Keystone logo
© Eli Haney, Northwest University photographer
Fordham University Law School

Fordham University Law School

Fordham University Law School

pengenalan

Program LLM Fordham Law School menggabungkan kajian yang teliti dan persekitaran yang mesra dan mesra, semuanya di tengah-tengah New York City—ibu kota perundangan, kewangan dan budaya negara.

Kurikulum Undang-undang Fordham menawarkan gabungan sempurna kursus yang dikhaskan untuk siasatan teori serta pendedahan praktikal. Pelajar LLM berpeluang untuk mendaftar dalam kursus penggubalan, klinik dan latihan luar yang menawarkan mereka pengalaman undang-undang secara langsung. Pelajar LLM juga boleh memohon jawatan kakitangan khas pada jurnal yang dikendalikan oleh pelajar. Setiap tahun pelajar LLM juga berkhidmat di lembaga pengarah organisasi pelajar, seperti Persatuan Peguam Pelajar.

Fordham Law menawarkan fleksibiliti untuk menampung profesional global masa kini. Anda boleh memulakan pengajian pada bulan Ogos atau Januari. Program dwi-tumpuan kami membolehkan anda belajar selama tiga semester dan mempunyai kelebihan unik untuk menerima LLM dalam mana-mana dua bidang pengkhususan kami. Kami mempunyai kurikulum malam yang mantap untuk membolehkan pelajar bekerja memajukan pelajaran mereka. Trek profesional kami membolehkan profesional yang sibuk fleksibiliti maksimum dalam menjadualkan pengajian mereka dalam tempoh sehingga dua tahun. Pelajar juga mempunyai pilihan untuk mengambil Institut Bahasa Inggeris Undang-undang (LEI) kami secara kredit sebagai sebahagian daripada program LLM dwi-pekatan dalam Undang-undang AS dan tumpuan kedua pilihan mereka.

Fordham Law mempunyai bangunan canggih hanya beberapa langkah dari Lincoln Center for the Performing Arts, beberapa blok dari Central Park dan berjalan kaki singkat atau menaiki kereta api bawah tanah dari semua yang ditawarkan di New York City. Selain peluang sosial dan budaya yang tidak terkira banyaknya, lokasi Fordham Law menawarkan pelajar akses yang tiada tandingan kepada rangkaian dan peluang profesional yang lain.

Profesor Undang-undang Fordham terkenal dengan pengajaran mereka seperti juga untuk biasiswa mereka. Ahli fakulti kami menumpukan diri mereka kepada pengalaman pendidikan dan melakukannya dengan sentuhan peribadi. Fakulti sepenuh masa kami dilengkapi dengan kader profesor tambahan, diambil daripada beberapa firma guaman, syarikat dan organisasi antarabangsa yang paling berprestij di dunia.

Program/Bidang Pengkhususan LLM

Sembilan program ijazah LLM kami dibina berdasarkan prinsip globalisasi dan pengkhususan yang saling bergantung.

Undang-undang Perbankan, Korporat dan Kewangan

Pelajar yang menuntut LLM dalam Undang-undang Perbankan, Korporat dan Kewangan memperoleh penghayatan struktur korporat yang canggih, pemahaman undang-undang yang berkaitan dengan pasaran modal dan institusi kewangan, dan pandangan tulen tentang matlamat dan strategi eksekutif dan peguam perniagaan AS. Dalam program ini, pelajar mendaftar dalam kursus teras, termasuk Perbadanan, Undang-undang Perbankan Antarabangsa, Undang-undang Perbankan atau Institusi Kewangan, dan memilih daripada pelbagai kursus tambahan dalam undang-undang korporat, perbankan dan kewangan serta topik berkaitan seperti kebankrapan, kewangan korporat , tadbir urus korporat, cukai korporat, insolvensi rentas sempadan, penggabungan dan pemerolehan, serta pengawalseliaan dan penguatkuasaan sekuriti.

Pematuhan Korporat

Program LLM Pematuhan Korporat adalah yang pertama seumpamanya di Amerika Syarikat. Pelajar akan dilatih dalam kemahiran yang penting untuk mana-mana profesional dalam bidang yang berkembang pesat dan kepentingan yang semakin meningkat ini, yang selalunya skop global. Pelajar mengkaji rangka kerja kawal selia asas, peranan peguam dalaman, pejabat pematuhan korporat dan pelbagai elemen pematuhan. Program LLM ini juga boleh didapati dalam talian.

Undang-undang Fesyen

Pelajar LLM dalam program Undang-undang Fesyen akan belajar dengan fakulti yang paling terkenal dalam disiplin itu—termasuk ahli akademik dan orang dalam industri—di New York City, ibu kota industri fesyen dunia.

Anda akan meneroka perkara yang telah kami takrifkan sebagai empat tonggak undang-undang fesyen:

 • harta intelek
 • perniagaan dan kewangan, termasuk bidang seperti pelaburan, undang-undang pekerjaan, dan hartanah
 • perdagangan antarabangsa dan peraturan kerajaan, termasuk kemampanan, privasi dan isu yang berkaitan dengan teknologi boleh pakai
 • budaya pengguna dan hak sivil

Anda juga akan mendapat akses terus kepada acara dan peluang rangkaian yang tersedia melalui Institut Undang-undang Fesyen bukan untung. Ditubuhkan dengan bantuan Majlis Pereka Fesyen Amerika, ini adalah pusat pertama di dunia yang khusus untuk undang-undang dan perniagaan fesyen—dan ia berpangkalan di Fordham Law.

Undang-undang Harta Intelek dan Teknologi Maklumat

Program unik Fordham Law dalam Undang-undang Harta Intelek dan Teknologi Maklumat menggabungkan kajian klasik hak harta intelek dengan bidang undang-undang teknologi maklumat yang berkembang pesat. Pelajar mempelajari isu-isu hak harta intelek asas dan lanjutan dalam undang-undang hak cipta, paten dan tanda dagangan, dan juga belajar tentang isu-isu yang menjadi peneraju masyarakat maklumat digital hari ini, seperti jenayah siber, e-dagang, undang-undang privasi maklumat dan undang-undang Internet.

Undang-undang Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa

Program LLM dalam Undang-undang Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa menyediakan pelajar untuk menghadapi cabaran ekonomi yang semakin global dengan memberi mereka pengetahuan dan latihan yang diperlukan untuk mengendalikan transaksi transnasional kompleks yang mentakrifkan persekitaran undang-undang dan perniagaan semasa. Pelajar memilih kursus daripada kurikulum yang berkembang yang mencerminkan pemain kuasa ekonomi global semasa.

Resolusi Pertikaian Antarabangsa

Program Penyelesaian Pertikaian Antarabangsa menawarkan pelajar peluang untuk meneroka secara mendalam, dari kedua-dua perspektif teori dan praktikal, pelbagai pilihan untuk penghakiman pertikaian, dan terutamanya untuk mengkaji bagaimana ia dimainkan di arena antarabangsa. Pelajar asing akan membina penghargaan terhadap sistem undang-undang biasa AS secara amnya dan akan mempelajari beberapa ciri khusus model litigasi AS.

Undang-undang dan Keadilan Antarabangsa

Program Undang-undang dan Keadilan Antarabangsa menawarkan pelajar peluang untuk mendapatkan pemahaman lanjutan tentang perlindungan dan promosi hak asasi manusia di peringkat antarabangsa, serantau dan domestik. Ijazah ini direka terutamanya untuk mereka yang bekerja atau berhasrat untuk meneruskan kerjaya dalam sektor awam, termasuk peguam kerajaan peringkat tinggi dan pemimpin dalam organisasi bukan kerajaan dan ahli akademik.

Undang-undang Harta Tanah

Program Undang-undang Hartanah menyediakan pelajar asas yang kukuh dalam undang-undang hartanah, termasuk bidang utama seperti kewangan hartanah, pemajakan kediaman dan komersial, penggunaan tanah, perumahan mampu milik, undang-undang alam sekitar, undang-undang korporat, cukai dan bidang undang-undang yang berkaitan. Program ini bertujuan untuk peguam yang ingin mendalami pemahaman mereka tentang undang-undang hartanah atau membuka peluang kerjaya baharu dalam hartanah.

Undang-undang AS (juga tersedia dalam talian)

Program Undang-undang AS direka untuk pelajar yang telah menerima pendidikan undang-undang utama mereka di negara undang-undang sivil dan yang berminat dengan pengenalan kepada prinsip asas sistem undang-undang AS dan konsep asas undang-undang AS. Pelajar dalam program ini mempunyai fleksibiliti untuk membangunkan kurikulum dalam topik undang-undang AS yang sesuai dengan keperluan dan minat khusus mereka. Program LLM ini juga boleh didapati dalam talian.

Kemasukan

Permohonan mesti dihantar dalam talian melalui akaun LSAC LLM anda, mengikut tarikh akhir di bawah.

Nota: Serahkan permohonan anda lebih awal untuk menerima pertimbangan keutamaan untuk salah satu biasiswa berasaskan merit kami. Lihat di bawah untuk maklumat tambahan tentang biasiswa.

 • Untuk kemasukan musim bunga (mula Januari): 1 Oktober.
 • Untuk kemasukan musim gugur (mula Ogos): 1 Mac.

Sebagai tambahan kepada yuran LSAC, yuran permohonan $70 akan dikenakan untuk melengkapkan penyerahan anda ($100 untuk permohonan yang dikemukakan selepas tarikh akhir permohonan).

Semua pemohon perlu mengemukakan dokumen berikut:

 • Transkrip rasmi dari setiap kolej, universiti, sekolah siswazah dan sekolah undang-undang yang dihadiri. Perkhidmatan Pengesahan dan Penilaian Transkrip Antarabangsa LSAC adalah pilihan. Bagi pemohon antarabangsa, semua transkrip mesti disertakan dengan penjelasan sistem penggredan dalam bahasa Inggeris.
 • Penyata peribadi bertaip, 500 perkataan yang menerangkan sebab anda mengikuti ijazah siswazah ini.
 • Dua surat cadangan.
 • Resume semasa atau curriculum vitae.
 • Skor TOEFL, IELTS atau Duolingo diperlukan melainkan pemohon memiliki ijazah dari Amerika Syarikat, mana-mana Pulau Caribbean yang bahasa Inggeris adalah satu-satunya bahasa rasmi, Australia, Kanada yang berbahasa Inggeris, Ireland, New Zealand atau United Kingdom. Pemohon yang tidak dikecualikan tetapi menerima pendidikan undang-undang mereka dengan bahasa Inggeris sebagai satu-satunya bahasa pengantar boleh meminta temu duga sebagai ganti TOEFL atau IELTS dengan memilih pilihan ini pada borang permohonan. Walau bagaimanapun, sila ambil perhatian bahawa jawatankuasa kemasukan sangat memilih pemohon sedemikian untuk menyerahkan TOEFL (minimum 100 pada berasaskan internet, 250 pada berasaskan komputer, atau 600 pada berasaskan kertas) atau IELTS (minimum 7) atau Duolingo (minimum 120) markah. Jika markah anda di bawah keperluan kami, kami masih akan mempertimbangkannya dengan permohonan anda dan mungkin menghubungi anda untuk menjadualkan temu duga. Bagi pemohon yang tidak dapat menunjukkan kecekapan bahasa Inggeris yang mencukupi melalui keperluan TOEFL, IELTS atau Duolingo, kami berbesar hati untuk menawarkan kemasukan bergantung kepada pendaftaran sepenuh masa dan kemajuan yang memuaskan di Institut Bahasa Inggeris Undang-undang (LEI) Fordham.

Biasiswa dan Pembiayaan

Statistik Alumni

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • New York

  West 62nd Street,150, 10023, New York

Soalan