Keystone logo
Erasmus School of Law - Erasmus University Rotterdam Sarjana Eropah dalam Undang-Undang dan Ekonomi (EMLE)
Erasmus School of Law - Erasmus University Rotterdam

Sarjana Eropah dalam Undang-Undang dan Ekonomi (EMLE)

Rotterdam, Belanda

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Oct 2024

EUR 6,500 *

Di kampus

* Pelajar EU/EEA €11000: pelajar bukan EU/EEA

pengenalan

Program pengajian secara ringkasnya

Program bersama ini meliputi satu tahun akademik dan dibahagikan kepada tiga penggal. Anda akan belajar di universiti terkenal dalam suasana antarabangsa dan merangsang. Program ini memberi tumpuan kepada analisis ekonomi undang-undang secara umum, diikuti dengan kursus khusus dalam tiga trek berbeza yang boleh anda pilih. Ini ialah Orang Awam & Trek antarabangsa, Pasaran, Syarikat & Pengawal selia menjejaki dan Inovasi & Trek Harta Intelek. Anda akan menamatkan tahun akademik dengan menulis tesis.

Program EMLE membolehkan pelajar peluang unik untuk belajar sekurang-kurangnya di dua universiti Eropah yang berbeza, dengan pilihan untuk menghadiri universiti Eropah atau bukan Eropah yang ketiga. Ini mewujudkan rangka kerja antarabangsa melalui universiti, sarjana dan pensyarah, dan sudah tentu, pelajar itu sendiri. Dalam satu tahun akademik, pelajar datang dari lebih daripada 30 negara berbeza, yang mewujudkan suasana kerja global sambil menyediakan peluang berterusan untuk meningkatkan kemahiran sosial dan kecekapan budaya.

Apakah yang dimaksudkan dengan kajian ini?

Program bersama ini meliputi satu tahun akademik dan dibahagikan kepada tiga penggal. Ia menawarkan peluang unik untuk kajian antara disiplin undang-undang dan ekonomi di beberapa universiti Eropah dan bukan Eropah yang terkenal. Setiap graduan akan dianugerahkan LL.M bersama. ijazah. Selain itu, universiti rakan kongsi yang bukan sebahagian daripada ijazah bersama akan menganugerahkan LL.M kebangsaan. atau ijazah yang setara, cth MA, MSc. kepada pelajar yang menghadiri penggal EMLE di sana. Untuk menjadikan pelajar undang-undang biasa dengan penaakulan ekonomi asas, beberapa kursus lebih berorientasikan ekonomi. Kursus lain berurusan dengan undang-undang perbandingan untuk mengantarabangsakan latar belakang undang-undang pelajar.

Adakah ini program yang sesuai untuk anda?

EMLE ialah program pasca siswazah, jadi pelajar dipilih jika mereka mempunyai sekurang-kurangnya 240 ECTS (empat tahun) pendidikan terdahulu sebelum Julai tahun yang sama program itu bermula. Keutamaan akan diberikan kepada pemohon yang telah memperoleh ijazah Sarjana. Selain graduan dalam undang-undang atau ekonomi, pelajar dengan ijazah pertama dalam pentadbiran perniagaan atau dalam sains sosial lain juga boleh memohon. Ini adalah di bawah syarat bahawa program pengajian yang telah lengkap termasuk sejumlah besar kursus dalam undang-undang dan/atau ekonomi, dan/atau pelajar menunjukkan motivasi mereka untuk mempelajari analisis undang-undang ekonomi dengan meyakinkan. Selain itu, program ini diajar dalam bahasa Inggeris, jadi pelajar harus dapat memberikan bukti penguasaan bahasa Inggeris.

Pelajar Ideal

Kemasukan

Kurikulum

Yuran Pengajian Program

Peluang kerjaya

Testimoni Pelajar

Mengenai Sekolah

Soalan