Keystone logo
Erich Pommer Institut gGmbH Perniagaan dan Undang-undang Filem Eropah LL.M. | MBA
Erich Pommer Institut gGmbH

Perniagaan dan Undang-undang Filem Eropah LL.M. | MBA

Potsdam, Jerman

4 Semesters

Inggeris

Sepenuh masa, Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 21,000 *

diadun

* bayaran terus ijazah tunggal

pengenalan

Perkembangan dalam pasaran tunggal digital, peningkatan ketara dalam kekurangan kemahiran, dan kesan pandemik global menimbulkan cabaran baharu bagi industri audiovisual dan hiburan Eropah di persimpangan jalan kreatif, undang-undang dan perniagaan. Kepentingan pendigitalan serta tumpuan yang tidak dapat dielakkan terhadap kepimpinan transformasi dan daya tahan lebih jelas bagi syarikat filem dan TV hari ini berbanding sebelum ini.

Program ijazah sarjana eksekutif Perniagaan dan Undang-undang Filem Eropah LL.M. | MBA melengkapkan profesional dan eksekutif dalam filem dan TV dengan kemahiran dan alatan yang diperlukan untuk menguasai cabaran tersebut dengan kecekapan, memastikan pembangunan mampan syarikat mereka dan pertumbuhan pasaran dinamik keseluruhan di Eropah. Program ini menawarkan pandangan yang komprehensif tentang landskap audiovisual dan hiburan Eropah daripada perniagaan serta perspektif undang-undang. Bersebelahan dengan kepakaran akademik kelas atas, program ini menawarkan sejumlah besar pengetahuan berkaitan amalan, pertukaran pengetahuan antara disiplin, serta akses kepada pakar industri terkemuka dan rangkaian mereka.

Kelas diadakan dalam blok dan sebahagiannya pada hujung minggu, membolehkan anda belajar sambil bekerja. Kebanyakan modul akan dihantar dalam talian, memudahkan akses yang lebih mudah kepada program untuk semua profesional antarabangsa. Minggu belajar di Potsdam akan menawarkan peluang untuk pertukaran secara peribadi dan rangkaian intensif. Peruntukan modul individu, pelbagai pilihan kajian untuk dipilih serta kemungkinan mengkreditkan pencapaian yang telah dibuat juga membolehkan fleksibiliti yang paling mungkin untuk menyelaraskan kerja, pengajian dan keluarga.

Program ini menawarkan pelbagai pilihan untuk mereka bentuk pengalaman belajar individu anda agar sesuai dengan keperluan anda:

Pilihan Ijazah

Semasa pengajian mereka, pelajar menumpukan pada kandungan undang-undang (LL.M.) atau perniagaan (MBA).

  • LL.M. dan pelajar MBA melengkapkan beberapa modul penting secara bersama dan pakar dalam separuh kedua program.
  • Ijazah berganda (LL.M. dan MBA) adalah mungkin dengan kredit diberikan untuk kerja yang diselesaikan dalam ijazah pertama. Yuran pengajian tambahan dikenakan. Dua permohonan diperlukan.

Pilihan Majikan

  • Penglibatan Dengan majikan: Anda menyertai program ini bersama-sama dengan syarikat anda. Anda kemudian juga melengkapkan modul projek di syarikat anda. Sebaik-baiknya, ia akan memberi anda cerapan tentang bidang lain syarikat.
  • Tanpa majikan: Anda menyertai program ini tanpa syarikat. Anda melengkapkan modul projek dalam syarikat rakan kongsi program.

Pilihan Intensiti Belajar

  • Sepenuh Masa: Anda melengkapkan program dalam empat semester, menghadiri kuliah dalam dua semester pertama. Semester ketiga dikhaskan untuk modul projek, diikuti dengan semester untuk tesis sarjana.
  • Sambilan: Anda melengkapkan program dalam enam semester, sementara kami membantu anda mereka bentuk jadual yang paling sesuai dengan keperluan anda.

Kemasukan

Yuran Pengajian Program

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan