Keystone logo
© CODE
Göttingen University

Göttingen University

Göttingen University

pengenalan

Universiti Göttingen sentiasa disenaraikan antara institusi pendidikan tinggi Jerman terbaik dalam pelbagai kedudukan universiti nasional dan antarabangsa. Sejak penubuhannya pada 1737, ia telah menyediakan peluang kajian dan penyelidikan yang sangat baik kepada pelajar dan sarjana dari seluruh dunia, termasuk lebih daripada 40 pemenang Hadiah Nobel. Selain arahan dan bimbingan daripada profesor terkemuka dan pakar lain, pelajar Göttingen mendapat manfaat daripada akses kepada kemudahan pengajian kelas pertama, contohnya, Perpustakaan Negeri dan Universiti Göttingen, yang merupakan salah satu perpustakaan terbesar di Jerman, yang mengandungi kira-kira 8 juta item dan menyediakan akses kepada banyak pangkalan data undang-undang dan ilmiah lain.

Fakulti Undang-undang Universiti Göttingen menikmati reputasi yang sangat baik untuk pengajaran, penyelidikan dan pembangunan profesional. Pendidikan undang-undang di sini mempunyai pautan yang kuat kepada amalan, menawarkan kelas bukan sahaja oleh profesor tetapi juga oleh peguam, peguam syarikat dan pengamal lain. Selain itu, ramai profesor juga aktif di luar akademik, contohnya sebagai penasihat undang-undang, ahli suruhanjaya perundangan, atau hakim mahkamah tertinggi. Satu lagi aspek menarik Fakulti Undang-undang Göttingen ialah keantarabangsaannya. Selain menjadi tuan rumah kepada pelajar dari seluruh dunia dan menyediakan banyak peluang pertukaran, Fakulti juga menawarkan kelas dengan melawat profesor dari negara lain dan terlibat dalam kerjasama antarabangsa berterusan melalui pelbagai badan khusus seperti Institut Pengajian Undang-undang Sino-Jerman atau Eropah. Akademi Undang-undang dan ICT.

Ciri-ciri Kampus

Lokasi Göttingen telah menjadi sinonim dengan penyelidikan antarabangsa berkualiti tinggi. Untuk memastikan perkara ini kekal pada masa hadapan, Universiti Göttingen, termasuk Pusat Perubatan Universiti, dan tujuh pusat penyelidikan tempatan bukan universiti telah bergabung untuk membentuk Kampus Göttingen.

    Lokasi

    • Göttingen

      Wilhelmsplatz 1 (Aula) Göttingen, 37073, Göttingen

    Soalan