai segi, di mana Erasmus School of Economics mendapat markah yang sangat baik dalam bidang Ekonomi/Ekonometrik.

  Penyelidikan pada masa ini mempertimbangkan lebih 2,000 universiti dan menduduki lebih 700 universiti.

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Rotterdam

   Erasmus School of Economics P.O. Box 1738, 3062PA, Rotterdam

  Chat with students

  Soalan