Keystone logo
University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance Sarjana dalam Undang-undang Angkasa, Komunikasi dan Media
University of Luxembourg, Faculty of Law, Economics and Finance

Sarjana dalam Undang-undang Angkasa, Komunikasi dan Media

Luxembourg City, Luxembourg

2 Years

Inggeris, Perancis

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

EUR 200 / per semester *

Di kampus

* setiap semester

pengenalan

Mengenai

Undang-undang Sarjana dalam Angkasa, Komunikasi dan Media menggabungkan pelbagai kursus mengenai undang-undang angkasa, undang-undang komunikasi antarabangsa dan Eropah, undang-undang media, komunikasi elektronik, dan undang-undang e-dagang, undang-undang harta intelek, serta undang-undang perlindungan data. Ia meliputi bidang-bidang ini di peringkat antarabangsa, Eropah dan kebangsaan.

Sepanjang program ini, para pelajar memperoleh kepakaran lengkap dalam aspek pengawalseliaan ruang, komunikasi, ICT dan undang-undang media dalam bidang yang menarik dan berkembang.

Program ini melengkapkan pelajar dengan kemahiran teori, praktikal dan analisis yang penting untuk cemerlang dalam dunia undang-undang yang pantas dalam bidang yang terus berkembang. Ia menyediakan peluang yang luas untuk pembangunan dalam sektor awam dan swasta, serta dalam bidang akademik.

Perkongsian akademik antarabangsa, kerjasama dengan rakan kongsi dalam sektor swasta dan awam serta pengajaran oleh ahli akademik dan pengamal, dari dalam dan luar Luxembourg memastikan pertukaran yang rancak, serta pengalaman yang relevan untuk pelajar.

5 sebab untuk mengkhusus dalam Undang-undang Angkasa, Komunikasi dan Media di Universiti Luxembourg:

  1. Memperoleh manfaat daripada aktiviti penyelidikan Pengerusi SES di Angkasa, Komunikasi dan Undang-undang Media di Fakulti Undang-Undang, Ekonomi dan Kewangan.
  2. Luxembourg adalah rumah kepada banyak syarikat ICT antarabangsa, seperti pengendali satelit global SES, penyiar RTL, serta ibu pejabat Eropah Amazon, iTunes, PayPal, Skype, dan lain-lain.
  3. Satu latihan pilihan membolehkan para pelajar mendapat pengalaman praktikal semasa belajar. Pelajar teratas layak untuk penempatan sehingga enam bulan dengan SES. Pengaturan yang serupa ada di antara rakan-rakan lain.
  4. Peluang untuk mengikuti perundangan Mahkamah Keadilan Kesatuan Eropah mengenai isu telekomunikasi, media dan ICT dari perspektif tangan pertama dan mempergiatkan kemahiran penyelidikan dan pembentangan dalam kerja bilik darjah dan kertas penulisan serta tesis induk.
  5. Dapatkan pandangan teknikal melalui lawatan ke pemasangan telekomunikasi dan agensi kawal selia sebagai sebahagian kursus.

Kurikulum

Peluang kerjaya

Mengenai Sekolah

Soalan